^

Tampoane zilnice în timpul sarcinii: pot să o port?

, Editorul medical
Ultima examinare: 19.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

În cele din urmă, testul de sarcină a arătat două benzi care simbolizează calea spre o nouă viață plină de speranță și entuziasm. Da, odată cu debutul sarcinii, viața unei femei se schimbă radical. Nu numai că femeia nu este singură, iar fiecare secundă alături de ea este un copil iubit și râvnit care crește în pântecele ei, necesitând o atenție deosebită pentru ea însăși. Deci, este necesar să se schimbe atitudinea lor față de anumite lucruri familiare, de exemplu, la garniturile pentru femei. Nu e de mirare că subiectul "Sarcina și tampoanele" cauzează o astfel de discuție plină de viață între mamele care se așteaptă.

De ce să se stabilească în timpul sarcinii?

Se pare că, odată cu sarcina, o nouă viață a început fără lunar, ducând la disconfort și durere, ceea ce înseamnă că nevoia de șervețele sanitare ar trebui să dispară de la sine. Dar chiloteii in acest timp, din păcate, nu a devenit mai curat și mai uscat, ceea ce înseamnă că trebuie să ia unele măsuri pentru a se conforma cu o igienă personală, care va ajuta pe viitor poate să se simtă confortabil.

O modalitate optimă este ca multe femei să ia în considerare utilizarea tampoanelor zilnice în timpul sarcinii, care de obicei sunt destul de suficiente pentru a proteja lenjeria de corp împotriva murdăririi. Dar acum, mulți medici obstetricieni ginecologi se referă la posibilitatea de a folosi tampoane cu mult mai puțin optimistă, considerându-le nesigure chiar și în afara sarcinii, deși „nu“ categoric, în acest caz, nu sună. Așadar, rămâne neclar dacă este posibil să se poarte garnituri în timpul sarcinii sau că o astfel de realizare confortabilă a științei va trebui abandonată?

Această problemă provoacă cel mai mare număr de dispute, atât în rândul medicilor, cât și în rândul tinerilor mame. Pe de o parte, igiena intimă în timpul sarcinii devine și mai valoroasă, deoarece orice infecție care penetrează calea sexuală a femeii este periculoasă pentru copil. Pe de altă parte, probabilitatea leziunilor infecțioase crește în această perioadă, iar tampoanele, conform multor medici, joacă un rol activ în acest sens.

Din păcate, problema adecvării și siguranței utilizării tampoanelor de sex feminin, ca mijloc de igienă intimă, este discutată în principal în forumurile create de mame însele. Acolo, femeile împărtășesc informații obținute de la medici care le observă în timpul sarcinii, precum și informații din experiența personală folosind garnituri.

Judecând după posturi, sarcina la femei are loc în diferite moduri, și deci cineva are nevoie să utilizeze tampoane sau alte metode de protecție lenjerie și alte bine fără ele. Dar să ne uităm la această întrebare din punctul de vedere al fiziologiei.

O mică anatomie și fiziologie

Vaginul femeii este intrarea în sfintele ei sfinte, unde într-o zi se poate naște o nouă viață (nu fără ajutorul unui om). Creat din țesut conjunctiv muscular și fibros, vaginul este căptușit cu o membrană mucoasă, care are o grosime diferită și pliuri destul de mari în partea inferioară. Organul mucus este conceput pentru a îndeplini o funcție protectoare, inhibând pătrunderea infecției în principalul organ reproducător - uterul, și, de asemenea, facilitează în mare măsură trecerea copilului prin naștere.

Pentru a preveni uscarea organului mucoase și să mențină echilibrul normal al microflorei conținut în corpul vagin secreta un anumit secret de consistență semilichidă caracterizat, o nuanță albicioasă și reacția acidă (în mod normal, pH-ul poate in domeniul 4 la 4.5). Prin acest secret, factorul infecțios este eliberat în afară.

