^

Sănătate

Creme pentru herpes

, Editorul medical
Ultima examinare: 10.08.2022
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Pentru mijloacele externe populare, utilizate în cazurile de leziuni ale pielii pe virusul feței și corpului Herpes simplex, este crema de herpes.

Indicații ale unor astfel de creme - inflamatie diferite de localizare a pielii (în special, pe buze și faldurile nazolabiale), cauzate de virusul herpes simplex HSV-I, HSV-II, și VZV (cauzând șindrilă).

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Farmacodinamica cremelor herpetice

Cremele de herpes Acyclovir (Zovirax, Viroleks, Atsigerpin, Vivoraks, Agerp, Lipster, aciclic) sunt eficiente, deoarece aciclovirul este foarte similară cu structura virusului ADN dezoksiguanidina guanin nucleotidelor și pot fi încorporate în virion sa. Când interacțiunea biochimice cu enzima timidin kinazei virale (oferind o sinteza ADN-ului viral) a aciclovirului este convertită în forma activă - trifosfat aciclovir. Este această substanță cauzează o închidere completă de replicare a ADN proceseaza Herpes simplex.

Crema de herpes Fenistil Pentsivir are penciclovir agent activ (ATC J05AB13), aproape de aciclovir, deci farmacodinamica sale similare.

Crema de herpes buze labiale Epigenes cuprinde acid glicirizic (PBX A05BA08), care are procese o grupare carboxil și blocuri de proteine de fosforilare oxidativ în celulele infectate cu virus, inhibă formarea de ATP și prostaglandine anti-inflamatorii in macrofage, creșterea activității leucocitele și fagocite virioni virus de captare.

Farmacocinetica

Deoarece cremele de herpes Acyclovir (Zovirax, Viroleks, Atsigerpin, Vivoraks, Agerp, Lipster, aciclic) acționează local la agenți externi farmacocinetica inerente utilizării sistemice a aciclovir, nu este adecvat și nu este acoperit de către producători.

Deși aciclovirul se referă la substanțe slab solubile și chiar și la administrarea orală a comprimatelor care îl conțin, are un nivel scăzut de biodisponibilitate (nu mai mult de 25%). Și cu perfuzii intravenoase de medicamente aciclovir, legarea la proteinele plasmatice nu depășește 33%.

Astfel, practic nu există o absorbție sistemică a aciclovirului și a penciclovirului, care fac parte din aceste creme. În instrucțiunile pentru crema, farmacocinetica labială Epigen nu este reprezentată.

Numele de creme din herpes

Până în prezent, se crede că cea mai bună cremă pentru herpes, adică cea mai eficientă - conține în compoziția sa aciclovir: 5% cremă Acyclovir (pe bază de propilenglicol). Unguente identici sunt pe bază de ulei, și trebuie remarcat faptul că unguent este cel mai bine utilizat atunci când zonele inflamate au format o crustă, iar crema este absorbită mai ușor, și este recomandabil să se aplice în stadiile timpurii ale infecției. Vezi și - Tratamentul herpes simplex

Nume comerciale creme pentru herpes, substanța activă, care este aciclovir (ATS - J05AB01): Zovirax (GSK, Marea Britanie), Viroleks (KRKA, Slovenia), Atsigerpin (Agio Pharmaceuticals, India), Vivoraks (Cadila Pharmaceuticals, India), Agerp (Ucraina ), Lipster (Ucraina), Acic (Sandoz, Elveția).

Fiecare dintre aceste medicamente poate fi folosit ca o cremă din herpes genital, adică sunt și o cremă pentru labiile de la herpes.

Exista creme pentru herpes cu o compoziție diferită (1% crema Fenistil Pentsivir) Epigenes labial (Cheminova Internacional, Spania) - Crema de herpes pe buze (herpes labial). Unele dintre acestea sunt utilizate pentru tratamentul leziunilor herpetice pe crema de piele sau un salvatorul chinez crema 999 Cream PiYanPing (Sanju Medical și Pharmaceutical Co ), cu toate că nici una , nici alta este o crema pentru herpes de corp (cm -. Tratamentul de herpes zoster ).

Metodă de aplicare a cremelor herpetice

Creme pentru herpes aciclovir (Zovirax, Viroleks, Atsigerpin, Vivoraks, Agerp, Lipster, aciclic) ar trebui să fie aplicat pe zona afectată de cel puțin cinci ori pe zi, timp de patru zile consecutive. Crema de pe herpes pe buze Fenistil Penzivir se aplică la fiecare două ore (și patru zile). Aciclovirul pentru uz extern nu poate fi aplicat membranelor mucoase ale gurii sau vaginului.

Crema Epigen labial trebuie aplicată de trei până la cinci ori pe zi; durata minimă a tratamentului este de trei zile, dar durata tratamentului poate fi mai lungă (până când dispar toate simptomele).

