List Diagnosticare – M

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X
În prezent, pentru examinarea vizuală a laringelui este utilizată pe scară largă microlaringoscopia, o metodă de recunoaștere precisă și diagnostic diferențial, precum și intervenții micro-laringosurgice pentru diferite boli ale laringelui.
Mielografia este o metodă de investigare a sistemului lichidului cefalorahidian. Se efectuează prin punerea în glumă a unui spațiu diferit al măduvei spinării și prin introducerea unui agent de contrast solubil în apă.
Capillaroscopia este o metodă de examinare vizuală a capilarelor in vivo. Numele complet al metodei este capillaroscopia cu câmp larg al patului unghiilor. Studiul se desfășoară cu o creștere mică a microscopului (x12-40), obiectul observării fiind rândul distal de capilare al patului unghiilor (eponymichia).
Cea mai obișnuită metodă subiectivă de investigare a refracției este o metodă bazată pe determinarea acuității vizuale maxime cu corecție.
Temperatura bazală sau rectală (în rect) o femeie măsoară zilnic singură cu un anghilă, fără a se ridica din pat timp de 10 minute pe tot parcursul ciclului menstrual. Temperatura bazală la o femeie sănătoasă variază în funcție de faza ciclului menstrual.
Este necesar să se facă distincția între cazare absolută și relativă. Acțiunea absolută reprezintă găzduirea unui ochi (izolat) atunci când este oprit de la actul de a vedea celălalt.

Numai un fond medical largă și profundă, cu o bună cunoaștere a tabloului clinic al legilor de bază ale dezvoltării bolilor interne pot fi baza pe care apoi au format unul sau celălalt un specialist îngust.

Radiațiile sau imagistica, metodele de cercetare ocupă un loc important în diagnosticul și diagnosticul diferențial al bolii renale. Rolul lor a crescut în mod deosebit în ultimii ani datorită îmbunătățirii tehnice a metodelor, ceea ce le-a sporit semnificativ rezoluția și siguranța.

Magnetoencefalografie - înregistrarea componentei magnetice a câmpului electromagnetic al creierului. Această metodă a apărut relativ recent în legătură cu succesele fizicii la temperaturi joase și a magnetometriei ultrasensibile.

Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Toate drepturile rezervate.