^
A
A
A

Suplimente cu lichide înalt de carbohidrați

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Unii sportivi se antrenează atât de tare încât au dificultăți în a mânca alimente suficiente pentru a obține carbohidrații în cantitatea necesară pentru un exercițiu optim. Atleții care au astfel de probleme pot folosi aditivi lichizi cu conținut ridicat de carbohidrați ai producției industriale. Majoritatea produselor sunt reprezentate de carbohidrați de 18-24% și conțin polimeri de glucoză (maltodextrină) pentru restabilirea osmozelor și potențialul de tulburări gastro-intestinale.

Suplimentele cu conținut ridicat de carbohidrați nu înlocuiesc alimentele obișnuite, ci sunt destinate să primească, dacă este necesar, calorii suplimentare, carbohidrați și lichide, și anume, cu o încărcare crescută sau cu încărcare de carbohidrați. În comparație cu alimentele convenționale cu conținut ridicat de carbohidrați, aditivii lichizi cu conținut ridicat de carbohidrați nu au fibre, reducând cantitatea de reziduuri indigestibile.

Suplimentele cu conținut ridicat de carbohidrați pot fi consumate înainte și după antrenament (cu alimente și între mese). Dacă sportivii rezistă la încărcături mari, folosesc și acești aditivi în timpul sesiunilor de pregătire pentru a obține energie din carbohidrați, au o concentrație foarte mare de carbohidrați, dublând aportul lor.

Dacă sportivii nu au probleme cu consumul suficient de alimente normale, aceste suplimente sunt opționale.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.