Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Coroana vulvei

Expert medical al articolului

Ginecolog
, Editorul medical
Ultima examinare: 25.06.2018

Krauroza vulvei este o patologie caracterizată prin procese atrofice pronunțate ale pielii și ale membranelor mucoase ale vaginului, care rezultă din acțiunea factorilor externi și interni. Această problemă se referă în principal la femeile aflate în postmenopauză, care este asociată cu particularitățile reglementării hormonale, dar se întâmplă și la femei de vârstă fragedă. Posibilitatea unui risc crescut de oncopatologie la femeile cu vulva kraurosis demonstrează necesitatea diagnosticării precoce și corectării acestei patologii.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Epidemiologie

Epidemiologia de krauroză a vulvei este caracterizată de o distribuție predominantă în rândul femeilor în perioada menopauzei, care este asociată cu factori etiologici și patogeni. Dintre femeile tinere, această patologie are loc nu mai mult de 5%, iar dintre aceste femei, mai mult de 85% dintre cazuri sunt secundar kraurosis, adică post-traumatice sau postoperatorii.

trusted-source[6], [7], [8], [9], [10], [11]

Cauze krauroza vulvei

Referindu-se la prevalența acestei probleme la femeile peste 50 de ani, motivele dezvoltării acestei patologii pot fi generalizate. Dar dacă vorbim despre femei timp de 30 de ani, atunci există unele particularități în etiologia și patogeneza bolii.

Cauza exactă a dezvoltării de krauroză a vulvei nu poate fi stabilită nici la femei în cazuri individuale, de multe ori aceste motive sunt multe.

Una dintre cele mai frecvente cauze ale dezvoltării kraurozei este tulburările hormonale care afectează nu numai hormonii sexuali feminini, ci și un fond hormonal comun sub influența muncii altor glande endocrine. Patogeneza dezvoltării unui astfel de proces depinde în mare măsură de reglementarea echilibrului hormonal. În perioada menopauzei, krauroza se dezvoltă cel mai frecvent, deoarece nivelul de estrogen care joacă un rol important în corpul feminin scade. Ele asigură diviziunea și diferențierea celulelor corpului, în special a pielii și a epiteliului. Acest lucru oferă femeii cu tinerețe și un aspect proaspăt și sănătos. Cu o lipsă de estrogen, divizarea celulelor pielii vaginului este afectată, ceea ce duce la scăderea numărului și funcției lor normale. Acest lucru, de asemenea, perturbă circulația sanguină în regiunea pelviană, ischemia nu numai a organelor interne, ci și a pielii - aceasta perturbează diferențierea endoteliului. Astfel, modificările sunt intensificate și atrofia pielii apare treptat, cantitatea de endoteliu scade, ceea ce duce la procese secundare sub formă de fisuri și displazie în astfel de celule. Prin urmare, la inceput, craurosul are doar un proces de suprafata cu atrofie pielii, dar mai tarziu exista o incalcare a activitatii mitotice a acestor celule si se dezvolta displazia, ceea ce este periculos in ceea ce priveste starea precanceroasa.

Dar motivul pentru astfel de schimbări poate fi o serie de alți factori. În ceea ce privește fondul hormonal, cauza imediată este și bolile altor glande endocrine. Astfel de patologii includ insuficiența cortexului suprarenale, care, de asemenea, perturbă circulația vulvei, inervația și diviziunea celulară din cauza lipsei de catecolamine. De asemenea, unul dintre motive este hipotiroidismul la femei. Aceasta este o patologie în care nivelul hormonilor tiroidieni ai glandei tiroide scade, ceea ce reglează, de asemenea, procesul de regenerare tisulară și de creștere a celulelor. În acest caz, lipsa unor astfel de hormoni conduce la inhibarea mitozei active și există atrofie cu înlocuirea suplimentară a țesutului conjunctiv. Insuficiența funcției ovariene poate provoca, de asemenea, atrofia mucoasei vulvare.

