Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Menstruație abundentă cu cheaguri

Expert medical al articolului

Ginecolog
, Editorul medical
Ultima examinare: 26.06.2018

Uneori, în viața unei femei există o problemă de perioade abundente cu cheaguri, ceea ce nu permite un stil de viață cu drepturi depline. Ce fel de boală este și cum se poate lupta cu ea, puteți înțelege, analizând problema din toate părțile.

Pierderile semnificative de sânge în timpul menstruației pot fi atât o boală separată, cât și un simptom al încălcării stării de sănătate a femeilor. Sângerare abundentă lunar coagulat sau disfunctionale uterine - o boală caracterizată prin prezența de sângerări anormale din uter, care nu se datorează patologiei pelvine prezenței, boli sistemice sau tulburarea de sarcina.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Epidemiologie

O menstruație bogată cu cheaguri poate să apară în orice perioadă a vieții unei femei, indiferent de vârsta, locul de reședință și rasă. În sezonul cald, riscul de sângerare crește semnificativ, datorită stresului crescut al sistemului cardiovascular. Influența schimbărilor de presiune atmosferică asupra dezvoltării tulburărilor ciclului menstrual are loc.

trusted-source[6]

Cauze perioadă abundentă cu cheaguri

Factorii etiologici ai apariției unei menstruații profunde sunt:

 • Stresul, un șoc psihoemoțional puternic;
 • Disfuncții cum ar fi obezitatea, hipo și beriberi, înfometarea;
 • Boli cronice ale ficatului, sistemului cardiovascular etc;
 • Încălcarea fondului hormonal;
 • Operații ginecologice amânate;
 • Boli infecțioase ale organelor pelvine;
 • Iradiere prin radiații;
 • Malformații congenitale ale organelor genitale.

Factori de risc

O varietate de factori nefavorabili afectează corpul feminin la diferite perioade de dezvoltare, formare, formare și declin a funcției de reproducere. Cel mai adesea în perioadele cu cea mai mare vulnerabilitate - perioada pubertală și menopauza. Principalii factori de risc pentru sângerarea uterină sunt:

În timpul pubertății:

 • Activitate fizică excesivă;
 • Malnutriție, hipovitaminoză;
 • Suprasolicitarea mintală și stresul;
 • Bolile acute și cronice ale genezei infecțioase.

În epoca de reproducere:

 • Prezența avorturilor în anamneză;
 • Furnizarea complicată;
 • Boli inflamatorii ale organelor pelvine;
 • Boli neuroendocrine;
 • Încălcarea fondului hormonal;
 • Ocazional;
 • Stres mental și emoțional.

În perioada climacteristică:

 • Boli infecțioase acute și cronice;
 • Formarea organelor pelvine;
 • stres;
 • Prezența coborârii pelvine;
 • Boli ale sistemului cardiovascular și ale glandelor endocrine.

trusted-source[7], [8], [9], [10], [11]

Patogeneza

In menstruație normală - o sângerare regulată, ciclic, nedureroase uterine care apare atunci când respingerea strat funcțional datorită scăderii nivelului endometriale de progesteron și estrogen, și nu mai mult de 80 ml de pierdere totală de sânge în timpul menstruației.

În medicină, se utilizează următoarele concepte:

 • Hiperpolimenoreea este o încălcare a funcției menstruale, care se manifestă prin sângerări grave obișnuite, depășind pierderea totală de sânge de 80 ml pe perioadă menstruală.
 • Menoragia acută este o sângerare uterină abundentă neprevăzută care nu este asociată cu un ciclu.
 • Metroragia este o sângerare abundentă, prelungită, neregulată între menstruație.

O menstruație abundentă poate indica astfel de încălcări ale sănătății femeilor ca: prezența miomului uterin, neoplasme ale colului uterin, menopauză patologică, complicații ale sarcinii etc.

Principalul aspect patogenetic al dezvoltării sângerării uterine este o încălcare a echilibrului hormonilor majori în contextul unei modificări a funcției legăturilor majore în sistemele hipotalamo-hipofizare și ovarian.

