^
A
A
A

Rolul unui sărut în interacțiunile sexuale

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Oamenii primitivi s-au lins unul pe altul pentru a compensa lipsa de sare din organism. Dar predecesorii noștri iminși pe scara evolutivă - maimuțele - nu se lingă reciproc pentru acest scop, ci colectează cristalele de sare cu mâinile lor (la fel ca și căutarea de purici).

Pe de altă parte, persoana este în legătură cu particularitățile nutriției și apariția de vorbire care mărește semnificația zonei orale. Membranele mucoase sale posedă o mai mare în comparație cu suprafața sensibilității pielii, iar acestea sunt mult mai mici decât terminațiile nervoase rezervate. Aici zona orală este similară cu anal si vaginal - în toate cele trei domenii există același simbolism sexual: acesta este închis „găuri“, intrarea voluntară, în care este un act de intimitate, „a da de sine“, și-puternice duce la stigmatizarea morală și socială. Nu este absolut nimic din faptul că în istoria culturii vaginul este adesea asemănător cu o gură care trebuie să "devoreze" o persoană; cunoscutul termen medieval "vagina dentata" - sânul tootos.

Aceasta este semnificația zonei orale se explică prin obiceiul în semn de respect pentru un om sau un altar pentru a le exact buzele ating, și, dimpotrivă, forțată saruta că în această societate, sărutându nu este acceptat - care este aproape echivalentă cu rapiță (amintiți-vă faimoasa cerință Till Eulenspiegel saruta-l „în acele buze, că el nu vorbește flamandă „- este insulta supremă).

Să încercăm să ne dăm seama dacă rolul sărutului în interacțiunea sexuală este de asemenea cultural simbolic sau este cauzat de anumite motive fiziologice. În favoarea celui din urmă se vorbește o întreagă bibliotecă de tot felul de ghiduri, create în momente diferite și între diferite popoare.

Capitolul zece „Kama Sutra“ se numește „Pe diferența dintre sărutări,“ și prescrie saruta „ei frunte, păr, obraji, sani, sfarcurile, buzele, interiorul gurii ... Așezați conexiunea coapse, axile, abdomen“ - toate acestea alunecat-INDICA " când femeia nu are încă încredere și nu este îmbrățișată de atracție ... Să trezească atracția ".

Următoarele două secole lipsesc complet sărutul halo-ului sfințeniei, devine exclusiv o modalitate de a stimula excitarea sexuală. "Un sarut excita pofta, o dorinta de a fuziona doi intr-unul." Arta sărutării în era rococo nu este inferioară sofisticării Kama Sutra. Literatura extensivă tratează "sărutul florentin" ("ia o persoană pentru urechi și sărut"); "girlish" (constând în sărutarea sânilor și halourilor de sfârcuri); umed (ceea ce inseamna ca sarutul este "copleșit de dorinte"); și, în cele din urmă, celebrul "francez", în care limbile vin în contact - "femeile, înclinate să iubească, preferă acest fel de sărut".

Mai mult "îndreptat" legătura dintre sărut și actul sexual, chinezii. Săruturile care nu conduc la acțiuni sexuale până la orgasm, au considerat o insultă pentru Yin și Yang. Primii europeni, care au început să se stabilească în Shanghai, au aruncat pe locali într-o confuzie salutându-se reciproc cu un sărut. Dacă soțul și-a sărutat soția, apoi după el, în opinia chinezilor, era necesar să extrageți "tulpina de jaspis" și să o plasați în "arborele de jad". Pregătirile sexuale fără ținte se păreau locuitorilor sărutărilor cerești pe obraji, care, de exemplu, doi francezi s-au răsplătit reciproc la o întâlnire.