Astfel de cauze pot fi numite cauze endogene comune care pot fi inerente în fiecare femeie. Dar există unele cauze locale ale vulvă vulva, care includ boli cronice inflamatorii ale organelor genitale interne și externe, cronice focarele de infecții ovariene sau uterine, intervenții chirurgicale frecvente asupra uterului, precum arsuri chimice etiologie mucoase. Dacă există un accent principal de infecție sau viruși în vagin, se îmbunătățește doar efectul factorilor etiologici, care contribuie la dezvoltarea afecțiunilor displazice și atrofie.

trusted-source[12], [13], [14], [15], [16], [17], [18], [19]

Factori de risc

Având în vedere toate cauzele posibile ale kraurozei, este necesar să se identifice principalii factori de risc pentru această patologie, să se limiteze grupul de femei care au nevoie de o monitorizare mai atentă. Factorii de risc pentru dezvoltarea acestei patologii includ:

 1. femeile cu hipotiroidism concomitent;
 2. femeile cu obezitate - în timp ce există o încălcare a reglementării fondului hormonal la nivelul celulelor țintă;
 3. hepatitei active sau cirozei hepatice de la o vârstă fragedă - acest lucru perturbă schimbul de hormoni mulți și reglarea lor, care apare în principal în ficat;
 4. femeile cu vaginită frecventă, colită sau adnexită cronică - aceasta este o rampă de lansare pentru acțiunea altor factori etiologici;
 5. femeile cu tulburări ale sistemului neurovegetativ - aceasta este strâns legată de reglarea hormonală a funcțiilor organismului, precum și de circulația locală a sângelui (tulburări psihosomatice);
 6. Femeile cu evoluția patologică a menopauzei și diferitele sale manifestări.

Acești factori de risc ar trebui luați în considerare nu numai pentru identificarea pacienților bolnavi, ci în primul rând pentru prevenirea primară a dezvoltării de krauroză a vulvei.

trusted-source[20], [21], [22], [23], [24], [25]

Simptome krauroza vulvei

Imaginea clinică a bolii depinde de stadiul de depistare a bolii și de începerea tratamentului. Adesea, simptomele nu sunt suficient de exprimate încât femeia a tratat această problemă cu medicul, dar aceasta este doar în stadiile inițiale, iar în viitor simptomele sunt mai pronunțate.

Etapele de croúoză a vulvei sunt consecvente și, în absența tratamentului, schimbările devin mai grave.

Prima etapă a craurozelor se caracterizează prin modificări inițiale ale circulației sângelui și inervării mucoasei, care are un caracter tranzitoriu. În acest caz, primele semne ale bolii apar sub formă de mâncărime severe și de arsură în vagin. De regulă, acesta este primul și singurul simptom în etapele inițiale. Mâncatul poate fi numai în timpul zilei, este provocat de activitate fizică sau apare după ce a avut un contact sexual. De asemenea, există o senzație de uscăciune a mucoasei, care necesită utilizarea de hidratante. Dar aceste simptome la începutul bolii nu sunt permanente și femeia nu acordă prea multă atenție acestor simptome.

A doua etapă se dezvoltă atunci când nu există numai modificări persistente în circulația sângelui, ci și atunci când există modificări inițiale ale terminațiilor nervoase și atrofie a endoteliului de natură mozaică. Apoi, diviziunea celulelor este ruptă și apar fisuri și eroziuni, ceea ce dă deja mai multă disconfort și te face să te întorci pentru ajutor. În acest caz, simptomele de arsură, mâncărime ale vaginului se intensifică și se îngrijesc în mod constant. Uscarea vaginului este întărită, ceea ce provoacă și un alt simptom - dispareunia. În același timp, o femeie nu primește plăcere din contact sexual și procesul în sine este rupt - din cauza uscării și arderii, apar senzații dureroase. Acest lucru afectează în mare măsură starea generală psihologică a femeilor și în contextul tulburărilor hormonale concomitente există o deficiență în reglarea activității nervoase. Acest lucru se manifestă prin nervozitate crescută, stare proastă, tulburări de somn, excitabilitate nervoasă, hiperestrogenism.