În straturile superficiale ale epiteliului mucoasei în cantități semnificative conține o substanță specială - glicogen. Datorită acestei substanțe, spermatozoizii, care intră în vagin, rămân activi pentru o perioadă de timp necesară pentru trecerea prin canalul de naștere și prin concepție. Glicogenul este un fel de mediu nutritiv pentru secretul masculin care poartă în sine o informație importantă cromozomială pentru fertilizarea ovulului de sex feminin.

O altă funcție importantă este menținerea lactobacililor glicogen vital, care asigură o cantitate suficientă de microfloră sănătoasă a organismului și în special a vaginului. Acesta este obligat să glicogen vagin acid, care blochează drumul în alte microorganisme, inclusiv agenți patogeni, care pur și simplu nu se pot reproduce, și trăiesc în astfel de condiții.

Sarcina aduce organismului multe modificări diferite care afectează sfera reproducerii, care se datorează, în cea mai mare parte, schimbărilor în fondul hormonal. Sub influența hormonilor este amplificată circulație în organele pelvine, crește grosimea stratului mucoasei vaginale, ale țesutului conjunctiv devine mai friabil, iar mușchii încep să crească puternic, ridicarea plierii naștere canal.

Sub influența progesteronului, care este considerat principalul hormon care susține cursul normal al sarcinii, cantitatea și calitatea secrețiilor naturale variază. Cantitatea de secreție vaginală depinde de perioada de sarcină. Pe măsură ce crește perioada de gestație, la fel și cantitatea de secreție găsită pe chilotei. Cea mai mare cantitate de secretizat este observată în ajunul nașterii, deoarece un astfel de lubrifiant este necesar pentru a se asigura că mișcarea copilului prin organele genitale interne în timpul travaliului nu este inhibată din cauza fricțiunii. Astfel, natura prejudiciului, pentru a evita mucoasa vaginală delicată, și, cel mai important, pentru a preveni hipoxie fetală din cauza întârzierii în canalul de nastere.

Schimbările de calitate a precipitațiilor se datorează în primul rând modificărilor pH-ului. Conținutul crescut de vagin al glicogenului, care prin fermentație se transformă în acid lactic, modifică pH-ul la partea acidă și devine aproximativ egal cu 3,3.

E bine sau rău, este imposibil să spun fără echivoc. Pe de o parte, mediul acid contribuie la protejarea organismului mamei viitoare împotriva penetrării anumitor infecții bacteriene și virale prin mijloace sexuale, pentru care astfel de condiții de viață nu se potrivesc. Dar, pe de altă parte, acidificarea vaginului contribuie la creșterea riscului de reproducere și creștere a infecțiilor fungice. Aceasta se referă în special la ciupercile din genul Candida, care cauzează candidoză vaginală sau o simplă aftere.

Dezechilibru hormonal se reflectă în activitatea sistemului imunitar al femeilor gravide, care este un factor în riscul de penetrare în corpul mamei viitoare a diferitelor infecții sau revitaliza cele existente, dar până la un anumit timp „moțăia“ agenți de diferite boli, care pot fi văzute pentru a schimba natura descărcării. Dar, la urma urmei, orice leziuni infecțioase reprezintă un anumit pericol atât pentru mama viitoare, cât și pentru făt în pântecele ei.

Cititorii vor întreba, dar ce legătură are garniturile cu acesta? Potrivit medicilor, orice tampoane, atât igienice cât și zilnice, contribuie la crearea unui efect de seră la intrarea în vagin. Motivul pentru aceasta sunt materialele sintetice și filmele care protejează lenjeria de corp împotriva pătrunderii umidității și, în același timp, nu permit pielea să respire. Și căldura și umezeala sunt doar condițiile necesare pentru creșterea activă a bacteriilor și ciupercilor.

Dar asta nu e tot. Din ce în ce mai mult, producătorii de produse de igienă au început să utilizeze impregnarea parfumurilor pentru garnituri, care pot provoca reacții alergice. Și aceasta este o povară suplimentară pentru sistemul imunitar. În plus, erupțiile și mâncărimile de pe organele genitale nu numai că cauzează un anumit disconfort. Iritație și leziuni inflamatorii pe piele și membrane mucoase, care sunt complicate de efectul de seră, facilitează pătrunderea diferiților factori bacterieni în corpul unei femei si din nou asigura scena pentru reproducerea lor.