Sistemul de reproducere feminin este construit pe un tip ierarhic, link-uri principale, care sunt: cortexul cerebral, hipotalamus, glanda pituitară, ovar, uter si alte organe tinta (glanda mamara, a glandei tiroide). Deci, în cortexul creierului de reglementare cheie ale ciclului menstrual sunt dopamina si noradrenalina, exercitarea controlului asupra gonadotropina hipotalamo - eliberare - hormon (GnRH) și serotonina, care controleaza hormonul luteinizant (LH). Hipotalamusul - este una dintre principalele formatiuni structurale ale creierului care genereaza eliberator - hormoni, eliberarea hormonilor hipofizari, statine, si de a suprima separarea lor. GnRH este principalul hormon hipotalamic implicat în ciclul menstrual. Este secretat in fluxul sanguin 1 dată în 60 de minute și frecvența de emisie maximă înregistrată în perioada preovulatorie, iar cel mai mic - în a doua fază a ciclului. Direct implicat în reglarea ciclului menstrual, luați gonadotropin - hormoni hipofizari, cum ar fi prolactina (PRL) - hormon de lactație, folitropină (FSH) - hormon de creștere și maturarea foliculului și lutropina (LH) - un hormon al corpului galben. Ovarele sintetiza estrogeni, progestine și androgeni - hormoni care au un vegetativ (dezvoltare și mijloacele de existență ale organelor genitale) și efectele generativă (hormonale) asupra organismului feminin. Astfel, o rolă sau o încălcare a cel puțin una dintre legăturile - autoritățile de reglementare ale ciclului va eșua și modificările hormonale în endometrul proliferării uterului. Stimularea excesivă a estrogenului uterine ar crește grosimea și hipoxie endometrului, care, datorită contractilitatea crescută a uterului, va fi respinsă prin natura prelungită în mod continuu și asincronă, o secțiune după alta, care la rândul său este însoțită de uterine abundente sangerare coagulat.

trusted-source[12]

Simptome perioadă abundentă cu cheaguri

În funcție de cauza sângerării din tractul genital, o femeie poate fi tulburată de diverse simptome, de la senzații dureroase la amețeală și pierderea conștienței. Mai multe detalii privind cauza debutului, o descriere detaliată a simptomelor, primele semne și plângeri sunt prezentate mai jos.

Perioade grele cu cheaguri după o întârziere

Uneori, după o întârziere a menstruației la femei apar cu cheaguri de sangerare excesiva din tractul genital, durerea poate fi dureri abdominale care radiază la anus. Cauza unui astfel de complex de simptome poate fi o sarcină anormală, utilizarea unui contraceptiv oral. Determinați cauza va ajuta la determinarea nivelului de gonadotropină corionică din sânge. Chiar și cu un avort spontan complet, cifrele, pentru un timp, rămân la un nivel ridicat. Acest lucru se datorează faptului că există o respingere a embrionului neviabil prin endometrul pregătit și este însoțită de o cantitate mare de pierderi de sânge. În acest caz, o femeie simte slăbiciune, amețeli, grețuri, uneori vărsături. În prezența unor astfel de simptome, este necesară chemarea imediată a unei ambulanțe de spitalizare într-o instituție medicală specializată.

trusted-source[13]

Perioadă abundentă cu cheaguri în timpul sarcinii

Apariția sângerării de la nivelul tractului genital la o femeie însărcinată indică de obicei un avort spontan. Primul simptom este o durere de desen în părțile inferioare ale abdomenului, care dă în rect, în a doua jumătate a sarcinii durerea poate fi crampe. Scăderea sângeroasă, în acest caz, într-o cantitate semnificativă, cu cheaguri de intensitate variabilă. În funcție de durata sarcinii este realizată în primul trimestru de vid - aspirație a conținutului uterin, după a șaisprezecea săptămâni de sarcină efectuat evacuarea fecundarea produsului sub anestezie adecvată și controlul hemodinamice. În absența contraindicațiilor, este permis să se numească uterotonici pentru a accelera expulzarea conținutului uterin.

În etapele ulterioare ale sarcinii, sângerarea vaginală poate indica placenta previa. În același timp, sângerarea poate fi de intensitate diferită și absolut nedureroasă. Dacă o femeie are o condiție de mai mult de 20 de săptămâni de sarcină, această condiție trebuie să apeleze imediat la o ambulanță.

trusted-source[14], [15]

Perioadă abundentă cu cheaguri după naștere

De obicei, imediat după naștere, femeia are o sângerare fiziologică - lochia. Acesta poate fi de intensitate diferită și va continua până când întregul uter postpartum va fi redus la dimensiunea normală. După aceasta, dacă mama dă naștere unui nou-născut, ea nu are menstruație. Acest fenomen se numește amenoree lamentativă și, de regulă, durează până la introducerea în alimentație a sugarilor care alăptează. Și astfel, după 6-12 luni, ciclul menstrual al unei femei este restabilit. Datorită modificărilor fiziologice în corpul unei femei, cum ar fi scurtarea colului uterin, extinderea canalului cervical, o creștere a dimensiunii uterului, creșterea de evacuare menstrual endometrial devine mai intensă și abundent.

