Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Supozitor de anestezie cu lunar

Expert medical al articolului

Internist, pulmonolog
, Editorul medical
Ultima examinare: 26.06.2018

La multe femei, fluxul menstrual este destul de dureros. Cele mai populare și eficiente mijloace de a îmbunătăți starea acestor zile sunt în prezent supozitoare speciale anestezice cu analgezice cunoscute (de obicei, paracetamol).

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Indicaţii Analgezice în timpul menstruației

De obicei, aceste medicamente sunt recomandate pentru tratamentul simptomatic al bolilor inflamatorii ale sistemului genito-urinar. Datorită compoziției combinate, ele sunt capabile să facă față nu numai senzațiilor de durere neplăcute, ci și inflamației, de aceea sunt adesea numiți de ginecologi pentru a reduce durerea în timpul menstruației.

trusted-source[12]

Formularul de eliberare

În supozitoarele vaginale cu efect analgezic, componenta principală este întotdeauna analgezic. De exemplu, recent populare sunt:

Efferalgan. Un analgezic, al cărui ingredient activ este paracetamolul. Ea are un efect antiinflamator și antipiretic. Este destinat tratamentului sindroamelor dureroase de severitate ușoară și moderată (dureri de cap, mialgii, dureri de dinți, dureri cu menstruație, nevralgii).

Dozajul pentru pacienții adulți este de 500 mg, supozitorul putând fi utilizat nu mai mult de patru ori pe zi. Terapia durează între cinci și șapte zile. Dacă durerea nu se oprește, trebuie să consultați un medic.

Nu utilizați medicamentul cu intoleranță la paracetamol. Efectul acestei substanțe asupra dezvoltării fătului nu a fost studiat, dar în timpul sarcinii și alăptării este necesar să se utilizeze această remediere cu prudență.

Principalele efecte secundare: efect hepatotoxic (cu admitere prelungită), leucopenie, neutropenie, alergii.

Paracetamol. Creme sau supozitoare albe, din care ingredientul activ este paracetamolul. Ele diferă efectul antipiretic, antiinflamator, analgezic.

Medicamentul este luat până la cinci ori pe zi (o lumanare). Este foarte important să utilizați supozitorul în același interval (patru ore). Nu se recomandă să dureze mai mult de cinci zile pentru a obține un efect analgezic. Dacă nu ați obținut rezultatul dorit, trebuie să vă consultați un medic.

Medicamentul trebuie luat cu precauție în cazurile de rinichi și ficat, precum și cu intoleranță la paracetamol. Utilizarea frecventă a supozitoarelor poate avea efecte secundare: alergii (urticarie, prurit, erupții pe piele), trombocitopenie sau anemie.

Tsefekon D. Ingredientul activ activ al acestor supozitoare este paracetamolul, care are un efect antipiretic și analgezic excelent. Poate fi folosit pentru a reduce temperatura, a ușura durerea de cap, nevralgie, durere de dinți și menstruație.

Doza de medicament este administrată individual. Depinde de forța simptomelor. De obicei, agentul este utilizat de până la trei ori pe zi pentru 500 mg. Intervalele dintre recepții trebuie să fie de până la șase ore.

Medicamentul nu este recomandat pentru utilizare cu intoleranță la paracetamol și boli hepatice. Printre principalele efecte secundare sunt: greață, vărsături, alergii, trombocitopenie, anemie.

Recipient analgezic rectal cu lunar

Cu durere severă în timpul menstruației, supozitorul vă permite să obțineți un efect analgezic rapid și destul de persistent. De obicei, astfel de supozitoare sunt administrate rectal și încep să acționeze după 15-30 minute după utilizare.

Tylenol. În ciuda faptului că aceste supozitoare sunt de obicei prescrise pentru a reduce căldura (la temperatură ridicată), ele pot fi de asemenea utilizate în timpul menstruației. Ingredientul activ al supozitorului este paracetamolul.

Se recomandă ca supozitoarele rectale să nu fie utilizate de mai mult de patru ori pe zi într-o doză de 500 mg. Dacă după trei până la cinci zile de ușurare nu a venit, merită să opriți recepția și să vedeți un doctor.

Medicamentul este contraindicat dacă aveți o alergie la paracetamol, precum și la copiii nou-născuți. Cu prudență, utilizați supozitorul pentru bolile renale și hepatice, hepatitele virale, alcoolismul, diabetul. De asemenea, nu luați medicamentul în timpul sarcinii.

Când se utilizează supozitoare Tylenol, eficacitatea agenților care sunt proiectați să elimine acidul uric scade. Cele mai cunoscute efecte secundare sunt: anemie, eritem, cefalee, greață, vărsături, cianoză, alergii.

Akamol-Teva. Substanța activă activă a medicamentului este paracetamolul, ca în majoritatea supozitoarelor analgezice rectale similare. Se utilizează pentru a trata durerea ușoară până la moderată (cefalee, durere de dinți, miragie, febră, durere cu menstruație).