Pericolul poate reprezenta, de asemenea, descărcarea fiziologică a tampoanelor. Acumulând pe banda in timpul zilei ei sunt capabili să atragă microorganismele patogene și patogene care pot trăi chiar și pe pielea noastră, să nu mai vorbim de resturile fecale sunt complet îndepărtate doar o singură hârtie igienică nu este posibilă. Nu putem exclude riscul de infecție din mediu (tampoane sunt atașate la lenjerie de corp și nu exclud lovit pe contactul cu suprafața organelor genitale externe de microorganisme diferite din exterior).

Despre posibilitatea utilizării tampoanelor în timpul sarcinii

Multe mame sunt de acord că este foarte dificil să se facă fără garnituri în această perioadă. În ciuda faptului că pe fluxul menstrual urat la momentul in care o femeie poate uita (precum și economii pe șervețele sanitare), alte separare fiziologică pe care o vedem în fiecare zi, în cantități insuficiente, prin contrast, sunt susceptibile de a agrava. Mersul pe tot parcursul zilei cu rufe murdare este neplăcut și neigienic, deoarece orice deversare vaginală poate fi considerată un mediu nutritiv pentru diverse tipuri de bacterii și ciuperci. Și schimbarea chiloților de 3-5 ori pe zi nu este întotdeauna convenabilă.

Este greu să nu fiți de acord cu faptul că schimbarea garniturii este mult mai convenabilă decât schimbarea constantă a lenjeriei dvs., mai ales dacă sunteți în afara casei. Alternativ, puteți reveni la metodele vechi de "bunicuță" și utilizați ca garnitură o foaie de bumbac tăiată veche sau o tăietură de tifon. Dar, apoi, din nou, este mai puțin convenabil decât „cotidiane“ de unică folosință, de a renunța în favoarea țesutului garnitură mulți nu sunt capabili să aibă nici mental sau fizic, chiar și sub presiune de la medici și posturi de pe Internet. Deci, unde este calea de ieșire din situația actuală?

Să spunem cu blândețe, recomandăm medicii în timpul sarcinii, dar nu insistați să schimbați igienicul și tampoanele zilnice pentru tampoanele de țesut. Ei sfătuiesc cât mai des posibil schimbarea în timpul zilei a lenjeriei de corp. Și nu doar din cauza disconfort (femei se simt destul de curat, de asemenea, pot participa la un miros specific), dar pentru a evidenția pe pantaloni scurți ca să nu provoace infecția gravidă, periculoase nu numai pentru ei, ci și pentru copil. Nu uitați că un procent mare de nașteri premature este asociat cu infecția intrauterină, ca să nu mai vorbim de consecințele care pot apărea după nașterea unui copil.

Dar în timpul sarcinii, nu numai igiena este importantă, ci și starea psihologică a viitorului mamă. Dacă se simte în mod constant sentimente negative datorită secrețiilor și incapacității de a rezolva confortabil această problemă, aceasta nu va fi cea mai bună cale pentru bunăstarea ei. Pentru a evita agravarea prejudiciului a sistemului nervos deja tensionat (excitare a eforturilor de descărcare, experiența sarcinii și a vieții copilului), atunci când este imposibil să se facă fără tampoane, mai bine să le folosească, respectând în același timp anumite reguli:

  • Pentru igiena organelor genitale, există puține garnituri. Pentru puritatea genitalelor și a anusului, trebuie să urmați în mod constant, folosind în mod regulat în acest scop apă și mijloace speciale pentru igiena intimă, menținând echilibrul acido-bazic al pielii și mucoasei în normă.
  • Nu este recomandat să folosiți garniturile mult timp. Utilizarea lor este justificată dacă o femeie este nevoită să stea departe de casă pentru o perioadă lungă de timp și nu are ocazia să-și schimbe frecvent lenjeria.
  • Utilizând tampoane zilnice în timpul sarcinii (și nu numai), acestea trebuie schimbate cât mai des posibil (de la 3 la 5 până la 6 ori pe zi). Acest lucru va preveni infecția tractului genital cu bacterii care se acumulează pe garnitura însăși. Din același motiv, medicii recomandă schimbări frecvente de lenjerie de corp și tampoane, dacă sunt colorate cu secreții fiziologice.