Imediat după 2-4 săptămâni după naștere, poate apărea sângerare excesivă cu cheaguri, cauzată de prezența reziduurilor placentare în cavitatea uterină. În această descărcare sângeroasă de căldură strălucitoare, cu un miros neplăcut și însoțită de durere în abdomenul inferior cu iradiere în partea inferioară a spatelui. În acest caz, este necesar să se solicite îngrijiri medicale calificate, deoarece este posibil să se infecteze resturile de placentă și dezvoltarea endometritei - inflamația uterului.

Abundent lunar cu cheaguri după operația cezariană

Adesea, se observă abundență de spumare cu cheaguri după o operație cezariană. Aceasta se datorează prezenței unei cicatrici asupra uterului, contractilității reduse a uterului și a canalului cervical nemodificat și a colului uterin, ceea ce constituie un obstacol pentru lochia pierdută, după livrarea normală. Ca o consecință, sângerarea devine mai prelungită cu mai multe cheaguri. În timp, ciclul menstrual se va îmbunătăți, iar cantitatea de sânge menstrual va deveni mai normală.

trusted-source[16], [17]

Abundent lunar cu cheaguri după chiuretajul cavității uterine

O menstruație abundentă cu cheaguri după chiuretajul cavității uterine poate fi rezultatul unui avort instrumental. În acest caz, chiuretajul cavității uterine se efectuează prin curetă, strat cu strat îndepărtând endometrul cu oul fetal. Dacă în timpul oricărei astfel de proceduri o parte a cavității a fost ratată de către chirurg, sângerarea cu cheaguri de culoare stacojie, însoțită de dureri dureroase în abdomenul inferior, se poate dezvolta în ziua 2-4. În acest caz, trebuie să mergeți la instituția medicală unde sa întrerupt sarcina.

Dacă sângerarea a avut loc 7-10 zile dupa chiuretaj a uterului, este de asemenea necesar să se caute ajutor medical, deoarece această condiție poate fi cauzată de prezența polip placentar, care are loc la locul de reziduuri de produs fertilizare. În acest caz, o femeie poate avea descărcări sângeroase cu intensitate diferită, durere în abdomenul inferior, temperatura corpului subfebril și greață. Pentru a rezolva acest simptom într-un departament ginecologic staționar împotriva tratamentului cu antibiotice adecvate se efectuează raclare repetată a cavității uterine, cu alte contraceptive orale de prescriere.

trusted-source[18], [19], [20], [21], [22]

Perioadă abundentă cu cheaguri după histeroscopie

Histeroscopia - o procedură de ginecologie cu ajutorul unui dispozitiv optic prin intermediul căruia medicul are posibilitatea nu numai de a vizualiza interiorul uterului, dar, de asemenea, pentru a capta materialul fără traumatizante întregul uter, la fel ca în răzuire. Histeroscopia se desfășoară atât în scopul diagnosticului, cât și în scopuri terapeutice. În acest caz, în cazul histeroscopiei diagnostice, nu există schimbări în ciclul menstrual. În ceea ce privește histeroscopia chirurgicală, ciclul de aici este prelungit, adesea lunar devine mai abundent ca niciodată. Dar, uneori, vărsarea schimbă mirosul, cheagurile apar în ele și schimbările de culoare, ceea ce poate indica o infecție. Dacă pata abundentă devine neagră pe fundalul durerii severe, poate fi un simptom al bolii - endometrioza. Endometrioza este o boală complexă dependentă de hormoni, în care țesutul endometrial este localizat nu numai în cavitatea uterină, ci și dincolo de limitele sale. În acest caz, femeia este îngrijorată de durerea severă în primele zile de menstruație. Medicul va prescrie diagnosticul exact după testele diagnostice suplimentare.

trusted-source[23], [24]

Perioadă abundentă cu cheaguri cu miom

Myomul uterului este o formatiune benigna care consta din tesut conjunctiv sau elemente musculare. Dacă structura mușchilor predomină în structura formațiunii, este vorba despre un miom, dacă prevalează țesutul conjunctiv - despre fibroame. Unul dintre primele simptome ale fibroamelor uterine este menstruația profundă. Natura deversării depinde de localizarea nodului miomatic din uter. Deci, la locația sa în submucoasa de la începutul formării sale, o femeie preocupat de ciclul menstrual grele, prelungit cu cheaguri, care este, de asemenea, asociate cu tonusul uterin afectata.

