^

Exerciții pentru picioare pentru copii

, Editorul medical
Ultima examinare: 19.11.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Medicii spun că, dacă copilul este sănătos, este posibil și necesar să facă gimnastică medicală cu el de la un an și jumătate.

Durata instruirii depinde de starea de spirit a copilului, starea sa. Până la doi ani, trebuie doar să practici timp de zece minute, până la trei ani puteți crește timpul până la 20 de minute. Dacă o faci ritmic. Pentru muzică, fără a face o pauză, atunci timpul pentru orele ar trebui redus. La vârsta de 6-7 ani, copilul ar trebui să fie angajat cu tine timp de cel puțin 20 de minute pe zi. Dacă copilul este obosit să o facă, este mai bine să nu insistați. Află ușor de ce refuză, poate că poți continua în câteva minute sau poate să te întorci la încărcare seara. Sau schimba muzica. Dați copilului libertatea de acțiune. Dacă faci exerciții de picior cu el, el va repeta cu bucurie pentru tine. Mai mult simț al umorului, iar cursurile curând vor aduce plăcere tuturor participanților.

Puteți studia împreună cu copilul la domiciliu. Trebuie doar să înțelegem că, pe măsură ce copilul se dezvoltă, creșterea lui și exercițiile pentru picioarele copiilor devin mai complicate.

Copiilor mai mici li se dă "gimnastică pasivă" timp de până la un an, metodele cărora sunt descrise în detaliu, există și videoclipuri educaționale. Amintiți-vă că clasele ar trebui să se desfășoare într-o formă de joc, să încercați să interesați copilul, să glumiți cu el și să-l lăudați și, în nici un caz, să nu vă suprasolicitați. Puteți folosi scara suedeză, bețe de gimnastică, elemente auxiliare în lecțiile cu copilul.

La începutul clasei, alegerea intensității și a duratei exercițiilor poate fi dată copilului însuși, ca și cum i-ar fi dat libertatea de acțiune.

Pentru mama tânără pentru a recâștiga o formă fizică bună, întăriți mușchii în abdomen și înapoi, vă recomandăm să faceți exerciții cu copilul. Astfel, bebelușul va începe să se angajeze într-o vârstă foarte mică.

Oferim o serie de exerciții pentru picioare, pentru copii de la 5 ani. Aceste exerciții au nume amuzante, copiii sunt interesați să imite comportamentul animalelor, păsărilor, copacilor.

 • Mare și mic

Poziția de pornire este picioarele pe lățimea umerilor, mâinile sunt coborâte. Întinde-te și stai jos. Poți să-l ajuți pe copil - el se va ține pe bastonul de gimnastică și o vei conduce în sus și în jos.

 • Ascundeți și căutați

Aceleași squate, numai copilul ar trebui să se ascundă în spatele scaunului său mic, ascunzându-se în spatele lui

Squats cu mainile divortate sunt numite "nu-i lasa"

 • Herringbone a crescut

Bebelușul este în primul rând alunecat (în acest moment este necesar să spui: "Pomul de Crăciun este mic"), apoi se îndreaptă cu mâinile ridicate deasupra capului (pomul de Crăciun a crescut).

 • Se legăna cu picioarele

Oferiți copilului, sprijinindu-se pe un spătar al unui scaun să se scuture la un picior, apoi la altul.

 • Birdie jumping

Sărituri scurte, este necesar să se uite că copilul a împins simultan de pe podea două picioare - ca pasăre. Lasă-l să sară pentru un minut.

 • Picioare scurte și lungi

IP - așezat, sprijinindu-și mâinile pe podea. Copilul îndreaptă picioarele asupra greutății (picioare lungi) și apoi le împinge către el (picioare scurte). Faceți-l de cinci până la șase ori.

trusted-source[1], [2], [3]

Exerciții pentru întărirea picioarelor pentru copii

Vârsta recomandată a copiilor cu care puteți face următoarele exerciții împreună - de la 4 ani. Înainte de începerea exercițiilor includeți muzică distractivă - trample pe loc, săriți, învârtiți brațele și distrați-vă. Aceasta va fi încălzirea. După încălzire, o mică mișcare - puneți-vă mâinile în jos și arătați cum se salvează rădăcina. Îndreptați încet. Copilul trebuie să repete pentru tine. Deci, să începem

 • Exercițiul 1

Cereți copilului să se conecteze și să taie șosetele în afară. Mânerele vă cer să vă puneți centura. În detrimentul vremurilor - încetiniți ușor și ridicați pe larg mâinile. Două - poziția de plecare.

