^

Sănătate

Boli ginecologice (ginecologie)

Crăpături în vagin

Printre numeroasele boli vaginale, disconfortul și disconfortul sunt cauzate de crăpăturile vaginului. Multe femei tind să se autodiagnostiqueze, cel mai adesea atribuind simptomele unei infecții fungice.

Hematocolpos

Printre problemele ginecologice se numără acumularea de sânge menstrual în vagin -  hematocolpos  (în greacă haima - sânge, kolpos - vagin). Această patologie din secțiunea bolilor sistemului genito-urinar a ICD-10 are codul N89.7.

Tratamentul aftelor înainte, în timpul și după menstruație

O adevărată problemă pentru multe femei este aftele înainte, în timpul și după menstruație. Să ne dăm seama cum să facem față acestui lucru și este întotdeauna un aft.

Afte înainte, în timpul și după menstruație

Astăzi, multe femei se plâng că sunt îngrijorate de aftoasă înainte, în timpul și după menstruație. Este normal sau patologic? Chiar și specialiștii cu experiență nu au un răspuns neechivoc la această întrebare.

Uter dublu

Un uter dublu este o tulburare congenitală foarte rară. Vorbim despre o malformație a organului genital, care în cursul dezvoltării sale devine asociată, ca urmare a non-fuziunii embriogenetice a conductelor Müllerian.

Ciclul menstrual anovulator la femei

În absența unei faze ovulatorii în ciclul menstrual al unei femei, aceasta este definită ca un ciclu anovulator. În ICD-10, codul N97.0 are infertilitate asociată cu anovulația la femei.

Hipoplazie uterină

Termenul „hipoplazie uterină” este utilizat de medici în cazurile în care este vorba de o dezvoltare insuficientă a acestui organ: corpul uterin este redus în dimensiune în comparație cu vârsta normală și normele fiziologice.

Chisturile glandei nabotrice: cum se tratează?

Cu un curs complicat și recurent de chisturi, se utilizează terapia complexă. Inițial, se efectuează tratamentul medicamentos al chisturilor nabot, medicamentele sunt prescrise în funcție de complexitatea patologiei.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.