A treia etapă a kraurozei este finală în ceea ce privește schimbările profunde nu numai în vagin, ci și în țesuturile din jur. În acest caz, perturbarea fluxului sanguin este ireversibilă, atrofia difuză și proliferarea endoteliului și a altor celule este complet afectată. Acest lucru este însoțit de atrofie și scleroză completă a mucoasei vaginale, ceea ce duce la o îngustare semnificativă a lumenului vaginului. Acest lucru are un efect semnificativ și asupra uretrei - urinarea devine dureroasă, intensificându-se arderea, disconfortul și mâncărimile. Crăpăturile și eroziunea mucoasei pot fi însoțite de sângerare în contact, care este dificil de tratat. Pronunțate edemele labiilor, hiperemia lor și semnele de inflamație în infecțiile secundare, deoarece există porți de intrare pentru diferiți agenți patogeni ai infecției. Există, de asemenea, semne de atrofie a pielii și apendicele acesteia - pierderea părului pubian, pielea uscată, peeling. Toate acestea au un efect semnificativ nu numai asupra severității simptomelor locale, ci și asupra stării generale a unei femei.

Referindu-se la simptomele vulva kraurosis este necesar să se știe că, chiar și cu manifestările inițiale ale unor astfel de modificări, este necesar să se consulte un medic pentru tratament, deoarece această patologie este periculoasă din punct de vedere al complicațiilor.

trusted-source[26], [27], [28], [29], [30]

Diagnostice krauroza vulvei

Diagnosticul de craupoză ar trebui efectuat în timp, înainte de apariția complicațiilor și a posibilelor malignități și ar trebui efectuate toate metodele complexe de cercetare. Pentru aceasta, efectuați un examen fizic, un diagnostic instrumental și de laborator.

Diagnosticul începe cu o colecție atentă de anamneză a vieții și a bolii. Este necesară descoperirea caracteristicilor ciclului menstrual, mai ales dacă femeia se află în perioada de menopauză, atunci este necesar să se determine modul în care se desfășoară această perioadă și legătura dintre plângeri și apariția menopauzei. De regulă, simptomele craupisului se dezvoltă treptat, ceea ce este necesar pentru a afla de la femeie detaliile tuturor plângerilor. În continuare, trebuie să examinați femeia pe scaun. O simplă examinare vaginală a unei femei în oglinzi este foarte informativă, deoarece multe simptome sunt determinate vizual și, în funcție de severitatea simptomelor, se poate judeca stadiul bolii. Când este privit, puteți vedea uscarea pronunțată a mucoasei vaginale, fisurile și eroziunea suprafeței, ceea ce poate face dificilă inserarea unei oglinzi. De asemenea, puteți observa aplatizarea labiilor, umflarea, umbra albă a mucoasei și zonele de atrofie sau chiar scleroză. Pentru diagnosticarea mai informativă, sunt necesare metode suplimentare de cercetare. Deoarece krauroza este o afecțiune precanceroasă, biopsia este o etapă obligatorie de diagnosticare. În acest scop, precum și în scopul diagnosticului diferențial, efectuați diagnosticarea instrumentală utilizând colposcopia. Aceasta este o metodă de cercetare care constă în utilizarea unui dispozitiv special - colposcopul. Acest lucru vă permite să vedeți membrana mucoasă a vaginului într-o creștere de câteva zeci de ori. În acest caz, puteți vizualiza modificările care nu sunt vizibile în timpul inspecției normale. Avantajul acestei metode este și posibilitatea unei biopsii paralele. Acesta poate fi realizat cu forceps special, care se află la capătul colposcopului. Materialul mucoasei este trimis pentru examinare histologică pentru a detecta gradul de modificări și pentru a exclude transformarea malignă.

Smeile asupra florei bacteriene și gradul de puritate al vaginului sunt, de asemenea, o metodă obligatorie de investigare, deoarece acestea exclud inflamația bacteriană sau un proces infecțios specific.

