^

Călătorește cu trenul în timpul sarcinii

, Editorul medical
Ultima examinare: 01.06.2018
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Multe femei trebuie uneori să călătorească pe distanțe lungi - iar perioada de sarcină nu este o excepție. Acest lucru ar putea fi o excursie la vacanta, pentru a rămâne cu rudele, într-o călătorie de afaceri și așa mai departe. N. Și dacă am fi ales de transport pentru călătoria la principiile de confort, sau valoarea, în timpul sarcinii, în primul rând există o chestiune de securitate a unuia sau un alt mod de transport pentru viitorul copil . Pot să merg cu mașina, să zbor cu avionul sau mai bine să aleg un tren? Calatorind cu trenul in timpul sarcinii - cat de sigur este?

Este posibil să călătoriți cu trenul în timpul sarcinii?

Călătoria cu trenul poate fi uneori contraindicată și perfect sănătoasă nu pentru femeile gravide - de exemplu, în prezența maladiei. Femeile gravide ar trebui, de asemenea, să ia acest tip de transport, ca un tren, cu prudență - mai ales dacă există o călătorie la o distanță suficient de mare. Deci, nu vă gândiți să călătoriți cu trenul în timpul sarcinii în astfel de situații:

 • cu ton uterin crescut;
 • cu anemie severă (hemoglobină mai mică de 90 g / l);
 • cu ICN - insuficiență cervicală iscistică;
 • cu diabet zaharat insulino-dependent;
 • la probleme de activitate cardiacă;
 • sub presiune redusă, amețeli frecvente;
 • cu manifestări semnificative de toxicoză;
 • dacă anterior au existat cazuri de avort spontan (avort spontan);
 • la sarcină multiplă (numai după consultarea medicului);
 • cu o localizare scăzută a placentei;
 • cu prezentare placentară.

În al treilea trimestru, este mai bine să nu faceți deloc călătorii, pentru a evita debutul prematur al travaliului. Este deosebit de periculoasă călătoria lungă după 36 de săptămâni de gestație.

În cazul în care procesul de gestație este normal, mama insarcinată se simte bine, iar medicul nu are nimic împotriva acestor călătorii în tren în timpul sarcinii, atunci călătoriile nu sunt interzise. Este recomandabil să luați de-a lungul documentelor cum ar fi un "card de schimb" (dacă femeia este deja înregistrată la consultația femeilor) sau un raport medical de la un medic.

Care este mai bine? Avion sau tren în timpul sarcinii

Dacă alegeți între un tren și un avion, atunci femeia însărcinată este mai bine să preferați trenul. Zborul pe un avion este periculos de căderi sub presiune în timpul aterizării și decolării. Da, și nu se mai scutură pe niște avioane.

Dacă o femeie se îmbolnăvește într-un avion sau începe nașterea prematură, atunci șansele de ao ajuta cu mult mai puțin decât dacă acest lucru se întâmplă în tren.

Absolut toate companiile aeriene nu acceptă zborurile femeilor însărcinate în termeni tardivi - de la 36 de săptămâni.

Există o serie de avantaje ale trenului înainte de avion în timpul sarcinii:

 • În tren puteți să vă culcați și chiar să dormiți.
 • În tren vă puteți plimba de-a lungul trenului, în timpul opririi, mergeți la platformă și respirați aerul.
 • În tren puteți mânca sau bea atunci când doriți.
 • Trenul are un calendar clar care urmează. Dacă compoziția este întârziată, atunci, de regulă, este nesemnificativă. Avionul poate fi amânat din cauza vremii nefavorabile și, uneori, zborul este anulat cu totul.

Bineînțeles, avionul are un "plus" de necontestat fiind viteza de mișcare. Cu toate acestea, uneori - de exemplu, în timpul sarcinii - este mai bine să vă mișcați mai încet, dar mai liniștit.

Călătoria trenului cu trenul

Etapele incipiente ale sarcinii - aceasta este o perioada deosebit de periculoasa, deoarece cele mai multe complicatii (de exemplu, avorturi spontane si sarcini congelate) apar exact in primul trimestru.

Dacă într-adevăr trebuie să călătoriți undeva în tren în timpul sarcinii, mai întâi trebuie să faceți un test și să obțineți permisiunea medicului pentru o asemenea călătorie. Este foarte, foarte de dorit să faceți acest lucru, mai ales dacă există o lungă călătorie înainte.

Când mergeți în tren în timpul sarcinii, este necesar să luați în considerare astfel de momente caracteristice:

 • În tren, de asemenea, uneori se agită: de exemplu, la îmbinarea autovehiculelor, la schimbarea locomotivei, la frânarea de urgență a trenului etc.
 • Dacă mașina este plină, există un pericol de lipsă de aer proaspăt - și, în această situație, cele mai multe femei gravide se simt mult mai rău.
 • Trenul poate mirosi rău: nu este un secret că sarcina provoacă adesea intoleranță la mirosuri.
 • În trenuri, uneori trebuie să comunici cu călători, ghiduri, pe care, uneori, absolut nu vrei să le faci.
 • Toaletele în trenuri nu strălucesc întotdeauna cu confort și curățenie. În plus, uneori, pentru a ajunge la toaletă, trebuie să așteptați rândul sau să așteptați până când trenul pleacă din zona de sănătate - și aceasta poate fi o mică problemă.
 • În tren, oamenii care au răcori și chiar bolile virale pot merge (mai ales în timpul iernii). Dacă o astfel de persoană este cu dvs. în același compartiment, atunci pericolul de contractare este redus la aproape 100%.

Cu toate acestea, în majoritatea situațiilor, trenul în timpul sarcinii este încă mult mai confortabil decât alte moduri de transport. Concluzie: înainte de a planifica o excursie cu trenul în timpul sarcinii, cântăriți cu atenție toate argumentele pro și contra, consultați un medic și luați decizia corectă.

trusted-source[1]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.