Trebuie acordată atenție și alegerea garniturilor. Trebuie să acordați atenție compoziției și prezenței parfumurilor. Este mai bine să dați prioritate mijloacelor de igienă intimă bazate pe materiale naturale ecologice. Unele tipuri de tampoane sunt, de asemenea, atribuite proprietăților medicinale în condiții de siguranță pentru organismul femeii însărcinate.

De exemplu, pe site-ul Web a apărut recent informații despre anioni de acțiune inovatoare servetele se bazează pe proprietățile curative ale ionilor negativi utilizate în tratamentul multor patologii. Potrivit garanția producătorilor aceste igienă unică, tampoane de anioni poate elimina inflamația în sistemul genito-urinar, pentru a îmbunătăți imunitatea locală și metabolismul mucoasei vaginale, contribuie la conservarea microflorei benefice și de a distruge agenții patogeni, elimina mâncărime iritație și miros.

În primul rând, medicii au tratat noutatea în mediul înconjurător de mijloace pentru igiena intimă cu un anumit grad de neîncredere. Dar recent, din ce în ce mai des, ei înșiși sugerează utilizarea acestor garnituri chiar și în timpul sarcinii. Bacterii vaginale suprainfectia - o condiție periculoasă atât femeia cât și pentru copilul nenăscut, dar în cazul în care plăcuțele de anionice a evita un astfel de fenomen periculos, și chiar îmbunătăți starea organelor de reproducere, deci de ce nu încercați să le folosească în perioada în care este deosebit de important.

În orice caz, înainte de a utiliza tampoane obișnuite sau anionice în timpul sarcinii, este necesar să vizitați un ginecolog district și să consultați siguranța produselor de igienă specifice.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Există vreun beneficiu din tampoane în timpul sarcinii?

Până în acest moment am vorbit despre faptul că sarcina - un moment în care singurul ajutor în acest fenomen poate apărea în corpul unei femei, astfel de procese și modificări care, pentru toate beneficiile lor pot provoca patologii infecțioase periculoase, și garnituri. Dar dacă aceste mijloace de igienă au adus numai rău, probabil că ar fi fost oprite mult timp în urmă. Dacă folosiți rapoartele "ziarele", puteți evita problemele (deși, precum și jenante cu chilotei "murdare").

Multe mame pot să nu știe despre asta, dar în unele cazuri, tampoanele în timpul sarcinii pot chiar beneficia, ajutând în timp pentru a diagnostica diferite anomalii în sănătatea sferei sexuale a femeilor. De obicei, stratul superior al acestor produse de igienă populare este alb, care este foarte convenabil în sensul că pe un fond alb puteți evalua cu exactitate culoarea excrețiilor fiziologice.

Da, puteți cumpăra o pereche de chiloți albi în acest scop (nu uitați de schimbarea zilnică frecventă a lenjeriei), care mai târziu va trebui aruncată. Totuși, sub influența diferitelor deversări vaginale, vor pierde un aspect atractiv mult mai rapid decât cele de culoare. Dar nu este mai ușor să folosiți garnituri atunci când observați pete neobișnuite pe chiloți, care, chiar și pentru un timp scurt, vă vor ajuta să evaluați situația și să o descrieți medicului.

Dar ce fel de descărcare de gestiune va fi în timpul sarcinii poate lăsa amprenta asupra tampoanelor și despre ce vor vorbi?

Înainte de debutul sarcinii, cantitatea și natura excreției vaginale naturale au variat cu ciclul menstrual. După descărcarea lunară, erau puține, aproape invizibile. În momentul ovulației, în mijlocul ciclului, numărul acestora a crescut și s-au schimbat într-o oarecare măsură, devenind mai vâscos, transparent sau cu o nuanță albică. Aceste secreții sunt concepute pentru a crește probabilitatea de concepție a copilului atunci când acesta intră în vaginul semințelor masculine. În a doua fază a ciclului menstrual, secrețiile își pierd transparența și vâscozitatea, transformându-se într-o masă albă de densitate mai mare.