 Uneori, creșterea cavității uterine a nodului miomosos submucosal este îndreptată spre canalul cervical, ceea ce duce în cele din urmă la ieșirea din cavitatea uterină. Acest proces este însoțit de sângerări uterine abundente, dureri de crampe în abdomenul inferior, slăbiciune generală, scădere a tensiunii arteriale și pierderea conștienței. În această condiție, îngrijirea este posibilă numai într-o instituție medicală. Scopul principal al tratamentului în acest caz este de a opri sângerarea uterină, anestezia și îndepărtarea chirurgicală a nașterii nodului miomatos, cu răzuirea ulterioară a cavității uterine.

trusted-source[25]

Perioadă abundentă cu cheaguri după 45-50 de ani

La femeile aflate în premenopauză, de multe ori au sângerări uterine profunde. Acest lucru se datorează îmbătrânirii hipotalamus, care interferează cu hormonii deoparte hyperestrogenia din cauza nivelului de progesteron mai mici, ceea ce duce la o creștere excesivă a endometrului și o încălcare a transformării sale și apare menstruația durabil, grele, cu cheaguri. În acest caz, ciclicitatea este încălcată și intervalul de timp dintre lunar se prelungește. Tratamentul acestei categorii de pacienți este în principal chirurgical și este prezentat sub formă de răzuire a cavității uterine și a canalului cervical. În viitor, terapia hormonală este prescrisă pentru a suprima funcția menstruală.

trusted-source[26], [27], [28], [29], [30]

Menstruație abundentă cu cheaguri la menopauză

Apariția sângerărilor la postmenopauză poate fi un simptom al formării maligne a organelor pelvine. Prin urmare, în prezența unui astfel de simptom, trebuie să contactați imediat un medic ginecolog pentru examinările necesare. O astfel de sângerare are loc fără o cauză și poate avea o intensitate și o durată diferită.

O altă cauză a sângerării la menopauză poate fi colpita senilă, care apare ca urmare a scăderii nivelului de estrogeni din sânge, ceea ce duce la subțierea mucoasei vaginale și la creșterea vulnerabilității acesteia. O astfel de sângerare apare după efort fizic, ridicare în greutate sau contact sexual. În orice caz, atunci când se produce descărcarea sângelui din tractul genital, trebuie să căutați un ajutor medical de la un medic ginecolog.

Abundent perioadă prelungită cu cheaguri

Menoragia sau menstruația profundă prelungită pot apărea în prezența patologiei dezvoltării uterului, a endometriozei, a hiperplaziei endometriale, a bolilor endocrine și a tulburărilor de coagulare a sângelui. De asemenea, cauza unui astfel de simptom poate fi un dispozitiv intrauterin sau un contraceptiv oral incorect selectat. Boala poate să apară la orice vârstă și să nu fie ciclică. Această condiție este periculoasă deoarece, pe fondul sângerării prelungite, de regulă, se produce anemie, care este greu de corectat din cauza prezenței unei cauze genitale de sângerare. Dacă există episoade recurente de lungă durată, trebuie să luați legătura cu un ginecolog care va prescrie procedurile de diagnostic și tratamentul necesar.

trusted-source[31], [32]

Abundente perioade dureroase cu cheaguri

Algodismenorea este o boală care este bântuită de un număr mare de femei și se manifestă prin menstruații dureroase. Există multe motive pentru această boală. Perioade dureroase pot deranja femeile cu fibrom uterin, endometrioza, anomalii intrauterine ale organelor genitale, precum și bolile inflamatorii ale organelor pelviene și boli ale endocrine si nervos. Durerea, de regulă, apare la câțiva ani după apariția menarului și începe în prima zi a ciclului menstrual sau cu o zi înainte. Durere cramp spastic caracter cu iradiere în rect, coapse, ovare. Uneori, cu durere severă și sângerare, o femeie are greață, vărsături, amețeli. Un astfel de complex de simptome duce la pierderea temporară a capacității de muncă și necesită un tratament medical.

trusted-source[33], [34]

Complicații și consecințe

Principala complicație, care apare din cauza perioadelor abundente cu cheaguri, este anemia. Din cauza cantității semnificative de rezerve pierderi de sânge sunt epuizate de celule hematopoietice, eritropoeza afectarea, rezultând anemie, suport cu toate simptomele însoțitor: slăbiciune, amețeală, greață, pierderea poftei de mâncare. În plus, această condiție reduce eficacitatea terapiei hemostatice. Cu sângerare profundă apare deseori șoc hemoragic, care necesită introducerea imediată a produselor din sânge.

În absența tratamentului anti-recidivă, este posibilă reluarea perioadelor abundente cu cheaguri, cu excepția situațiilor după histerectomie.

trusted-source[35]

Diagnostice perioadă abundentă cu cheaguri

O menstruație abundentă cu cheaguri este o boală care necesită tratament medical imediat și chirurgical. Dar, pentru a începe tratamentul, este necesar să se efectueze un diagnostic și să se stabilească un diagnostic clinic precis.

