^

Complexul de supozitoare Macmirror în primul, al doilea și al treilea trimestru de sarcină: caracteristicile aplicației

, Editorul medical
Ultima examinare: 10.08.2022
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Diferitele infecții la femeile gravide se dezvoltă destul de des. Iar motivul pentru aceasta, în primul rând, este slăbirea sistemului imunitar al organismului. Desigur, orice infecție ar trebui tratată și adesea unul dintre medicamentele pe care le poate numi un medic este McMirror.

Dacă credeți că instrucțiunile pentru medicament, atunci McMiore în timpul sarcinii este interzisă. Cu toate acestea, este încă numit. Prin urmare, se pune o întrebare previzibilă: este acest remediu sigur?

Indicaţii Makmirora la sarcină

Odată cu restructurarea echilibrului hormonal, apărarea imună a unei femei este în mod semnificativ slăbită. Și acest lucru este considerat normal pentru dezvoltarea calitativă a sarcinii. Cu toate acestea, în același timp, astfel de procese pot duce la atașarea infecției și la dezvoltarea reacțiilor inflamatorii. Și acest lucru este foarte periculos, mai ales în timpul sarcinii.

Infecțiile, la rândul lor, pot provoca complicații. Pentru a împiedica acest lucru, în multe cazuri, utilizarea medicamentelor, cum ar fi drogul MacMiore, este justificată.

Macmoror în timpul sarcinii poate fi util:

  • cu vulvovaginită infecțioasă (candidoză, trichomoniasis, chlamydia);
  • cu boli infecțioase ale sistemului urinar;
  • cu amoebioză intestinală sau giardioză;
  • când tractul digestiv este deteriorat Helicobacter.

trusted-source[1]

Formularul de eliberare

Macmorore poate fi achiziționat sub formă de tablete (comprimate enterice de 200 mg fiecare). Ambalarea constă din două plăci cu blistere de câte 10 bucăți de tablete pe fiecare placă.

Cu toate acestea, în timpul sarcinii, medicamentul predominant este complexul McMiore, produs în forme de medicamente, cum ar fi supozitorul intravaginal sau crema vaginală.

Comprimatele Macmirror sunt un ingredient activ al nifuratelului.

Complexul Macmirror este o combinație a două ingrediente active: nifuratel și nystatin.

Supozitoarele Macmiore în timpul sarcinii sunt cele mai relevante. Fiecare supozitor constă din 500 mg din componenta nitrofuran a nifuratelului, în timp ce în cremă există 100 mg de nifuratel per 1 g din medicament.

Complexul Macmirror în timpul sarcinii este folosit în a doua jumătate. Ingredientul activ al nifuratelului și componenta antifungică a nistatinei se intensifică reciproc și au cel mai rapid efect de vindecare.

Farmacodinamica

Macmiore în timpul sarcinii are un efect antimicotic și antimicrobian pronunțat, deci este foarte convenabil să se utilizeze pentru tratamentul infecțiilor mixte.

Nifuratel este un reprezentant al medicamentelor nitrofuran care este capabil să perturbe procesele respiratorii celulare în microorganisme. Ca urmare, patogenii mor.

Nifuratel are o structură complexă. Are un grup nitro care poate fi restabilit în structura celulară, oferind un efect citotoxic.

Nifuratel este activ împotriva aerobe și ciuperci. Această componentă a lui McMirror suprimă producția de acizi nucleici: ca rezultat, ADN-ul agenților patogeni nu este dublat și procesul de reproducere este întrerupt.

Nystatin potențează efectul ingredientului principal MacMyor. Este o substanță antifungică care elimină protecția împotriva celulelor patogene, ducând la uciderea acestor celule.

Nistatina aparține numărului de medicamente cu un nivel scăzut de toxicitate, cu un efect antifungic selectiv, astfel încât utilizarea sa nu duce la dezvoltarea disbiozelor vaginale.

trusted-source[2], [3]

Farmacocinetica

Macmirror sub formă de tabletă este bine absorbit în tractul digestiv și traversează cu ușurință barierele hematoencefalice și placentare, acumulate în ficat și muscular. Componentele sunt excretate din organism până la maxim, oferind un puternic efect antiinfecțios asupra sistemului urinar.

Complexul Macmirror cu administrare intravaginală locală nu are efecte sistemice, deoarece nu există aspirație de pe suprafața mucoasei. În plus, medicamentul nu este absorbit prin piele în timpul utilizării externe. Acesta este motivul pentru care aplicarea McMiore sub formă de supozitoare sau cremă în timpul sarcinii este mai preferabilă.

trusted-source[4], [5]

Dozare și administrare

Pentru infecțiile intravaginale administrați 1 file. McMiore dimineața, după-amiaza și seara după o masă timp de o săptămână.

Cu pielonefrita și alte leziuni infecțioase ale sistemului urinar, luați 1-2 linguri. Macmirror de trei ori pe zi. Cursul durează 1-2 săptămâni.