Doza nu este mai mare de 500 mg. În acest caz, medicamentul nu trebuie utilizat mai mult de patru ori pe zi. Durata tratamentului este de cinci până la șapte zile. Dacă nu există nici o ușurare în această perioadă de timp, tratamentul este întrerupt.

Supozitoarele nu trebuie utilizate cu intoleranță la paracetamol, în copilărie, cu boală renală, alcoolism, diabet, în timpul alăptării. Principalele efecte secundare de la administrarea medicamentului sunt: amețeli, greață, vărsături, alergii, umflături, iritații ale rectului.

trusted-source[13], [14]

Farmacodinamica

Luați în considerare farmacodinamica și farmacocinetica supozitoarelor analgezice pentru menstruație cu exemplul medicamentului cunoscut Paracetamol.

Acest medicament este un analgezic non-narcotic, a cărui acțiune se bazează pe blocarea sistemului nervos central COX-2 și COX-1, din cauza efectelor asupra centrelor de termoreglare și durere. Medicamentul nu acționează negativ asupra membranelor mucoase ale tractului gastrointestinal, sau rect (în funcție de formele de eliberare) și metabolismul apei de sare.

trusted-source[15], [16], [17], [18], [19], [20], [21], [22], [23]

Farmacocinetica

Diferă o absorbție destul de mare. Atunci când alăptați, este de remarcat că cel puțin 1% din substanță intră în laptele matern. Metabolismul medicamentului are loc în ficat. Paracetamolul este excretat prin intermediul rinichilor sub formă de metaboliți. În același timp, doar 3% din substanță este îndepărtată într-o formă nemodificată.

trusted-source[24], [25], [26], [27], [28], [29], [30], [31]

Contraindicații

Supozitoarele cu efect analgezic sunt interzise să se aplice numai în câteva cazuri: cu abuz de alcool, intoleranță la paracetamol și în timpul alimentației sugarilor cu lapte. De asemenea, este necesar să se calculeze cu atenție doza pentru bolile hepatice și rinichi, diabetul, bolile de sânge.

trusted-source[32], [33], [34], [35], [36], [37], [38]

Efecte secundare Analgezice în timpul menstruației

Efectele secundare din administrarea supozitoarelor rectale cu efect analgezic sunt destul de rare. Unii pacienți dezvoltă o reacție alergică (umflături, înroșire, erupții cutanate, urticarie, mâncărime). În astfel de cazuri, se recomandă oprirea imediată a tratamentului.

trusted-source[39], [40], [41]

Dozare și administrare

Efectul supozitoarelor în timpul menstruației este mai eficient. În special, acestea sunt folosite dacă femeia manifestă, de asemenea, greață, vărsături. Aplicați-le, de regulă, de două ori pe zi, o lumânare. Intervalele dintre doze trebuie să fie suficient de lungi. Cu durere puternică, supozitoarele sunt folosite de până la 4 ori.

trusted-source[42], [43], [44], [45], [46], [47], [48]

Supradozaj

În cazul unui supradozaj de supozitoare dureroase, apar următoarele simptome la pacienți:

  1. Tulburări gastro-intestinale (pierderea apetitului, vărsături, crampe în stomac).
  2. Insuficiență hepatică.

trusted-source[49], [50], [51]

Interacțiuni cu alte medicamente

  1. Cu stimulatori ai oxidării microzomale poate crește producția de metaboliți activi hidroxilați. Aceasta poate provoca efecte hepatotoxice chiar și cu o supradoză ușoară.
  2. Salicilații de acțiune nefrotoxică măresc rezistența paracetamolului.

trusted-source[52], [53], [54], [55]

Conditii de depozitare

Supozitoarele trebuie depozitate într-un loc uscat și protejate de lumina directă a soarelui. Temperatura nu trebuie să depășească 15 grade. După deschiderea pachetului, este mai bine să îl păstrați în frigider pentru confortul folosirii supozitoarelor.

trusted-source[56]

Termen de valabilitate

De regulă, termenul de valabilitate al acestor medicamente este de 2 ani.

trusted-source[57], [58], [59], [60]

Este important să știți!

Dismenoreea primară este o boală care nu are o cauză organică. Dysmenoreea secundară. Ca regulă, a dobândit caracter și este cauzată de o boală organică a organelor genitale interne. Dacă un pacient care suferă de dismenoree primară, în cursul observării ulterioare, prezintă modificări anatomice la nivelul organelor genitale, atunci diagnostichează dismenoreea secundară. Citește mai mult...


Atenţie!

Pentru a simplifica percepția informațiilor, această instrucțiune de utilizare a medicamentului "Supozitor de anestezie cu lunar" a fost tradusă și prezentată într-un formular special pe baza instrucțiunilor oficiale de utilizare medicală a medicamentului. Înainte de utilizare citiți adnotarea care a venit direct la medicamente.

Descrierea este furnizată în scopuri informative și nu este un ghid pentru auto-vindecare. Nevoia de acest medicament, scopul regimului de tratament, metodele și doza medicamentului sunt determinate numai de către medicul curant. Auto-medicamentul este periculos pentru sănătatea ta.

Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2019 iLive. Toate drepturile rezervate.