După ce are loc concepția, corpul femeii începe să se pregătească treptat pentru un eveniment important. Rata de excretie care se gaseste pe mucoasa in timpul sarcinii, depinde acum de calendarul sau.

Deoarece nu este nevoie să se creeze condiții pentru activarea spermatozoizilor și concepția unui copil, alocația dobândește un caracter vâscos, destul de vâscos. Sunt opace cu o nuanță albică și seamănă într-un fel cu descărcarea post ovulatorie.

Treptat, numărul de secreții crește, ceea ce nu ar trebui să fie deosebit de îngrijorător pentru o femeie, deoarece corpul ei este înființat pentru succesul cursului de muncă. În ultimii termeni, excrețiile pot fi deosebit de puternice și pot schimba ușor caracterul lor. Descărcarea mucoasă cu vene de sânge indică debutul precoce al travaliului. Acesta este așa-numitul plug de slim, care poate să dispară complet sau în părți pentru o perioadă de timp.

Un număr mare de excreții înainte de naștere nu este patologia, ci nevoia de alunecare ușoară a copilului prin canalul de naștere.

Când ar trebui să văd un doctor?

Orice personaj are un secret vaginal, nu trebuie să aducă disconfort gravid. Miros ciudat, schimbarea culorii și natura secrețiile, precum și simptome suspecte sub formă de edem țesuturi de organe genitale, înroșirea și mâncărimea ar trebui să fie preocupat de viitoarea mamă și să devină un pretext pentru o vizită extraordinară la ginecolog.

În mod normal, selecția trebuie să aibă o consistență vâscoasă ușor albicios și semilichide,. În cazul în care își schimbă aspectul lor, devin alb și mai dens (tip de brânză), a existat un miros acru, cel mai probabil, este o infecție fungică, care numele candidoza. Simptome suplimentare ale bolii sunt considerate umflarea și înroșirea labiilor, apariția senzații neplăcute, intensificând în timpul îmbăierii, folosind toaleta, sau contactul sexual, mâncărime și senzație de arsură în zona genitală (în special în seara și noaptea), apariția strat alb pe organele genitale externe.

Dacă patologia nu este tratată, în timpul nașterii, riscul de infectare a copilului cu o infecție fungică care necesită tratament special cu agenți antifungici este ridicat.

Dacă pe o căptușeală în timpul sarcinii se constată o alocare galbenă, femeia este peste ce să reflecte. Dacă sunt puțini, nu există incluziuni de sânge și miros străin, nu este nimic de îngrijorat. Cel mai probabil, motivul pentru astfel de schimbări a fost utilizarea lenjeriei de corp fabricate din țesături sintetice, garnituri impregnate, săpun necorespunzător sau pur și simplu o igienă inadecvată a locurilor intime. Dacă eliminați toți acești factori, selecția revine la normal.

Este o altă problemă dacă mirosul detașabilului sa schimbat simultan cu culoarea. Apariția unui miros neplăcut și a unei modificări a nuanței secreției vaginale la galben sau verzui indică faptul că o infecție bacteriană sa stabilit în canalul de naștere. Este posibil ca infecția să fi pătruns în organism în mod sexual, adică. în timpul contactului sexual (gonoree, chlamydia, trichomoniasis, etc.). Cu toate acestea, nu ar trebui să excludem încălcarea microflorei vaginului sub influența acelorași tampoane.

În unele cazuri, infecția nu are loc în timpul sarcinii, dar mult mai devreme, dar microflora patogenă este, pentru moment, somnolență în corpul unei femei. Impulsul pentru activarea agenților patogeni este restructurarea hormonală, care reduce într-o oarecare măsură apărarea organismului. Patologiile inflamatorii cronice ale sistemului genito-urinar, care apar cel mai adesea datorită leziunilor stafilococilor, E. Coli sau fungi, reprezintă un pericol deosebit.

