Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Bisacodil pentru pierderea în greutate: pot să iau și să-mi fac rău

Expert medical al articolului

Internist, pulmonolog
, Editorul medical
Ultima examinare: 25.06.2018

În ciuda faptului că inițial Bisacodyl nu a fost folosit ca un medicament pentru pierderea în greutate, aproape imediat după apariția ei, au început să o ia doar pentru a reduce greutatea. Acest lucru poate fi explicat prin faptul că Bisacodyl are un efect laxativ foarte puternic.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Clasificarea ATC

A06AB02 Bisacodyl

Ingrediente active

Бисакодил

Indicaţii Bisacodil pentru pierderea in greutate

De obicei, acest medicament este prescris în următoarele cazuri:

 1. Dacă pacientul suferă de constipație prelungită.
 2. Când intestinele atonice, în cazul în care pacientul este în pat pentru o lungă perioadă de timp.
 3. Când intestinele atonice, dacă se schimbă dieta sau se schimbă mediul.
 4. Dacă pacientul este diagnosticat cu peristaltism fals sau cu hipotonie a rectului.
 5. Dacă este necesar, evacuarea rapidă a intestinului înainte de operație.

Dar, așa cum am menționat mai sus, multe femei utilizează acest produs ca un medicament eficient pentru pierderea în greutate.

trusted-source[6], [7], [8]

Formularul de eliberare

Până în prezent, Bisacodyl este disponibil în două forme: tablete și sub formă de lumânări. Tabletele încep să acționeze după cinci până la șase ore după ce au fost luate. În exterior, acestea sunt acoperite cu un strat enteric.

Lumânările lucrează cu siguranță mult mai repede. Doar o oră după administrarea rectală, pacientul va simți rezultatul.

trusted-source[9]

Bisacodil Hemofarm pentru scăderea în greutate

Bisacodil Hemofarm este un remediu care este utilizat pentru a îmbunătăți peristaltismul intestinal. Acest medicament se eliberează sub formă de mici tablete rotunde gălbui.

Bisacodil Hemofarm are un efect laxativ rapid. Medicamentul bazat pe componenta activă a bisacodilului afectează mucoasa intestinului, irită receptorii acestuia, astfel încât funcția sa motrică crește.

Pentru pierderea în greutate, Bisacodil Hemofarm este utilizat destul de des. În acest caz, doza medicamentului trebuie să fie după cum urmează: o dată pe zi, se iau una sau trei comprimate de medicament (în funcție de tipul de rezultat pe care doriți să îl obțineți). Spălați cu mult lichid. Cel mai bine este să luați pastila timp de treizeci de minute înainte de micul dejun sau chiar înainte de culcare.

Dacă intenționați să utilizați acest instrument pentru combaterea obezității, este de remarcat faptul că aceste tablete au o serie de contraindicații:

 1. Obstrucție intestinală.
 2. A suferit dureri abuzive în abdomen.
 3. Peritonita, apendicita.
 4. Herniile strangulate.
 5. Procesele inflamatorii în intestin.
 6. Gastroenterita.
 7. Cistita.
 8. Metrorragiya.
 9. Proctită acută.
 10. Alergia la bisacodil.

În unele cazuri, administrarea de Bisacodyl poate duce la apariția: colici intestinale, dureri abdominale, diaree, flatulență, alergii.

trusted-source[10], [11]

Bisacodyl Acry pentru pierderea în greutate

Bisacodyl Acrya este utilizat în principal pentru ajustarea scaunului zilnic, tratarea constipației, pregătirea intervențiilor chirurgicale. Dar astăzi, aceste supozitoare și pilule sunt de asemenea folosite pentru scăderea în greutate. Pierderea rapidă în greutate este cauzată de un efect laxativ puternic al medicamentului.

Pentru pierderea în greutate, Bisacodyl Acry se administrează în următoarea doză: între 5 și 15 mg de medicament se consumă imediat înainte de micul dejun (cu treizeci de minute înainte de masă) sau seara înainte de culcare. Nu este nevoie să mestecați tablete. Bea multe lichide.

Merită să atrageți atenția asupra faptului că Bisacodyl Acry are unele contraindicații. Nu poate fi utilizat, în cazul în care acestea au fost diagnosticate: hernie strangulată, obstrucție intestinală, peritonită, cistita, apendicita, metroragie, proctita in forma acuta, hemoroizi in forma acuta de deficit de lactază.