Dovada naturii "biologice" a sărutului poate fi considerată moartea muntelui Arapeshes (Noua Guinee), descrisă de distinsul etnograf Margaret Mead. Arapeshii nu au sărutări, dar din copilărie își obișnuiesc să se joace cu buzele. Copilul trage buza superioară cu degetele mari, indicele și mijlocul și o lovește; umflă obrajii și îi strânge cu degetele; își ridică buza inferioară cu limba; Lins mâinile și genunchii. Copiii mai în vârstă se joacă cu buzele mai mici, există zeci de moduri de a juca cu gura. Aceste jocuri sunt o expresie a iubirii, dispunerii și, potrivit lui Mead, pun bazele unei vieți sexuale satisfăcute în viitor. Buzele copii sunt atât de obișnuiți cu stimularea constantă că, atunci când băieții sunt un rit de trecere (după care jocul cu gura sunt considerate inadecvate), care le înlocuiesc obiceiul copiilor de fumat sau de mestecat de nuci de betel.

De ce, la urma urmei, doar că sărutul este mai dulce decât smirna și vinul, și nu, de exemplu, clicurile degetelor sau zgârierea în ureche? Rezultatele o mulțime de măsurători ale parametrilor fizici cu un sarut publicat recent: înviorează puls, a crescut activitatea glandelor endocrine, elevii se dilata, etc. Într-adevăr, potrivit cercetatorilor francezi, buzele (mai ales de sus) este de multe terminatii nervoase, care impulsurile sunt trimise direct la regiunea creierului, „cap“ al răspunsului sexual. În același timp, trebuie recunoscut faptul că creșterea frecvenței cardiace, activarea producției de hormoni și alte manifestări fiziologice reprezintă o reacție comună, de exemplu, la o dată. Cu toate acestea, nimeni nu va veni să se gândească la un apartament iubit sau iubit "imanent erotic". Rolul interesant al sărutului se datorează în mare măsură tradiției, educației și învățării istoric stabilite. Din copilărie, săruta este semantizată ca înlocuitor al activității coitalice (de exemplu poruncile "nu dați sărutări fără iubire"). Aprobarea multora, sărutul anumitor zone (de exemplu, mamelonului), „vorbește în organele genitale“, indicând, probabil, că a elaborat și a fixat un mecanism de semnalizare, mai degrabă decât o adevărată conexiune „biologică“. Dacă am fi avut un copil folosit pentru a crede că zona cea mai intimă a corpului nostru - axilă și zgâriere arătătorul are un act sexual - un act ecou în organele genitale ar fi exact la fel ca și un sărut.

În cele din urmă, despre siguranță. Era SIDA a făcut ajustări în tehnica sărutării. La HIV-infectat, virusul este conținut în saliva, dar într-o cantitate mică. Pentru a fi infectat, trebuie să înghițiți cinci litri de salivă infectată și, cu un sarut gură-la-gură, se transmite doar aproximativ 10 mg de lichid. Cu toate acestea, dacă există o rană hemoragică în gura fiecărui sărut, transmiterea virusului devine destul de probabilă. Recent, împreună cu prezervativele și pantalonii latte, care acoperă întreaga zonă peritoneală și care nu permit contact direct, se produc, de asemenea, filme speciale pentru sărutări. Ele sunt realizate sub forma unei măști flexibile care acoperă gura. Aplicarea neașteptată a acestor măști a fost găsită în comunitatea așa-numitelor "oameni din piele" - adepții jocurilor acum la modă în sadomasochism. Rolul tradițional al lui S / M gag poartă acum un dressing de protecție (numit limen), care în același timp nu permite "victimei" să țipă, îi permite să se sărute și să se protejeze de infecție. Capetele limenelor sunt trecute prin cercei în urechi, ceea ce permite stimularea simultană a urechii cu un sărut ...

Și ne amintim că până acum consilierea practică nu a pierdut relevanța: beți sau mâncați ceva care miroase brusc (de exemplu, usturoi) ar trebui să fie urmat de toți participanții la "sărutări continue", dacă acest lucru este planificat. Și apoi cineva va cânta o altă melodie: "Vino la mine, îmi place să mă săruți, nu te otrăvi" și cineva în răspuns va gândi: "Cum să știi cum să știi ..."

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.