Diagnosticul bolii poarta obstetrician, tratamentul primar la acesta plângerile coagulat lunar abundente. În primul rând, medicul colectează istoric detaliat somatice (poveste): prezența unei boli hepatice, cardio - vasculare si sisteme endocrine, leziuni și operațiuni pe organele genitale feminine. Apoi, menstruale și ginecologice istorie: vârsta la care a început menarha, calitatea ciclului, activitatea sexuală timpurie, activitatea sexuală, boli ginecologice și metode de contracepție. O mulțime de importanta este primirea de medicamente, cum ar fi estrogen, antidepresive, anticoagulante, corticosteroizi, digoxină și propranololul, care pot provoca sângerări excesive din tractul genital.

După un studiu detaliat, medicul efectuează teste de diagnosticare funcțională, cum ar fi: controlul temperaturii bazale, colpocitologia hormonală, teste de saturație cu estrogen, care permit determinarea fondului hormonal.

Examenul de laborator

Se efectuează un test de sarcină sau determinarea unei gonadotropine corionice pentru a exclude patologia sarcinii sau boala trofoblastică sau o sarcină ectopică.

Se efectuează un test de sânge general, un test de sânge biochimic, o coagulogramă pentru a determina gradul de anemie a organismului pentru corectarea ulterioară a anemiei.

Examinarea hormonală în dinamică este recomandată tuturor femeilor care suferă de menstruație profundă pentru determinarea stării hormonale. În acest scop, nivelul FSH seric, prolactin, LH, testosteron, progesteron și estradiol este determinat în dinamică. Este importantă examinarea hormonilor glandei tiroide și a glandelor suprarenale.

Se recomandă efectuarea determinării oncomarkerilor CA 19-9, CA 125.

trusted-source[36], [37], [38], [39], [40], [41], [42], [43], [44]

Instrumente diagnostice

Examinarea ultrasonică a organelor pelvine și histeroscopia sunt metode fiabile și accesibile de diagnosticare a patologiilor organelor reproducătoare ale femeilor. Uneori petrec gisterosonografiyu (umplerea cavității uterului cu soluție salină sub dispozitiv de control cu ultrasunete), care identifică nodurile submucoase uterin miom, polipi endometriali, și altele.

Diagnosticarea răzuitoare a canalului cervical și a cavității uterine este efectuată de toate femeile aflate în menopauză dacă există plângeri de sângerare din tractul genital. În alte cazuri, se efectuează în prezența semnelor cu ultrasunete ale patologiei endometriale.

De asemenea, este posibilă efectuarea de RMN, tomografie computerizată, laparoscopie, histerosalpingografie și alte metode de diagnosticare atunci când există indicii pentru comportamentul acestora.

Diagnostic diferentiat

Diagnosticul diferențial al perioadelor mari cu cheaguri se efectuează în funcție de indicele de vârstă al unei femei, deoarece pentru fiecare perioadă a vieții unei femei este caracteristică apariția anumitor boli.

Astfel, în perioada pubertății, diagnosticul diferențial se efectuează cu boli ale sistemului hematopoietic, însoțite de tulburări de coagulare a sângelui și de sângerare; insuficiență hepatică și anomalii ale tractului gastrointestinal, ale organelor genitale, boli ale sistemului endocrin (suprarenală, tiroida), corpurile străine ale tractului genital și neoplasme vaginale.

Diagnosticul diferențial al vârstei reproductive a fost efectuat sarcina ectopică, miomul uterin, adenocarcinomul, hiperplazie endometrială, dispozitive intrauterine trauma endometrial.

În perioada menopauzei, diffodiagnosisul se efectuează cu adenocarcinom endometrial, adenomioză și tumori ovariene producătoare de hormoni.

Tratament perioadă abundentă cu cheaguri

Metoda de tratament a menstruației ample cu cheaguri este prescrisă de către medic în funcție de vârsta pacientului, cauzele apariției, cantitatea de sânge pierdută și durata sângerării. Dar, în orice caz, prima etapă este hemostaza - oprirea sângerării, care se poate face chirurgical sau medical.

Cum să oprești menstruația profundă?

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă liniștiți, deoarece vasele de sânge se dilată prin excitare și sângerări se pot intensifica. Dacă sângerarea a avut loc la o femeie gravidă, este necesar să se ia o poziție orizontală cu picioarele ridicate ale patului, să se relaxeze, să se apeleze o ambulanță. Este permisă administrarea unei forme de tabletă de etilamat "Dicinon" 1-2 comprimate cu apă.