Analizele care se efectuează neapărat cu crauros este un studiu asupra HPV, care este asociat cu cancerul de col uterin la femei. Prin urmare, având în vedere condiția precanceroasă, acest studiu vă permite să studiați riscul de transformare malignă și să determinați prognosticul patologiei. Pentru a face acest lucru, se efectuează un test de sânge utilizând o reacție în lanț a polimerazei și determinarea antigenului virusului. O reacție pozitivă vă permite să stabiliți cu mai multă acuratețe tactica tratamentului și să folosiți metode specifice. Dacă există o suspiciune de vulva vulgaris la o femeie cu vârsta menopauzală, atunci este necesar un panel hormonal cu un studiu al nivelului hormonilor principali, deoarece în tratamentul complex pot apărea necesități de terapie de substituție.

trusted-source[31], [32], [33]

Ce trebuie să examinăm?

Diagnostic diferentiat

Diagnosticul diferențial al kraurozei vulvei trebuie efectuat în stadiile inițiale ale bolii, atunci când simptomele nu sunt specifice. Deosebit de important este diagnosticul diferențial la femeile tinere, deoarece au o patologie rară. Prin urmare, este necesar să se efectueze diagnostice diferențiale cu vulvită, vulvovaginită, vaginoză, neurodermatită și vierme. Dacă vulvitis vulvovaginitis au, de asemenea, de arsură și mâncărime a vaginului poate fi mucoase uscate, dar este o inflamație bacteriană, simptomele sunt atât de alocare specifice de alb, verde sau galben. Principalul semn de diagnostic al patologiei este definirea unui agent patogen specific într-un frotiu vaginal. Cu kraurosis, simptomele de uscăciune, arsură și fisuri nu sunt însoțite de nici o secreție, ci, dimpotrivă, numărul lor scade. De asemenea, cu krauroza primară, nu există agenți patogeni bacterieni. Lichenul plat este o patologie dermatologică, care afectează în primul rând pielea organelor genitale și, din nou, vaginul. De aceea, în lichen, poate fi roșeață și atrofie a pielii, dar numai atunci atrofia mucoasei. În contrast, krauroza este însoțită de atrofia mucoasei, iar pielea este deja afectată în a treia etapă a bolii.

Un astfel de program de diagnosticare a kraurozei vulvei este cel mai complet și necesar pentru diagnosticarea și tratamentul în timp util.

Cine să contactați?

Tratament krauroza vulvei

Tratamentul craupiei nu este foarte reușit, ceea ce depinde nu numai de diagnosticarea în timp util, ci și de o abordare integrată a acestui tratament. Este foarte important să se aplice nu numai remedii locale simptomatice, ci și cele sistemice patogenetice. De aceea, mai întâi de toate, tratamentul ar trebui să înceapă cu recomandări dietetice, deoarece starea celulelor noastre depinde direct de materialul energetic pe care îl dăm corpului nostru. Prin urmare, trebuie să opriți corpul de feluri de mâncare picante, prăjite, precum și condimente condimentate - aceasta va ajuta la reducerea severității simptomelor subiective ale bolii. De asemenea, este necesar să se excludă obiceiurile proaste, deoarece nicotina îngustă vasele de sânge și perturbă în continuare trofismul membranelor mucoase.

Referindu-se la tratamentul medicamentos, este necesar să se aloce tratament sistemic și local. Dintre mijloacele sistemice, este necesar să se utilizeze abordări complexe ale tratamentului cu următoarele medicamente:

 1. Terapia de substituție cu estrogeni, în cazul în care kraurozul se dezvoltă pe fondul schimbărilor climaterice. În acest caz, estrogenii restabilește funcția normală a celulelor endoteliale și elimină simptomele comune ale bolii.

