^

Sarcina - al doilea trimestru

, Editorul medical
Ultima examinare: 19.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Al doilea trimestru de sarcină durează între 13 și 27 de săptămâni. Aceasta este perioada în care majoritatea femeilor încep să poarte haine pentru femeile însărcinate și "starea lor interesantă" devine vizibilă. Până la 16 săptămâni, partea inferioară a uterului se află între osul pubian și ombilic. În cea de-a 27-a săptămână, crește de 5 cm deasupra buricului.

Până la sfârșitul celui de-al doilea trimestru, fătul are o înălțime de 25 cm și cântărește aproximativ 700 de grame.

Multe femei de-al doilea trimestru de sarcină este cea mai ușoară perioadă, ca dimineața trece de boală dimineata, piept de sensibilitate, si oboseala, dar începe să perturbe disconfortul fizic. Presiunea asupra vezicii urinare devine mai mică, deoarece uterul crește deja din cavitatea abdominală.

Dacă aceasta este prima sarcină, o femeie începe să simtă mișcarea fetală la 18-22 săptămâni după ultimul ciclu menstrual. Fătul se mișca deja de câteva săptămâni, dar mișcările nu erau suficient de puternice pentru a le simți. La început, mișcările sunt nesemnificative, iar femeia însăși începe să se îndoiască dacă era o agitație. Dacă aceasta este a doua sau a treia sarcină, puteți simți mișcările fătului înainte, uneori de la 16-18 săptămâni.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Simptome caracteristice ale celui de-al doilea trimestru de sarcină

 • Modificări ale formei gurii
 • arsură
 • Sângerarea nazală și hemoragia gingivală
 • Hemoroizi și constipație
 • Varice
 • Întinderea, mâncărimea și alte modificări ale pielii
 • Crampe la nivelul membrelor
 • Durere în abdomen și flanc
 • Sindromul canalului încheieturii

Procesul inflamator în timpul sarcinii necesită tratament imediat:

 • Infecții fungale vaginale
 • Infecție vaginală bacteriană
 • Infecții ale tractului urinar

trusted-source[5], [6], [7]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.