Din alte motive pentru apariția unor ciorchini lunare abundente, măsurile pre-medicale ar trebui să fie după cum urmează:

 • Sunați la o ambulanță.
 • Luați poziția orizontală cu piciorul ridicat al patului ridicat.
 • Puneți un tampon de încălzire, o sticlă sau orice alt vas cu apă rece pe fundul stomacului, care ajută la îngustarea vaselor de sânge și la reducerea sângerării.
 • Utilizați o cantitate mare de lichid pentru a umple volumul de pierderi de sânge.
 • Administrarea de medicamente, sângerare de oprire, cum ar fi 1-2 comprimate Dicynonum Maximum 4 tablete pe zi, până la 0,25 mg, piper tinctura de apă 25 picături de 3 ori pe zi, extract de traista ciobanului 25 picături de 3 ori pe zi .. Gluconat de calciu 1-2 tablete de 3 ori pe zi.

Tratamentul ulterior va fi prescris de un ginecolog în conformitate cu indicațiile.

 1. Terapia hemostatică vizează stoparea sângerării, pentru care se utilizează inhibitori ai fibrinolizei - acidul aminocaproic și Tranexam.

Acidul aminocaproic este un medicament antihemoragic eficient a cărui acțiune este îndreptată spre inhibarea fibrinolizei, ceea ce asigură un efect de stopare a sângelui. Efectul medicamentului are loc la 15 minute după administrarea intravenoasă. Alocați medicamentul picurând intravenos 100 ml dintr-o soluție de 5% de nu mai mult de 8 grame pe zi sau oral 30 ml de 4 ori pe zi. Contraindicația utilizării este coagulopatia, tendința la tromboză, o istorie a circulației cerebrale, boala ischemică a inimii. Cu prudență, numiți un medicament cu contraceptive estragensoderzhaschimi, ceea ce crește riscul de tromboembolism.

Traneksam este un medicament antifibrinolitic cu un efect local și sistemic de restabilire a sângelui. Efectul medicamentului vine în 3 ore după ingestie și rămâne până la 17 ore. Aplicați 1 comprimat de 4 ori pe zi timp de 4 zile. Intravenos, transexului i se administrează o picătură de 15 mg / kg la fiecare 6 ore, nu mai mult de 1 ml / min. Contraindicațiile pentru utilizare sunt hemoragia subarahnoidală, insuficiența renală. Cu prudență numiți cu tromboflebită vene profunde, sindrom tromboembolic. Efectele adverse apar cu o creștere a dozelor recomandate sau sensibilitatea individuală la formularea de agent activ și se poate manifesta prin greață, vărsături, amețeli, dezvoltarea trombozei, tahicardie, erupții cutanate, prurit, urticarie.

 1. Terapia hormonală este indicată pentru baza de prescripție medicală pe baza vârstei și a rezultatelor sondajului.

În timpul pubertății, hormonii sunt prescrisi dacă nu există nici un efect asupra terapiei hemostatice. Sunt preferate contraceptivele orale combinate: Microinone, Lindineth 20, Yarina 2-3 comprimate pe zi, cu o reducere progresivă a dozei la 1 comprimat timp de 21 de zile.

Probabil numirea gestagenilor: Dyufaston, Norkolut, Utrozhestan, 2 tablete pe zi, cu o reducere ulterioară a dozei.

În epoca de reproducere, trebuie acordate numai femeile nulipare dacă, cu ultrasunete, ecografia M a endometrului nu depășește 8 mm. Medicamentele de elecție sunt: 12,5% 17OPK 2 ml / m 1 dată pe zi, timp de 7 zile Djufaston 1 comprimat de 3-5 ori pe zi, Norkolut 1 comprimat de 3-5 ori pe zi, urmată de o scădere treptată până la 1 comprimat pe zi .

17 DIC (oksiprogesterona kapronat) - un progesteron sintetic, origine progestin la doze mari inhibă secreția de gonadotropine, care reduce sangerarea si progesteron efect prelungit exercită. Medicamentul se administrează intramuscular 2,0 ml de soluție de 12,5% în fiecare zi până la ameliorarea sângerării și 0,5-1,0 ml timp de 21 de zile pentru a împiedica apariția recoltării. După injectarea intramusculară, medicamentul începe în 5 ore și durează până la 14 zile. Contraindicațiile la introducerea 17OPK sunt o încălcare a ficatului, o tendință de tromboză, formațiuni maligne ale organelor pelvine și ale glandelor mamare.

În climacteric, femeile de peste 45 de ani nu sunt recomandate să efectueze hemostază hormonală. Este permisă prescrierea progestinelor, cum ar fi: 17OPK 250 mg în ziua a 14-a și a 21-aa ciclului menstrual, Depot Provera 200 mg în zilele 14 și 21.

În cazul sângerării asociate cu afectarea funcției ovariene, administrarea de progesteron intramuscular este prescrisă la 5-15 mg pe zi timp de 7 zile, urmată de o scădere a dozei cu dinamică pozitivă.