Ar trebui să se teamă și patologii acute care au crescut deja în timpul sarcinii, în special în stadiile incipiente, deoarece acestea prezintă un risc mai mare de avort din cauza slăbiciunii conexiunii de ou cu inflamație a țesuturilor uterului. Chiar dacă nu se întâmplă avort spontan, există un pericol de infectare a oului amniotic, care este plină de diferite patologii ale dezvoltării fetale. În orice caz, procesul inflamator din organism va trebui tratat în timpul sarcinii, deoarece este foarte periculos să stai într-o astfel de situație.

Apariția descărcării mucoase sau apoase transparente grele (uneori cu spumă) poate indica o reacție alergică la fibrele sintetice în haine sau produse de igienă personală, deoarece în timpul sarcinii sensibilitatea organismului la diferiți alergeni a crescut semnificativ. Foarte des, împreună cu secrețiile, există un anumit disconfort în zona genitală (iritație, mâncărime, arsură, ca și în cazul infecțiilor fungice).

Apropo, pe o căptușeală o astfel de alocare rămâne practic imperceptibilă, totuși umiditatea sa ridicată se simte.

Parchetul umed în timpul sarcinii poate de asemenea să vorbească despre apropierea nașterii. Apa de descărcare apoasă (transparentă sau cu o nuanță gălbui) fără miros sau cu o ușoară "aromă" de amoniac este un semn al debutului forței de muncă. Sarcina ajunge la o concluzie logică, dar cu lichidul amniotic poate să dispară la fel de mult (și acolo, garniturile nu vor ajuta) și puțin câte puțin.

Dacă este prea devreme pentru a da naștere și tamponul este umed permanent, aceasta indică o încălcare a integrității lichidului amniotic, care este în acest caz un mare pericol. Este necesar să solicitați urgent ajutor de la medici care decid dacă să mențină sarcina sau să înceapă să stimuleze munca și cum să-i ajute pe copil.

Sângele pe căptușeală în timpul sarcinii ar trebui să alerteze femeia în orice moment. Cel mai adesea, acest simptom indică o amenințare majoră de întrerupere a sarcinii sau abrupții placentare, care este periculoasă pentru viața ambilor participanți în timpul sarcinii: mama și copilul ei. Apariția sângelui pe rufe sau tampon - ocazie pentru a apela imediat o ambulanță, fără a aștepta dimineața sau un timp mai potrivit. Și nu contează dacă sângerarea este dureroasă sau nu.

Se întâmplă ca sângele să fie alocat cu porțiuni reduse și pentru un timp scurt, adică sângerarea ca atare nu este observată. Acest fenomen poate rezulta din contactul sexual activ cu o zi înainte, polipoza uterului, manipularea ginecologică cu deteriorarea neatentă a pereților vaginului. Pericolele situațiilor de mai sus, în majoritatea cazurilor, nu reprezintă. Cu toate acestea, numai medicul poate determina cauza apariției spotului și decide numai dacă va rămâne sub supraveghere o femeie însărcinată în spital sau se poate întoarce în siguranță acasă, dar se comportă mai atent.

Să se consulte la costurile medicului și la apariția de maro vydeleny pe o căptușeală în zilele unui ciclu, o mențiune corespunzătoare sau de întâlnire.

Apropo, când vine vorba de secreții care conțin sânge, medicii sunt categorici. Garniturile ar trebui înlocuite cu plăcuțe de țesături naturale, care sunt mai bune decât tampoanele zilnice sau sanitare pentru a determina natura și în special volumul de secreții, ceea ce le permite medicului să decidă cât de gravă este situația.

La etapele ulterioare de selecție înainte de naștere sub formă de mucus clar forfetare brăzdat cu sânge (uneori mucus mei are o culoare roz) nu ar trebui să sperie mama viitoare. Acesta este un semnal la care ea va vedea în curând cu ochii ei copilul mult așteptat și are nevoie să se pregătească pentru acest eveniment.

Pads după sarcină

Sarcina și pregătirea pentru naștere este un proces lung și complex, însoțit de diverse schimbări în corpul unei femei și care se termină logic cu nașterea unui copil. Dar, de fapt, greutatea nu se termină. După naștere, corpul noului mumie ar trebui să se recupereze, iar acesta este încă 5-6 luni.