Când infecțiile din intestin numesc 2 fila. Makmiror de până la 3 ori pe zi (curs - de la 7 la 10 zile).

Dacă tractul digestiv este afectat de Helicobacter, sunt prescrise 2 comprimate. Macmirror de până la 3 ori pe zi timp de o săptămână.

  • Macmirror în timpul sarcinii în primul trimestru este mai bine să nu folosească, deoarece acest lucru poate fi periculos pentru dezvoltarea fătului.
  • Macmirorul în timpul sarcinii în trimestrul II este utilizat în principal intravaginal: un supozitor se administrează zilnic pe timp de noapte timp de opt zile consecutive (cu excepția cazului în care medicul prescrie un alt regim de tratament). Pentru a maximiza efectul Macmirror, supozitorul este injectat adânc în cavitatea vaginală.
  • Macromiurile în timpul sarcinii în trimestrul III pot fi utilizate în diferite forme de dozare. Cu toate acestea, prescrie drogul numai atunci când este absolut necesar, după ce a cântărit cu atenție beneficiile și răul de la utilizarea medicamentelor.

Contraindicații

Macmirror în timpul sarcinii nu este utilizată dacă o femeie are tendința de a prezenta hipersensibilitate - fie la ingredientul activ, fie la alte componente ale medicamentului.

Alte contraindicații sunt:

  • neuropatie;
  • insuficiența de glucoză-6-fosfat dehidrogenază.

În timpul sarcinii, Macmirror nu trebuie utilizat pentru profilaxie și, de asemenea, dacă acest remediu poate fi înlocuit cu un alt medicament mai sigur.

Decizia de a numi McMiore în timpul sarcinii este luată numai de un specialist medical.

trusted-source[6], [7], [8]

Efecte secundare Makmirora la sarcină

Utilizarea comprimatelor Macromore în timpul sarcinii poate provoca greață, gust amar în gură, diaree, precum și reacții hipersensibile și neuropatii periferice.

Aplicarea locală Macmirror duce, în unele cazuri, la alergii sub formă de erupții cutanate, roșeață și senzație de arsură.

Dacă apare orice reacție adversă în timpul sarcinii, trebuie întrerupt tratamentul cu McMiore.

trusted-source[9]

Supradozaj

Până în prezent, au fost raportate informații privind cazurile de supradozaj Macmirror în timpul sarcinii. Cu toate acestea, trebuie respectate dozele recomandate de medicul curant.

trusted-source[10], [11], [12]

Interacțiuni cu alte medicamente

Specialiștii nu au găsit interacțiuni clinice importante cu McMeur cu alte medicamente și substanțe.

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17]

Conditii de depozitare

Tabletele Macmirror pot fi păstrate în condiții obișnuite de cameră, departe de copii.

Pentru a stoca supozitoare și cremă, este recomandat să alegeți un loc răcoros, unde razele soarelui nu ajung.

Termen de valabilitate

Tabletele pot fi păstrate timp de cinci ani.

Supozitoarele și crema sunt potrivite timp de până la trei ani.

Opinii

În timpul sarcinii, Macmiore sub formă de comprimate este cel mai adesea prescris femeilor dacă au un proces inflamator în rinichi sau în tractul urinar. Cu toate acestea, pilulele în timpul sarcinii sunt luate cu mare grijă, cu excepția primului trimestru - în acest stadiu se nasc sistemele cele mai de bază ale organelor copilului, astfel încât este ușor pentru el să dăuneze.

Cu vulvovaginită, chlamydia, trichomoniasis, candidoză și patologii infecțioase mixte, Macmiore este utilizat pentru terapie locală, adică sub formă de supozitoare sau cremă.

Judecand dupa numeroasele recenzii, McMiore este un medicament terapeutic eficient si puternic pe care multi medici se tem sa-l foloseasca in timpul sarcinii. Iar aceasta are o explicație: componentele active ale lui McMiore intră cu ușurință în sângele copilului nenăscut, astfel că sunt teoretic capabile să-l facă rău. Pentru a vă proteja pe dvs. și pe copilul dumneavoastră de consecințele nedorite, nu vă puteți "prescrie" singur un medicament. Macmirror în timpul sarcinii nu va face rău dacă este numit de către medic și tratamentul va fi sub controlul său constant.

Atenţie!

Pentru a simplifica percepția informațiilor, această instrucțiune de utilizare a medicamentului "Complexul de supozitoare Macmirror în primul, al doilea și al treilea trimestru de sarcină: caracteristicile aplicației" a fost tradusă și prezentată într-un formular special pe baza instrucțiunilor oficiale de utilizare medicală a medicamentului. Înainte de utilizare citiți adnotarea care a venit direct la medicamente.

Descrierea este furnizată în scopuri informative și nu este un ghid pentru auto-vindecare. Nevoia de acest medicament, scopul regimului de tratament, metodele și doza medicamentului sunt determinate numai de către medicul curant. Auto-medicamentul este periculos pentru sănătatea ta.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.