Agoniștii gonadotropină - eliberarea hormonului, cum ar fi goserelin și Diferelin aplicate mai puțin frecvent pentru ameliorarea coagulat grele lunare, dar sunt dovedite în schemele de tratament în continuare a sângerării uterine. Faptul este că, odată cu administrarea constantă de medicamente, sinteza LH scade și concentrația de estradiol în sânge scade. Acest lucru ajută la reducerea creșterii și proliferării endometrului, ceea ce duce la minimizarea riscului de sângerare până la apariția menopauzei. Goserelin se injectează subcutanat în peretele abdominal anterior 1 timp de 28 de zile, ceea ce asigură menținerea concentrației eficiente a medicamentului în organism. Medicamentul este contraindicat la gravide, la lactație și la copii. Medicamentul este bine tolerat. În cazuri rare, se pot produce dureri de cap, modificări ale dispoziției, uscăciunea mucoasei vaginale, încetarea menstruației, demineralizarea țesutului osos.

 1. Vitamina terapeutică. Sângerarea uterină prelungită, abundentă, de regulă, duce la epuizarea vitaminelor și microelementelor organismului. În primul rând, apare deficitul de fier și, ca rezultat, se dezvoltă anemia de deficit de fier. Pentru eliminarea și completarea de fier numiți:
 • Vitamina B12 este de 200 μg / zi.
 • Acid folic cu 0,001 g 2-3 r / zi.
 • Totem 1-5 fiole pe zi pe cale orală.
 • Comprimatul de 1 comprimat pe zi.
 • Sorbifer durules 1 comprimat 1 p / zi.
 • Maltofer 1 comprimat 1 p / zi.
 • Venofer se scurge intravenos.

Durata suplimentării cu fier depinde de gradul de anemie și este controlată de numărul de sânge.

Vitamina B6 și B1 cu alternanță pentru injectarea intramusculară sunt justificate din preparate pe bază de vitamine. De asemenea, a recomandat numirea vitaminei E la 200 mg pe zi și rutină la 200 mg 3 r / zi.

 1. Utilizarea pe scară largă în tratamentul menstruației ample, cu cheaguri de plante medicinale și medicină alternativă.
 • Frunze de urzică uscată se toarnă o jumătate de litru de apă și se fierbe timp de 10 minute, insistă 30 de minute. Utilizați în interiorul pentru 1 lingura. Lingură de 5 ori pe zi.
 • Iarba păstorilor de iarbă 50g, iarba de iarba 50g, iarba de iarbă 50g. Un amestec de ierburi se toarnă 200 ml de apă, se fierbe timp de 5 minute, se răcește. Beți 1 pahar de 2 ori pe zi de la a 3-a zi de menstruație.
 • Stea de 30g de stejar, frunze sălbatice de căpșuni 20g, frunze de zmeură 20g, iarbă de iarbă 30g. Se prepară 200 ml de apă și se beau 200 ml. Dimineața și seara de la prima zi a lunii.
 • Scoarță 30g de cătină și coaja de zmeură 30g Colectați apa fierbinte, insistați și beți dimineața și seara pentru 1 pahar.

În medicina alternativă pentru tratamentul menstruației abundente cu cheaguri, se utilizează nu numai preparate din plante, ci și alte componente pentru prepararea de poțiuni medicinale.

 • Decojirea coajelor de portocale are o bună proprietate hemostatică. Rind 5 portocale pentru fierbere în 1 litru de apă timp de 1 oră la căldură scăzută. Adăugați puțin zahăr și beți o lingură de trei ori pe zi.
 • Boabele de cenușă de munte proaspătă și frunze de menta sunt amestecate 1: 1 și se prepară sub formă de ceai. Acest ceai ar trebui să fie băut 3 ori pe zi înainte de sfârșitul lunii.
 • 30 g de plante uscate și tocate fin și rădăcini de pătrunjel se fierb cu apă clocotită în 400 ml apă și se fierbe timp de 15 minute, apoi se tensionează. Luați jumătate de pahar de trei ori pe zi timp de 15 minute înainte de a mânca.
 1. Fizioterapie.

În tratamentul hemoragiilor uterine copioase cu cheaguri, se folosesc pe scară largă următoarele tipuri de fizioterapie:

 • Electroforeza cu sulfat de cupru asigură un efect vasoconstrictor
 • Zinzervarea cervico-facială mărește funcția contractilă a miometrului uterin
 • Electroforeza endonazală cu vitamina B1 mărește tonusul muscular al uterului
 • Masajul vibrațiilor din zonele paravertebrale are un efect complex asupra vaselor uterului și a tonusului muscular, care ajută la reducerea pierderilor de sânge.
 1. Homeopatia.

