List Diagnosticare – A

A B C D E F G H I K L M N O P R S T U V X
În Ucraina, avorturile nu sunt interzise. De la 12 la 22 de săptămâni. Sarcinii, avortul medical poate fi efectuat numai dacă există indicații stabilite prin lege.
Audiometria este o procedură care vă permite să evaluați nivelul de acuitate al auzului.
Complexul umărului este cel mai mobil al articulațiilor corpului uman. Se compune din cinci articulații: două fiziologice (sau false) și trei anatomice.
Conform literaturii de specialitate interne și externe, daunele articulațiilor glezne reprezintă 6 la 21% din leziunile sistemului musculo-scheletic.
Artroscopia articulației de șold este efectuată sub anestezie endotraheală. Poziția pacientului pe masa de operație se află pe o parte sănătoasă.
O articulație a încheieturii mâinii este un complex de articulații care leagă încheietura mâinii cu antebrațul. Îmbinarea carpală include încheietura mâinii, articulațiile distal-radiale, carpale, intervalerale, articulații carpale-metacarpiale și intercostale.
Recent, artroscopia articulației cotului a devenit larg răspândită și introdusă în practica clinică. În plus față de pur diagnostic scopuri (inspecție structurilor intraarticulare biopsie sinovialei și cartilajului articular), funcționează diverse manipulare operative: elimina intraspecifice corpuri, leziuni chondromalacia salubritate etc. Arthrolysis
Artroscopia este în prezent cea mai densă metodă de diagnosticare a leziunilor structurilor intraarticulare. Artroscopia este utilizată pentru a diagnostica leziunile articulare în cazurile în care metodele non-invazive de cercetare sunt ineficiente.
Artrografia este utilizată pentru diagnosticarea rafinată a afecțiunilor articulațiilor temporomandibulare, în principal pentru evaluarea stării meniscului intraarticular.
Arthrocentesis este procedura de puncție a acului. Cu artrocentesis efectuat în mod corespunzător și prezența efuziunii în articulație, este posibilă obținerea acesteia din urmă pentru examinare.
Vaginul este expus prin oglinzi. Bratul frontal al colului uterin este capturat de forceps. Pentru a determina dimensiunea gâtului și a corpului uterului și a obține o idee despre direcția axei uterului, se efectuează sondarea.

Examinarea (diagnosticarea) articulațiilor este efectuată într-o poziție diferită a pacientului (în picioare, așezat, culcat, precum și mersul pe jos), respectând o anumită ordine.

Anoscopy - inspecția nizhneampulyarnogo canalul anal si rect, prin intermediul oglinzilor rectale - este de mare importanță pentru a identifica hemoroizi, polipi diferenția adevărat de papile anal hipertrofica.
Angiografia este o metodă de studiu a sistemului vascular al creierului și măduvei spinării prin injectarea unui agent de contrast în arterele care alimentează sângele creierului. Inițial propus de Monica în 1927, dar utilizarea pe scară largă în practica clinică a început abia în anii 1940.
Angiografia coronariană continuă să fie "standardul de aur" pentru diagnosticarea stenozei arterei coronare, determinând eficacitatea terapiei medicamentoase, PCI și CABG.
Angiografia cerebrală și spinală este metoda de examinare cu raze X a sistemului vascular al creierului și măduvei spinării.
Angiografie - examinarea cu raze X a vaselor de sânge, produsă cu utilizarea de agenți de contrast. Pentru contrastul artificial, o soluție a compusului organic de iod destinat acestui scop este injectată în sânge și în canalele limfatice. În funcție de ce parte a sistemului vascular este contrastantă, distingeți arteriografia, venografia (flebografia) și limfografia.
Anestezia spinării poate fi o metodă de alegere pentru multe operații sub nivelul buricului, cum ar fi repararea herniei, operații ginecologice și urologice, intervenții asupra perineului sau organelor genitale. Sub anestezie spinală, este posibilă efectuarea oricărei operații pe membrele inferioare.
Anestezia cu cezariană poate fi diferită. Anestezist trebuie să-și amintească și să informeze obstetricianului și neonatologie, în cazul în care a avut loc mai mult de 8 minute de incizie a pielii pentru a extrage fătul și mai mult de 3 minute de la incizia uterina pentru al extrage. Indiferent de tehnică, există un risc crescut de hipoxie intrauterină și acidoză la făt / nou-născut.
Anestezia epidurală oprește toate tipurile de activitate nervoasă funcțională: motor, senzorial și vegetativ. In contrast, spinală, prin care o soluție anestezic local este amestecat si lichidul cefalorahidian diluat, cu anestezie epidurala OH răspândire spațiu epidural, o parte din ea paraseste canalul spinal prin găurile intervertebrale, ceea ce face ca distribuirea anestezie epidurala nu este întotdeauna previzibil.

Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Toate drepturile rezervate.