 • Exercitarea 2

Poziția de pornire ca în exercițiul anterior, mâinile sunt omise. Încetați încet și ridicați-vă mâinile. Copilul trebuie să repete pentru tine. Încetați încet.

 • Exercitarea 3

Acesta este un exercițiu foarte bun nu numai pentru consolidarea picioarelor, ci și pentru postură. Stați cu copilul la perete. Pereții trebuie să atingă: gâtul, umărul, fesele. Glisând de-a lungul peretelui în jos, trebuie să vă așezați încet. Și în același mod, atingând peretele, trebuie să te ridici.

 • Exerciții 4-5

Runda de la șosete la tocuri. Etapele copilului trebuie să fie paralele. Puteți să țineți mâna în spatele unui scaun sau al unui perete. După cinci-șase rulouri. Întreabă-l pe copil să-și întoarcă piciorul și să-și lovească mâinile sub el. Repetați același lucru cu celălalt picior - și același cinci de șase ori.

 • Exercițiul 6

Un obiect mic, de exemplu, un cub sau o jucărie din cauciuc, îl ține copilul în mâna stângă. Îndepărtează cu grijă piciorul stâng îndoit la genunchi și înmânează jucăria sub genunchi în mâna dreaptă. În mod similar, trebuie să se facă și cu celălalt picior.

 • Exerciții 7-8

Acesta este un exercițiu foarte bun, împiedicând picioarele plate la copii. IP - copilul sta pe podea, sprijinindu-și mâinile. Cere-i să țină cubul cu picioarele. Îndoiți picioarele și mutați cubul mai sus, între picioare. Și apoi strângeți-o și întoarceți-o înapoi. După mai multe încercări, lăsați-l să mutați cubul cu picioarele (ținându-l între picioare) spre dreapta. Și apoi spre stânga.

 • Exercițiul 9

Pentru acest exercițiu, aveți nevoie de un stick de gimnastică. Cine nu are o astfel de casă, un mâner dintr-un mop, un bolț, va face. Cereți copilului să meargă de-a lungul bățului cu pași pasi către o parte și cealaltă. Copiii mai tineri pot fi condusi pe un baston de mana.

 • Exercitarea 10

Veți avea nevoie de jucării mici de la surpriza de bun venit. Puneți pe podea 10 jucării diferite. Sarcina copilului este de a le prinde cu un picior gol și trecerea la o parte. Mai întâi cu piciorul stâng, apoi cu piciorul drept.

trusted-source[4], [5]

Complex de exerciții pentru copii

Vă prezentăm un complex de exerciții pentru picioare pentru copii. Acesta este un complex de jocuri pentru copii de la 3 la 5 ani.

Încălziți-vă (cum se vede mai sus)

Exerciții:

 • "GUSI, GUSI, GA-GA-GA"

Puneți-vă mâinile în spatele dvs., mergem în jurul camerei pe picioarele dvs. îndoite, întinzându-vă gâtul în față. Repetați de 16 ori în direcții diferite.

 • "Ursuleț de pluș"

IP - picioare separate. Îndoiam piciorul stâng și transferăm întreaga greutate a corpului - în timp ce cel drept este rupt încet de pe podea. Același lucru îl facem și cu celălalt picior. În același timp, pentru copil, vom repeta ritmic celebrul poem despre un urs cu urs, care trece prin pădure. Repetați de la 16 ori sau mai mult.

 • "FROG"

Acest exercițiu distractiv este foarte îndrăgit de copii. Așezați-vă pe tocuri, plasați genunchii cât mai larg posibil și săriți. Jumpingul nu se îndreaptă. Repetați de 8 ori.

 • "Doll"

Așezați-vă pe podea astfel încât genunchii să fie îndoiți și picioarele atingeți. Faceți rulouri ritmice la dreapta și la stânga, în timp ce țineți piciorul. Repetați de 8-12 ori.

 • „Petrușca“

Așezați-vă pe podea, întindeți picioarele la lățimea maximă, mâinile se sprijină pe podea. În contul "îndoiți" ridicați piciorul drept. În detrimentul "doi" - mai mic. Același lucru cu piciorul stâng. Repetați de 12 ori.

 • "Roly-Poly"

Crezi că și copilul ar trebui să "se întindă" repede "doi-doi" pe spate și pe "trei-patru" la fel de repede să se ridice. Repetați de 4 ori.

 • "BEETLE FALLED"

Copilul imită comportamentul gândacului - se află pe spate și discuțiile vesele cu mâinile și picioarele. . Puteți face asta pentru un minut.

Vă dorim sănătatea copilului dumneavoastră și multe minute distractive în timp ce faceți exerciții de picioare.

trusted-source[6], [7], [8]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.