^

Sarcina pe lună

Dacă numărăți sarcina de luni, atunci se dovedește exact 9 luni. În primele două luni de la momentul concepției, un nou organism din pântecele unei femei este numit de obicei un embrion și dimensiunea acestuia nu depășește 30 mm în lungime. În viitor se numește fruct.

Acum sarcina de luni de un obstetrician este considerată rară: este mai corectă și mai convenabilă să o faci timp de săptămâni și trimestru. Durata medie de gestație este de 40 de săptămâni (trei trimestre timp de trei luni în fiecare), deși perioada normală variază de la 37 la 42 de săptămâni.

Sensibilitatea embrionului și a fătului la efectele negative este cea mai mare, cu atât este mai scurtă perioada de gestație. În timpul perioadei embrionare, riscul de avort spontan este de aproximativ 10 ori mai mare decât în perioada fetală - începând cu a 9-a săptămână înainte de naștere.

Sarcina săptămânală

Este rară pentru o femeie să aibă norocul să învețe despre sarcina ei în primele zile ale ofensivei ei. De regulă, manifestarea semnelor de sarcină începe 2-5 săptămâni după fertilizare. Și de îndată ce a devenit cunoscut faptul că "miracolul sa întâmplat", femeile încep să ia în considerare sarcina pentru săptămâni, zile, ore, minute.

Cum este dezvoltarea intrauterină a copilului?

Mai întâi, două celule sunt formate dintr-o singură celulă, apoi apare o constricție transversală, împărțind aceste două celule în două - mai sunt patru, apoi opt, șaisprezece, treizeci și doi și așa mai departe.

Sarcina: al treilea trimestru

Al treilea trimestru de sarcină durează de la 28 săptămâni până la nașterea unui copil. Doctorul va calcula o anumită dată de naștere (40 săptămâni), dar copilul este considerat plin, dacă este născut de la 37 la 42 săptămâni ...

Sarcina - al doilea trimestru

Al doilea trimestru de sarcină durează între 13 și 27 de săptămâni. Aceasta este perioada în care majoritatea femeilor încep să poarte haine pentru femeile însărcinate și "starea lor interesantă" devine vizibilă ...

Sarcina: primul trimestru

Sarcina este trimestrul măsurat din prima zi a ultimului ciclu menstrual - doar 40 de săptămâni. Primul trimestru este de 12 săptămâni sau 3 luni ...
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.