Ovret - un agent hormonal, o substanță activă care este norestrel din grupul progestogen, acesta poate fi utilizat în stadiile inițiale ale tratamentului vulva , la schimbarea menopauzei. Modul de utilizare a medicamentului este în comprimate în același timp al zilei, de preferință înainte de mese. Dozarea medicamentului - un comprimat pe zi pentru întreaga perioadă fără întrerupere. Efectele secundare sunt posibile din partea tractului gastrointestinal sub forma unui scaun, greață, senzație de amărăciune în gură. Retenția posibilă a lichidului și durerile de cap, astfel încât medicamentul nu este recomandat cu hipertensiune concomitentă. Este, de asemenea, posibil apariția icterului și a sângerărilor uterine, care necesită ajustarea dozei. Contraindicațiile la administrarea medicamentului sunt patologia sistemului de coagulare a sângelui, patologia vaselor și venelor coronariene, diabetul, antecedentele de hemoragie cerebrală sau accident vascular cerebral ischemic. Măsuri de precauție - în cazul antibioticelor, eficacitatea medicamentului este redusă, deci trebuie să administrați corect medicamentele și să țineți cont de interacțiunea acestora. 

 1. Antihistaminicele sunt utilizate în scopul desensibilizării generale, precum și reducerii expresiei pruritului și a efectului liniștitor. În acest scop, medicamentele din prima sau a doua generație sunt mai recomandate.

Diazolinum este un medicament antihistaminic care are un efect pronunțat asupra simptomelor de mâncărime și arsură atunci când vaginul este atrofic. De asemenea, medicamentul are un efect sedativ, care îmbunătățește starea generală a unei femei și normalizează somnul. Metoda de aplicare a medicamentului - un comprimat pe noapte noaptea. Tratamentul se poate face pe parcursul săptămânii, când simptomele sunt cele mai pronunțate. Efectele secundare sunt posibile sub forma apatiei, somnolentei, iritatii ale mucoasei gastrice si durerii epigastrice. Greața și durerea în ficat sunt, de asemenea, posibile. Precauții - nu se aplică atunci când conduceți o mașină și controlați alte mijloace, deoarece medicamentul poate cauza o scădere a atenției.

 1. Antidepresive sau anxiolitice - acestea sunt folosite pentru simptome severe de kraurosis a vulvei, care violează starea generală a unei femei și afectează sfera mentală. În tratamentul complex, ele sunt obligatorii în caz de depresie severă și depresie de dispoziție și, de asemenea, pentru a îmbunătăți somnul în cazul în care simptomele de kraurosis sunt perturbate pe timp de noapte.

Cipralex este un antidepresiv, care este adesea utilizat în tratamentul schimbărilor climatice în sfera mentală. O astfel de terapie se explică prin faptul că de multe ori pentru eliminarea anxietății și a unui sentiment de teamă este necesar să se ia aceste medicamente în combinație cu medicamentele hormonale. Cu vulva vulva, medicamentul elimină excitabilitatea crescută a sistemului nervos cauzată de simptomele bolii. Acest medicament crește numărul de molecule care sunt responsabile pentru transmiterea semnalelor nervoase, și crește numărul de neurotransmițători excitatori, care ameliorează depresia și teama. Medicamentul este disponibil sub formă de tablete și se recomandă administrarea unei doze inițiale, luând un comprimat în timpul meselor. Dozajul este de 10 miligrame pe zi. Efectele secundare ale medicamentului pot fi sub formă de modificări ale sistemului nervos - amețeli, somnolență, iritabilitate, lipsa poftei de mâncare, greață, vărsături, diaree, transpirație excesivă sau gură uscată, palpitațiile și tremor al membrelor. A fost contraindicată administrarea medicamentului în patologia hepatică și rinichi, a crescut sensibilitatea la componentele medicamentului, în timp ce tratarea inhibitorilor de monoaminooxidază.

 1. Preparatele de vitamina trebuie utilizate pentru ameliorarea trofismului, îmbunătățirea stării peretelui vascular, pentru normalizarea conducerii nervoase, care contribuie la restabilirea activității proliferative normale a celulelor cu kraurosis. Multivitamine recomandate cu acid ascorbic, care afectează peretele vascular.