Dacă cauza unor perioade anormale cu cheaguri este tulburări funcționale, următoarele medicamente sunt utilizate pentru tratament:

 • Ovarium compositum. Este un remediu homeopatic complex, reglează fundalul hormonal. Are funcții metabolice, sedative și antiinflamatoare. Atribuit la 2,2 ml intramuscular de 2 ori pe săptămână, din a treia săptămână 1 dată în 5 zile. Cursul tratamentului este de 10 injecții. Contraindicații - hipersensibilitate la componentele medicamentului, copii sub 12 ani. Se recomandă precauții femeilor însărcinate și care alăptează. Printre efectele secundare observate salivația a crescut, caz în care se recomandă reducerea dozei de medicament sau anularea acestuia.
 • Mulimen este un medicament homeopatic complex a cărui acțiune are drept scop reglarea echilibrului hormonilor gonadotropi și steroidieni, normalizarea sistemului nervos autonom și stabilizarea stării mentale a femeii. Are proprietăți farmacologice care reglează hormonii, spasmolitic, sedativ și dren. Este indicat pentru utilizarea în tulburări ale ciclului menstrual, mastopatie, tratamentul efectelor secundare ale contracepției hormonale, sindromului premenstrual și climacteric. Este prescris pentru 10-12 picături de 2 ori pe zi în perioada intermenstruală și în zilele menstruației pentru 10-15 picături de 3-5 ori pe zi, în funcție de gradul de sângerare. Luați înainte de mese timp de 15-20 de minute, întârziind pentru scurt timp în cavitatea bucală. Contraindicat la vârsta de 12 ani și cu sensibilitate crescută la componentele medicamentului. Se recomandă precauții femeilor însărcinate și care alăptează. De obicei, medicamentul este bine tolerat, uneori pot apărea reacții alergice.

Odată cu dezvoltarea perioadelor abundente cu cheaguri pe fundalul procesului inflamator al organelor pelvine,

 • Ginecochelul este un medicament antiinflamator de bază care are proprietăți farmacologice vasotonice, antiedematoase și analgezice. Promovează finalizarea procesului inflamator, restaurarea microcirculației și formarea unui țesut nou în centrul inflamației. Reduce riscul complicațiilor. Are un efect de reglare asupra ciclului menstrual. Este prescris pentru 10 picături de 3 ori pe zi pe zi, cu excepția zilelor menstruației. Cursul tratamentului este de 3 cicluri. Medicamentul este contraindicat persoanelor care sunt alergice la otravă de albine, viespi și viermi. Nu s-au detectat evenimente adverse.
 • Traumeel C este prima alegere pentru orice deteriorare a țesuturilor corporale. Are proprietăți farmacologice antiinflamatorii, antiexudative, regenerante și analgezice. Medicamentul este contraindicat persoanelor cu hipersensibilitate la componentele medicamentului, care suferă de tuberculoză, leucemie, SIDA. Este prescris pentru 1 comprimat de 3 ori pe zi. Reacții adverse posibile sub formă de roșeață și erupții pe piele.
 1. Tratament operativ.

Intervenția chirurgicală în cazul unor perioade abundente de cheaguri, indiferent de cauză, este efectuată cu scopul haemostatic pentru a opri sângerarea.

Terapeutice și de diagnostic răzuire pereții cavității uterine sub anestezie generală cu direcția răzuire ulterioară obținută pentru studiul histopatologic, care permite 80% pentru a determina cauza hemoragiei apariție. După operație, pacientului i se alocă terapie hemostatică și antibacteriană.

Ablația endometrială este o metodă chirurgicală pentru tratarea sângerării uterine, care se efectuează cu un laser sau cu un electrod sub controlul unui histeroscop, pentru a îndepărta întregul strat al endometrului.

Histerectomia este o intervenție chirurgicală radicală și este de a elimina uterul. Este ultima etapă în tratamentul sângerărilor uterine, atunci când starea nu poate fi tratată prin alte metode.

Profilaxie

Prevenirea dezvoltării recidivelor de perioade abundente cu cheaguri durează, de regulă, în decurs de 3-6 cicluri. În acest scop, se organizează regimul de lucru și de odihnă, nutriția este echilibrată, se prescriu sedative, vitamine și hormoni.

trusted-source[45], [46], [47], [48]

Prognoză

Cu un tratament în timp util, prognosticul este de obicei favorabil. Pe fundalul terapiei hormonale, este posibil să se realizeze normalizarea fondului hormonal și stabilizarea stării generale a sănătății femeilor.


Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2019 iLive. Toate drepturile rezervate.