În ciuda faptului că nașterea unui copil este întotdeauna însoțită de o pierdere de sânge, corpul mamei o va pierde cel puțin o lună. Descoperirea abundentă cu sânge se numește lochia și ele servesc drept indicator al purificării și recuperării uterului, care a fost suprasolicitată la toate cele 9 luni de sarcină și în timpul nașterii.

Săptămâna și jumătate din selecție vor fi foarte puternice, iar un pic mai târziu se va asemăna cu menstruația. În acest moment, este pur și simplu imposibil să se renunțe la mijloacele de protecție a rufelor. Insa garniturile de zi cu zi sunt putin probabil sa fie utile in aceasta situatie.

Medicii recomandă utilizarea plăcuțelor de țesut din materiale naturale absorbante, dar puteți merge mai ușor și mai practic și cumpărați plăcuțe sterile postpartum speciale. În principiu, în cazul în care nașterea a avut succes, nu au existat rupturi de țesut și șervețele sanitare convenționale nețesute cu o absorbție mare, după cum reiese din numărul de picături pe ambalaj.

Și este mai bine să folosiți tampoane speciale sterile postpartum, care trebuie să fie schimbat mai puțin, și infecție după organele sensibile la naștere sexuale externe și interne, acestea vor economisi mai bine decât igiena normală.

Pads pentru piept

Sarcina, însoțită de tot felul de schimbări în organism, nu poate decât să afecteze sânii și glandele mamare ale femeii, iar garniturile de aici sunt neașteptat de utile. Cu cât este mai aproape de naștere, cu atât mai mult o femeie observă cum crește sânul ei și cu timpul există și o deversare de la sfarcurile unui lichid albicioasă translucid - colostru.

Acest proces este considerat normal, pentru că corpul mamei viitoare se pregătește nu numai să reproducă omul mic, ci și să-i dea puterea de a trăi și de a rezista factorilor negativi ai mediului. În glandele mamare ale unei femei după naștere începe să producă lapte matern, prevăzut cu toate substanțele nutritive necesare pentru copil și vitamine, care ajută la menținerea și întărirea imunității sale. Dar până acum în piept este un prototip de lapte al mamei, care poate ieși treptat.

Încercarea de a-și exprima neetanșe medicii din colostru interzise categoric, dar ceea ce despre femeia care este forțat să iasă din casă, și pete inestetice care apar pe haine, pur și simplu nu lasa sa te simti confortabil cu asta? Dar există întotdeauna o cale de ieșire. Puteți pune în sutien toate aceleași tampoane de țesături sau cumpărați în tampoanele speciale de magazin care sunt puse în lenjerie pentru al proteja de umezeală.

Acest lucru va ajuta mama sa arate curata si sa respecte cerintele de igiena care promoveaza conservarea sanatatii sanilor si a copilului care primeste alimente de la ei. Garniturile sunt bune și că prin absorbția lichidului, la suprafață, acestea rămân practic uscate. Tampoanele obișnuite nu pot oferi acest lucru, iar în frig, utilizarea lor poate fi chiar periculoasă, din cauza probabilității ridicate de supraîncălzire a sânilor și de dezvoltare a mastitei, în timp ce tampoanele vor ajuta la asigurarea unor condiții confortabile pentru sani.

Astfel de tampoane speciale vor fi de asemenea utile atunci când sarcina este rezolvată în condiții de siguranță prin naștere. Acestea pot fi folosite în timpul plimbărilor, în cazul în care mama are o mulțime de lapte și uneori se scurge pe haine. Apropo, multe femei folosesc serviete sanitare obișnuite pentru a proteja hainele și lenjeria de inmuierea, în care cu greu pot fi reproșați. Aceasta este de asemenea o opțiune atunci când garniturile speciale nu sunt disponibile. La urma urmei, o mamă fericită ar trebui să fie întotdeauna pe partea de sus, și un aspect neplăcut nu o ajută.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.