Supradin este un preparat complex de vitamine, recomandat femeilor gravide ca remediu preventiv și curativ al vitaminei. Având în vedere compoziția bogată, medicamentul completează stocurile nu numai de vitamine, ci și de oligoelemente, ceea ce permite utilizarea ca preparat de vitamine pentru tratamentul complex al diferitelor patologii. Datorită acțiunii complexe a vitaminei C și a magneziului, acțiunea asupra peretelui vascular și a terminațiilor nervoase este evidențiată simultan cu restabilirea nivelului normal de electroliți în țesuturi. Medicamentul este disponibil sub formă farmacologică de drajeuri și tablete efervescente. Se administrează într-o doză de un comprimat o dată pe zi, dizolvându-se într-o cantitate mică de apă. Nu sunt detectate efecte secundare legate de doză, pot apărea modificări ale culorii urinei datorită compoziției medicamentului. Contraindicații la administrarea medicamentului - acesta este un nivel crescut al oricăror hormoni, încălcări grave ale rinichilor și ficatului. Precauții - nu combinați cu alte vitamine.

 1. Remediile locale pentru a restabili microflora și a îmbunătăți funcția imunității locale sunt, de asemenea, utilizate pentru a reduce severitatea simptomelor. Acest lucru se realizează datorită efectului de hidratare și datorită normalizării funcției celulelor endoteliale.

Gynoflora este un medicament din grupul de probiotice combinate și hormoni, principalul ingredient activ al acestora fiind lactobacili și estriol. Datorită acestei compoziții se manifestă efectul bilateral al medicamentului - normalizarea microflorei vaginale și creșterea proliferării celulelor epiteliale datorită efectului local al estrogenilor. Medicamentul este disponibil sub formă de comprimate vaginale și dozare - un comprimat pe zi. Modul de aplicare - vaginal este necesar să introduceți o lumânare nu prea adânc în vagin după toate măsurile de igienă și în afara recepției altor remedii locale. Efectele secundare sunt rare, sunt posibile reacții alergice la componentele medicamentului. Precauții - comprimatele trebuie utilizate pentru întregul curs și totul, depozitarea pe termen lung și cursul incomplet reduce eficacitatea medicamentului.

De asemenea, puteți utiliza alte remedii locale pe bază de unguente antiseptice cu vitamine, uleiuri, componente antihistaminice. Un efect bun are lumânări de cătină, unguente cu bază de testosteron, precum și unguente cu vitaminele A, C și E.

Tratamentul operativ al kraurozei vulvei poate fi utilizat cu ineficiența terapiei conservatoare sau ca terapie combinată. Utilizați intervenții minim invazive numai dacă există rezultate de examinare histologică și nu există celule atipice. Apoi se folosesc metodele de coagulare cu laser, criodestrucție sau moxibusție a zonei mucoasei afectate, care poate fi văzută cu ochiul liber sau cu ajutorul unui colposcop. Aceasta rupe stratul superior al celulelor atrofice, ceea ce îmbunătățește circulația straturilor adânci și inervația acestora și astfel crește activitatea proliferativă a altor celule. În cazul prezenței celulelor atipice în histologie, nu se utilizează terapia conservatoare, dar se efectuează imediat o vulvectomie.

Tratamentul fizioterapeutic al kraurozei vulvei poate fi, de asemenea, utilizat ca o terapie topică, care este foarte eficientă în combinație cu alte metode. Ei folosesc terapia cu laser, iontoforeza și electroforeza cu glucocorticoizi, precum și noroi terapeutic. Aceste metode pot fi utilizate în afara perioadei de exacerbare.

Tratamentul alternativ al kraurozei vulvei

Terapiile alternative urmăresc reducerea severității simptomelor și au o eficacitate ridicată împreună cu medicamentele. Utilizați loțiuni locale și băi care ajută la hidratarea pielii uscate și au un efect antibacterian și protector. Principalele rețete de medicină alternativă sunt următoarele:

 1. Este necesar să se facă o baie sedentară din frunzele de calendula și șnur. Pentru a face acest lucru, preparați într-un litru de apă două pachete de iarbă de iarbă și câteva tulpini cu frunze sau flori de calendula, insistați până când soluția se încălzește. Apoi, trebuie să adăugați câteva picături de ulei de măsline și să faceți o astfel de baie după ce ați stat în ea timp de cel puțin zece minute. După această procedură, trebuie să picurăți vaginul cu ulei de măsline câteva picături. Repetați procedura timp de zece zile.
 2. Pentru a elimina senzația de mâncărime și de arsură, spălarea nocturnă printr-o soluție dintr-un ou și un mușețel va ajuta. Pentru a face acest lucru, trebuie mai întâi să luați frunzele de mușețel, să le turnați cu apă caldă fiartă și să insistați înainte ca soluția să devină puțin caldă. După aceasta, trebuie să adăugați proteina din două ouă și să petreceți procedurile de igienă seară cu această soluție. Cursul de tratament nu este mai mic de cinci zile.
 3. Ca agent antibacterian și regenerant, se recomandă utilizarea cătină-de-mare. Pentru a face acest lucru, luați uleiul de cătină, care poate fi cumpărat la farmacie într-un borcan, apoi faceți un tampon de tifon, aplicați ulei pe un tampon și inserați în vagin timp de douăzeci de minute. Un astfel de produs are proprietăți excelente de hidratare care vor ameliora iritarea și simptomatologia va scădea.
 4. Un bun remediu pentru tratamentul kraurozei este utilizarea ca mijloc de spălare a unei soluții de săpun și kefir. Pentru a face acest lucru, faceți o soluție de săpun din săpunul de rufe și adăugați acolo trei lingurițe de kefir. Utilizați ar trebui să fie în seara înainte de a merge la culcare pentru o săptămână.

Plantele medicinale sunt, de asemenea, utilizate pe scară largă în tratamentul acestei patologii, care are efecte pozitive atât la nivel local, cât și la cel sistemic.

 1. Red perie - este o plantă care ajută la stimularea funcției celulelor endoteliale ale vaginului si proliferarea lor, are efect anti-inflamator și previne apariția infecțiilor bacteriene secundare în crăpăturile de fond mucoasei. Pentru infuzie medicală este necesar să luați trei linguri de ierburi, să toargeți apă fiartă și să fierbeți la căldură scăzută timp de încă cinci minute, această perfuzie ar trebui acoperită și insistată timp de trei ore. Luați în formă caldă de cinci ori pe zi pentru două linguri. Cursul tratamentului este de o lună.
 2. Pătrunjelul are un tropism în țesutul vaginal și ajută la reducerea expresiei pruritului și a uscăciunii prin îmbunătățirea circulației sanguine. De asemenea, infuzia de patrunjel are un efect calmant. Pentru a pregăti medicamentul, trebuie să luați frunzele de patrunjel, să le turnați cu alcool și să insistați pentru cel puțin trei zile. Luați această soluție ar trebui să fie o linguriță dimineața și seara două săptămâni.
 3. Mijloacele foarte bune de tratare locală sunt curate. Cinci linguri de planta de planta medicinala se toarna un litru de apa fiarta, fiarta si apoi insista timp de zece minute. Soluția caldă trebuie spălată de două ori pe zi. Este mai bine pentru fiecare dată să pregătească o soluție proaspătă, deoarece atunci când este depozitată în frigider, celandina își pierde proprietățile de vindecare.

Remediile homeopate au un efect bun în caz de pronunțat craupis în contextul menopauzei, care este însoțit de un efect asupra sistemului nervos. Pentru a face acest lucru, utilizați unelte specifice care sunt selectate individual. Principalele grupe de medicamente care pot fi utilizate în acest caz sunt următoarele:

 1. Carbo vegetalis este un remediu homeopat care are o compoziție de substanțe organice și ajută la normalizarea fondului hormonal în menopauză datorită rezonanței acustice și magnetice cu organele și sistemele corpului. De asemenea, medicamentul reduce procesele proliferative la nivel celular și îmbunătățește procesele de diferențiere celulară în crauros. Medicamentul este utilizat în forma farmacologică a picăturilor homeopate și a administrat trei picături de trei ori pe zi timp de o jumătate de oră înainte de mese sau o oră după aceea. Cursul tratamentului cu medicamentul este lung - aproximativ două luni. Nu au existat efecte secundare. Contraindicații la admiterea Carbo vegetabilis - este hipersensibilitatea la componentele medicamentului și recepția la bărbați.
 2. Sepia este un remediu homeopat de origine anorganică. Medicamentul are un efect de regenerare, care are un efect bun asupra recuperării celulelor atrofice în timpul schimbărilor de tip kraurosis și legate de vârstă. De asemenea, medicamentul îmbunătățește circulația locală a sângelui și fluxul limfatic, ceea ce sporește eficacitatea medicamentului cu dureri pelviene concomitente. Medicamentul este eliberat în forma farmacologică a granulelor homeopate, iar picăturile sunt administrate trei granule de trei ori pe zi timp de o jumătate de oră înainte de mese sau o oră după aceea. Este necesar să se dizolve granulele până când se dizolvă complet și nu se spală cu apă. Efectele secundare nu sunt frecvente, dar pot exista tulburări de scaun, dispepsie și reacții alergice. Precauții - este imposibil să utilizați medicamentul pentru femei fizice astenice și stare depresivă.
 3. Strontiana - o plantă care îmbunătățește trofismul țesuturilor, reduce severitatea arderii și uscăciunii vaginului datorită proprietăților sale de înmuiere. Medicamentul este eliberat în granule și doza sa este de opt granule o dată pe zi. Efectele secundare sunt rare, o erupție pe piele este posibilă pe mâini. Precauții - este imposibil să utilizați medicamentul pentru procese inflamatorii acute în pelvisul mic.

Acestea sunt principalele medicamente care nu pot fi utilizate în tratamentul craurozelor, nu numai ca un remediu local, ci și ca medicamente sistemice.

trusted-source[34], [35], [36], [37], [38], [39], [40], [41]

Mai multe informații despre tratament

Profilaxie

Ce este periculos vulgar? Această întrebare trebuie adresată înainte de apariția oricăror complicații și în stadiul măsurilor de diagnostic, când un tratament adecvat poate îmbunătăți prognosticul. În primul rând, krauroza este periculoasă pentru dezvoltarea cancerului endometrial sau a cancerului de col uterin. Aceasta este cea mai teribilă complicație, care ar trebui să fie frică, deoarece krauroza poate fi considerată un proces subradical. Alte complicații care pot apărea în această patologie sunt secundare și sunt cauzate de atrofia membranei mucoase, ceea ce implică fisuri, eroziune și leziuni mai profunde prin adăugarea unei infecții secundare bacteriene. Consecința vulva necorespunzătoare tratamentului sau absența oricărui tratament al măsurilor progresie a bolii pot fi modificări cu dezvoltarea sclerozei multiple și îngustarea vaginului, uretrei modificări secundare. Prin urmare, este foarte important nu numai să vă adresați medicului la timp, ci și tratamentul complex corect.

trusted-source[42], [43], [44], [45], [46], [47], [48], [49], [50]

Prognoză

Prognosticul coronar al vulvei pentru recuperare este relativ pozitiv, iar prognosticul pentru progresul ulterior este favorabil în cazul măsurilor adecvate de tratament. Cu această patologie, un loc secundar în prevenirea malignității acestui proces aparține prevenirii secundare, care asigură tratamentul în timp util nu numai medicamental, ci și operativ în prezența indicațiilor.

Krauroza vulvei este o patologie care este mai frecventă la femeile aflate în menopauză atunci când apar schimbări la nivelul celulelor vaginale cu atrofia și scleroza lor ulterioară. Acest proces a fost dezvoltat de ceva timp, deci este important, în prima etapă, să solicitați ajutor unui medic. Riscul de malignizare a craurozelor este foarte ridicat, iar tratamentul în timp util poate împiedica dezvoltarea complicațiilor.

trusted-source[51], [52], [53], [54], [55], [56]


Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2019 iLive. Toate drepturile rezervate.