În unele cazuri, administrarea acestor comprimate (sau administrarea rectală a supozitoarelor) poate duce la apariția unor reacții adverse neplăcute: diaree, greață, senzație de greutate în abdomen, balonare.

Rețineți că, dacă luați Bisacodyl Acrya pentru pierderea în greutate pentru o perioadă lungă de timp, poate duce la deshidratare, atonia intestinală, pierderea de potasiu.

trusted-source[12], [13]

Farmacodinamica

Bisacodilul este un laxativ destul de bine cunoscut. Acționează prin receptori iritanți, care se află în mucoasa intestinală. Acest lucru ajută la îmbunătățirea peristalismului. De asemenea, agentul stimulează eliberarea de electroliți și apă din corp în lumenul intestinului, blocând reabsorbția.

trusted-source[14], [15], [16], [17], [18]

Utilizați Bisacodil pentru pierderea in greutate în timpul sarcinii

Luați femeile însărcinate cu Bisacodil și cei care hrănesc copilul cu laptele matern ar trebui să fie extrem de precaut. Înainte de utilizare, asigurați-vă că sunteți examinat de un medic obstetrician-ginecolog.

Contraindicații

 1. Alergia la bisacodil.
 2. Obstrucție intestinală.
 3. Hemoroizi în formă acută.
 4. Perotonita și apendicita.
 5. Proctitis în formă acută.
 6. Cistita.
 7. Gastroenterita.
 8. Boala intestinului inflamator.
 9. Herniile strangulate.
 10. Metrorragiya.

trusted-source[19], [20]

Efecte secundare Bisacodil pentru pierderea in greutate

 1. Reacții alergice.
 2. Diaree.
 3. Greață.
 4. Vărsături.
 5. Deshidratarea.
 6. Balonare.
 7. Flatulența.
 8. Colică intestinală.

trusted-source[21]

Dozare și administrare

Luați pilula în strictă conformitate cu instrucțiunile pentru medicament. În mod obișnuit, utilizați Bisacodyl dimineața pe stomacul gol (30 de minute înainte de micul dejun) sau seara înainte de a merge la culcare.

Trebuie remarcat faptul că medicii nu recomandă cu fermitate utilizarea acestui laxativ ca mijloc de reducere a greutății. De obicei, acest medicament este utilizat o dată și numai cu constipatie sau alte cazuri care au fost descrise mai sus. Administrarea neautorizată și necontrolată a Bisacodylum poate duce la dezvoltarea deficitului de minerale și vitamine necesare, precum și la deshidratare.

trusted-source[22], [23], [24]

Interacțiuni cu alte medicamente

Dacă luați simultan Bisacodyl cu medicamente care fac parte din grupul de glicozide cardiace, efectul acestuia din urmă poate fi agravat de hipokaliemie.

Nu se recomandă administrarea acestor comprimate împreună cu GCS sau diuretice, deoarece aceasta va determina o creștere a hipokaliemiei.

trusted-source[25], [26], [27], [28], [29], [30]

Conditii de depozitare

Păstrați comprimatele și supozitorul Bisacodyl într-un loc răcoros și uscat, care este complet protejat de copii mici. Temperatura nu trebuie să depășească +25 grade.

trusted-source[31], [32], [33], [34], [35]

Termen de valabilitate

Valabilitatea tabletelor este de 3 ani, pentru supozitoare - 2 ani.

trusted-source[36], [37], [38]

Grupa farmacologică

Слабительные средства

Efect farmacologic

Слабительные препараты

Atenţie!

Pentru a simplifica percepția informațiilor, această instrucțiune de utilizare a medicamentului "Bisacodil pentru pierderea în greutate: pot să iau și să-mi fac rău" a fost tradusă și prezentată într-un formular special pe baza instrucțiunilor oficiale de utilizare medicală a medicamentului. Înainte de utilizare citiți adnotarea care a venit direct la medicamente.

Descrierea este furnizată în scopuri informative și nu este un ghid pentru auto-vindecare. Nevoia de acest medicament, scopul regimului de tratament, metodele și doza medicamentului sunt determinate numai de către medicul curant. Auto-medicamentul este periculos pentru sănătatea ta.

Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2019 iLive. Toate drepturile rezervate.