^

Pot să mă îmbăiez cu sânii gravide și care alăptează?

, Editorul medical
Ultima examinare: 19.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Multe mame viitoare se întreabă dacă femeile gravide pot face plajă la soare. Înainte de a răspunde la această întrebare, este necesar să observăm proprietățile pozitive ale procedurilor solare:

 • Sveti ajută la producerea vitaminei D, care este prevenirea rahitismului în făt.
 • Relaxarea de vară crește starea de spirit, relaxează și îmbunătățește bunăstarea.
 • Razele ultraviolete sporesc imunitatea, imbunatatesc metabolismul si activa activitatea multor organe si a sistemelor corporale.
 • Creșterea transpirației contribuie la eliminarea toxinelor din organism.

Soarele pentru o mamă viitoare este o sursă de bunăstare, energie și dispoziție. După o vacanță de vară, multe femei încetează să mai sufere de toxicoză și se deprimă. În unele cazuri, bronzarea în timpul sarcinii este contraindicată. Pentru a evita o astfel de repaus, se întâmplă dacă există următoarele probleme de sănătate:

 • Boli ale sistemului cardiovascular (hipertensiune arterială, boală ischemică).
 • Tulburări metabolice.
 • Bolile dermatologice.
 • Patologia sistemului endocrin.
 • Diabet zaharat.
 • Sânilor.

În alte cazuri, cu gestație normală, puteți face plajă. O atenție deosebită trebuie acordată timpuriu și târziu, deoarece datorită aerului uscat și căldurii există riscul deteriorării stării de bine. Când se odihnește pe o plajă murdară, există o amenințare de rănire și infecție, care are un impact negativ asupra bunăstării femeii și asupra dezvoltării copilului. De asemenea, nu exclude posibilitatea unui accident solar sau de căldură.

Pentru a preveni complicațiile din timpul sarcinii și de odihnă de vară, trebuie să respectați astfel de reguli:

 1. Soarele trebuie să fie dimineața până la ora 10:00 și seara după ora 16:00. În restul timpului, există riscul unei lovituri de soare.
 2. În timpul sarcinii, bronzarea scade mult mai repede, deci este cel mai bine să alocați o vacanță pe plajă pentru mai mult de 1-2 ore de câteva ori pe săptămână.
 3. Pentru a vă proteja de lovituri de soare, trebuie să purtați o panama și să nu uitați de ochelari de soare. De asemenea, ar trebui să cumpărați o cremă specială cu un indice ridicat de protecție.
 4. Nu se recomandă să se întindă pe nisip sau pietricele, deoarece sub influența radiațiilor UV devin foarte fierbinți, ceea ce crește riscul arsurilor și supraîncălzirii corpului. Odihna ar trebui să fie pe un șezlong special, astfel încât capul a fost ușor ridicat.
 5. Cu tine ar trebui să luați apă rece, necarbonatată. Băuturile reci sunt contraindicate, deoarece o schimbare bruscă a temperaturii poate provoca răceala.

Nerespectarea recomandărilor de mai sus este periculoasă pentru o femeie și pentru un viitor copil. Din cauza supraîncălzirii, există o creștere accentuată a temperaturii corpului mamei și a organelor interne. Acest lucru poate duce la defecțiuni ale sistemului nervos al fătului și chiar la deteriorarea creierului. Supraîncălzirea provoacă o relaxare a mușchilor netezi ai uterului, care pot provoca sângerări uterine, avort spontan sau naștere prematură.

Este posibil să plasezi o soție care alăptează la soare?

Odată cu debutul verii, multe femei se confruntă cu această problemă: este posibil să se facă plajă la soare o mamă care alăptează? Medicii de mamografie susțin că procedurile solare pentru lactație sunt permise, dar numai dacă se respectă următoarele reguli:

 • În timpul alăptării, sensibilitatea glandei mamare este crescută datorită modificărilor hormonale, astfel încât expunerea directă la radiații UV ar trebui evitată. Asta este, pentru a se odihni topless este contraindicată.
 • Este necesar să se utilizeze creme speciale cu grad de protecție de 30-50 SPF. Procesele de restaurare în timpul alăptării sunt crescute, astfel încât poate fi observată o creștere a numărului de semne din cauza radiațiilor UV.
 • Soarele este mai bine dimineața până la ora 11:00 și seara după ora 16:00. Prima zi ar trebui să se limiteze la odihnă pe termen scurt, sporind treptat timpul petrecut în aer.
 • După odihnă, ar trebui să clătiți cu apă curată și să aplicați un hidratant pe piele. De asemenea, nu trebuie să uităm de menținerea echilibrului de apă.

Dacă există boli, este posibil să se facă plajă la soare la lactație, medicul curant ar trebui să determine. În alte cazuri și sub rezerva recomandărilor de mai sus, este permisă plajă.

Când după cezariană puteți să faceți plajă la soare?

Medicina moderna nu se opreste, atat de multe operatii cavitare sunt inlocuite de mai multe economii. Dar există operațiuni care nu pot fi înlocuite. Acestea includ secțiunea cezariană, ca metodă eficientă de livrare. În orice caz, intervenția chirurgicală este un test destul de serios pentru organism, după care durează mult timp să se recupereze. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că perioada postoperatorie are multe interdicții și contraindicații.

Cu prudență extremă ar trebui să fie tratate la odihna de vară. Când după o cezariană puteți să faceți plajă la soare, determină medicul curant, individual pentru fiecare pacient. De regulă, procedurile solare sunt permise după terminarea perioadei de reabilitare și vindecarea cicatricilor, în medie după 3-4 luni. Ignorarea recomandărilor medicului în combinație cu supraîncălzirea la căldură poate duce la sângerări și procese inflamatorii.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.