^
A
A
A

Femeile hormonale din corpul masculin: influență și rol

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Hormonii feminini joacă un rol foarte important în organismul masculin, nu mai puțin important decât testosteronul în corpul feminin. Din păcate, studii asupra acestui subiect s-au desfășurat într-o cantitate foarte mică, astfel încât rolul hormonilor feminini în viața sportivă a bărbaților poate fi vorbit cu un grad corect de admitere. Toți hormonii sexuali feminini sunt împărțiți în estrogeni și progestine.

De estrogen, care combină estradiol, estriol si estrona, lungimea cea mai activă și semnificativă dintre noi este în primul rând, că are capacitatea de a transforma excesul de testosteron în țesuturile periferice ( în special în grăsimea corporală și ficat). Din progestine, progesteronul este de interes pentru subiectul nostru. Estrogenul din corpul feminin este produs în suprarenale și ovar; la bărbat, excesul de hormoni sexuali masculi se transformă în estradiol. În sânge, majoritatea estrogenilor sunt legați de globulină - SHBG, aceia care leagă testosteronul.

Excesul sau lipsa de estrogen în organism de sex masculin reduce activitatea cu arc a hipotalamo-hipofizo-testiculelor, și, prin urmare, pentru a reduce producerea de testosteron. Creșterea excesivă a nivelului de estrogeni în ceea ce privește sângele bărbaților începe să apară și în sine, începând cu 45-50 de ani. Împreună cu ceea ce se întâmplă în același timp scăderea de vârstă a nivelurilor de producție testosteron, aceasta duce la diferite și foarte neplăcute tulburări - acestea sunt probleme cu sistemul cardiovascular, de memorie, boli legate de slăbirea sistemului imunitar și ginecomastie vârstă.

Ciudat cum pare, în același timp, o creștere a dispoziției și a vitalității generale a fost observată experimental sub influența estrogenului asupra organismului masculin. Da, și creșterea activității sexuale a bărbaților în timpul consumului de steroizi anabolizanți, unii oameni de știință se asociază cu un nivel ridicat de estradiol. Există, de asemenea, un efect pozitiv al nivelurilor ridicate de estrogen în sângele bărbaților, nu pe nimic, ci pe cel mai sacru - creșterea volumului muscular. Acest efect este asociat cu capacitatea estrogenilor de a crește nivelul hormonului de creștere și al factorului de creștere asemănător insulinei în organism. Lucrul aici, din nou, în raportul de testosteron și estrogeni - sub un anumit nivel - este rău, și mai mare - chiar mai rău. Abilitatea de a transforma androgenii în estradiol le oferă câteva alte calități utile: preparatele aromatizante promovează în mod semnificativ, în mod semnificativ, acumularea de glicogen de către celule decât omologii lor neacidabili; utilizarea acestor medicamente conduce la receptori de androgeni, ceea ce este, de asemenea, important.

Cu progesteronul este exact aceeași poveste. Acest hormon este ceva între testosteron și estradiol. Progesteronul este produs în cortexul suprarenale, dar locul principal al formării sale în corpul feminin este corpul galben.

Progesteronul are un efect calmant asupra sistemului nervos central și poate ajuta bărbații cu ejaculare prematură în rezolvarea problemelor sexuale. Mai mult, unii sportivi iau progesteron pentru a crește creșterea musculară - el și pofta de mâncare se agită, iar apa, împreună cu sodiul din organism, întârzie. Totuși, toate acestea sunt valabile dacă nivelul de progesteron din sângele bărbaților nu depășește o anumită valoare. Excesul de progesteron duce la consecințe mai puțin triste decât un exces de estrogen: acesta este riscul aceleiași ginecomastie și scăderea volumului muscular, etc. și altele asemenea.

Care dintre cele de mai sus ar trebui să fie? Femeile sexuale hormonale pot fi pentru bărbați și alții, și inamicul, este vorba despre raportul dintre cantitatea lor în sânge și cantitatea de testosteron. Să se teamă de steroizii anabolizanți aromatici și progestagenici nu merită - datorită transformării lor în hormoni sexuali feminini, ei pot lucra mult mai eficient decât omologii lor non-aromatizanți. Principalul lucru este să știm când să ne oprim, să nu traversăm acea linie, după care prietenul se transformă într-un dușman.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.