Conform instrucțiunilor oficiale, nu a fost observat un supradozaj al acestor fonduri. De asemenea, interacțiunea lor cu alte medicamente nu a fost observată.

Condițiile de păstrare a acestor creme își asumă o temperatură în intervalul + 10-25 ° C, iar durata de depozitare este de trei ani (36 luni).

Despre crema de salvare și crema chineză

Cremă rescuer (Forte) producător polonez de regenerare și de agent bactericid, care cuprinde: un ulei (topit, ulei de măsline, cătină), ulei de terebentină (adică terebentina), ceara de albine, naftalină rafinat, uleiuri esențiale (lavanda, trandafir si arbore de ceai ).

Aceasta este, în conformitate cu instrucțiunile, mijloacele care nu sunt destinate pentru tratamentul herpes, și pentru vindecarea diferitelor leziuni și inflamații acute ale pielii de origine traumatică (escoriații, răni superficiale, arsuri, hematoame) și entorse.

Și, deși este recomandat să se folosească această declarație pune sub semnul întrebării pentru inflamarea membranelor mucoase, prezența terebentină: Produsele locale care conțin terebentină, sunt enervante și inacceptabile aplicate nu numai pentru membranele mucoase, dar, de asemenea, la orice țesut deteriorat.

Crema rescuer producția Ucrainei (Kyivmedpreparat) cuprinde un derivat de acid pantotenic (vitamina B5) dexpantenol având activitate anti-inflamatoare, antipruriginoase și proprietăți și clorhexidinei antiseptic regenerare.

Cum de a vedea, acest lucru nu este crema de virus, ci un mijloc pentru tratamentul leziunilor cutanate, escare, eczeme infectate, precum si dermatita buloasa, ulcere venoase si fierbe.

Crema chineză 999 PiYanPing Cream (Sanju Medical & Pharmaceutical Co) este proiectat pentru a atenua simptomele (în special, mâncărime) la neurodermatita, contact și dermatita seboreică sau eczeme cronice. Componentele sale active: un glucocorticosteroid sintetic dexametazonă acetat, camfor și mentol. Deci, acest instrument nu este anti-herpetic.

V-am spus cum funcționează crema din herpes și modul în care este aplicată, iar informațiile despre unguentele cu această infecție cu virus pot fi găsite în publicația - Unguent pentru răcește pe buze: ce, când și ce să frămânți?

trusted-source[15], [16]

Utilizați în timpul sarcinii

Toate aceste producători medicamente rețineți că, în timpul sarcinii, chiar și aplicarea topică de creme sau unguente cu aciclovir și smântână Fenistil Pentsivir cu penciclovir este posibilă numai cu condiția ca beneficiile anticipate pentru mama si fat va fi semnificativ mai mare decât posibilele efecte negative ale acestora, mai ales la o sensibilitate mai mare a femeilor gravide la de intrare.

În ceea ce privește utilizarea în timpul sarcinii și alăptării a cremă Epigen labial, instrucțiunile sale indică faptul că este posibil să se utilizeze acest medicament - conform indicațiilor absolute.

De asemenea, citiți - Herpes în timpul sarcinii

Contraindicații privind utilizarea cremelor herpetice

Cremele din herpes cu aciclovir, precum și cu penciclovir, sunt contraindicate la hipersensibilitate la aceste substanțe sau la alte componente. Nu se recomandă utilizarea Acyclovir (și a tuturor medicamentelor-sinonime) și Fenistil Penzivir pentru copii sub 12 ani. De asemenea, nu se recomandă utilizarea acestora pentru a trata forma genitală a herpesului.

Crema pentru herpes pe buze Epigen labial, de asemenea, nu se aplică în cazul în care există o sensibilitate crescută la componentele sale.

trusted-source[9], [10], [11], [12], [13], [14]

Efecte secundare

Având în vedere absorbția minimă a substanței active (aciclovir și penciclovir) incluse în crema pentru herpes, efecte secundare de multe ori se manifesta ca erupții cutanate în locul de aplicare, mâncărime și de arsură, precum și dureri minore tratate complot

Dacă oricare dintre medicamentele care conțin aciclovir este utilizată ca o cremă din herpes genital, atunci femeile pot avea inflamație a vulvei.

Atenţie!

Pentru a simplifica percepția informațiilor, această instrucțiune de utilizare a medicamentului "Creme pentru herpes" a fost tradusă și prezentată într-un formular special pe baza instrucțiunilor oficiale de utilizare medicală a medicamentului. Înainte de utilizare citiți adnotarea care a venit direct la medicamente.

Descrierea este furnizată în scopuri informative și nu este un ghid pentru auto-vindecare. Nevoia de acest medicament, scopul regimului de tratament, metodele și doza medicamentului sunt determinate numai de către medicul curant. Auto-medicamentul este periculos pentru sănătatea ta.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.