^
A
A
A

Parteneri sexuali cu o diferență mare de vârstă

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Acest parcel este considerat piquant, deși ar trebui considerat tipic. În orice caz, nu rare. Nu e de mirare că el este atât de îndrăgit de literatura de toate țările și vremurile. Cu toate acestea, repetabilitatea complotului nu reduce cel puțin numărul de complexe, îndoieli și zvonuri. Prin urmare, încercați să răspundeți la această întrebare: care sunt caracteristicile sexului în rândul partenerilor cu o diferență semnificativă de vârstă?

În primul rând, eliminăm imediat cazurile în care baza neînțelegerii legate de vârstă reprezintă interesul material al uneia dintre părți. Sex pentru bani - mulțimea de profesioniști, și nu vom intra în secretele meseriei lor. Să vorbim despre cei care au stăpânit dorința sinceră și reciprocă de a răspândi proximitatea și sfera sexuală.

Din păcate, în societate există o serie de stereotipuri de atitudini față de sex în, să zicem, destul de mature. Se crede că persoanele în vârstă nu pot și nu ar trebui să aibă dorințe sexuale și, dacă sunt chiar acolo, nu există nici o modalitate de a le pune în aplicare: sexul la bătrânețe este presupus dăunător sănătății; Vechiul corp este neatractiv din punct de vedere fizic și, prin urmare, nu poate fi dorit; concentrarea persoanei în vârstă asupra sexului este jenantă; într-adevăr destul de rușinos "pofta pentru trupul tânăr" - și așa mai departe.

În primul rând, rețineți că adzhizm (de la varsta - varsta) - „indecentă la această vârstă“ o formă de discriminare, ceea ce înseamnă nu ia în considerare pentru persoanele în vârstă, negarea dreptului lor de a simți orice dorință, par tânără De fapt, sexualitatea este o proprietate a corpului uman și, prin urmare, se naște și moare cu ea. Declarația Valencia a drepturilor sexuale, adoptată în 1997, XIII-lea Congres Mondial al sexological, în special, se manifestă următoarele: „Sexualitatea este prezent pe tot parcursul ciclului de viață, armonizarea construirea identitatii și consolidarea comunicării interpersonale.“ Vârsta - caracteristica unui individ, este posibil, la treizeci de ani, să fie indiferent la sex și, dimpotrivă, la șaptezeci să rămână un iubit ardent. La urma urmei, iubirea este cunoscută a fi o putere magică și poate compensa schimbările legate de vârstă. Iar ochiul iubitor iartă foarte mult.

Cu toate acestea, iubirea nu numai că face minuni, ci și dictează anumite îndatoriri. În cuplurile în vârstă, de regulă, relația cu sexul ca o performanță a datoriei maritane se dezvoltă, ea încetează să mai fie o parte importantă a vieții, se retrage într-un obicei simplu, atașamentul celuilalt. Ocupația de același sex cu un partener / partener este mult mai tânără decât el însuși, dimpotrivă, necesită o atenție specială și eforturi deosebite. Trebuie să te privești, să îți faci trupul, să-ți petreci timpul, să te antrenezi, în cele din urmă. Nu vă fie teamă să arăți ca o "femeie tânără veche" - la urma urmei, poți numi aceasta o femeie în vârstă care recurge la machiaj vulgar, nelimitat și nu face gimnastică. Sunt de acord că este puțin probabil ca cineva să vină în minte să cheme femeile vechi ale multor vedete de film în deceniul al șaptelea.

Din păcate, societatea are un standard dublu de îmbătrânire. Se crede că un bărbat poate lua intelect, experiență etc. Pentru femei, aspectul principal este aspectul și, prin urmare, devin bătrâni imediat după ce acestea încetează să mai fie tineri. În Occident, aceste idei fac obiectul unei lupte echitabile a feministelor, probabil că depășim aceste stereotipuri - o chestiune de timp.

Acum, să vedem ce se întâmplă cu corpul uman în timpul îmbătrânirii.

La femeile în timpul menopauzei, post-menopauză datorită niveluri mai mici de estrogen din sânge scade, la rândul lor, alimentarea cu sânge a vaginului, ceea ce duce la o scădere a lubrifierii vaginale (umiditate). În același timp, elasticitatea pereților vaginali scade. Aceste schimbări naturale pot fi compensate prin utilizarea de preparate care conțin estrogeni sau lubrifianți artificiali. În plus, există un set special de exerciții, dezvoltat de ginecologul Kegel, pentru a menține tonul mușchilor vaginului, perineului și, incidental, a penisului. Maestrul și Johnson dau dovadă că viața sexuală activă în postmenopauză este cea mai bună protecție împotriva îmbătrânirii organelor genitale, deoarece contribuie la crearea unui fond hormonal favorabil.

În acest caz, sensibilitatea clitorisului în timpul menopauzei și după terminarea acesteia nu se schimbă, capacitatea de a experimenta orgasmul persistă la 50-60 de ani și, potrivit unor date, chiar și mai târziu. La alegerea și gama de poziții sexuale, vârsta nu afectează. Singurul lucru - un partener tânăr și pasionat ar trebui să-și amintească despre aceste schimbări în corpul unei femei și să conducă actul sexual mai atent, pentru a nu deteriora membrana mucoasă.

Vârful activității sexuale masculine, după cum știți, cade la 25-28 de ani. După patruzeci de ani, funcția sexuală începe să se estompeze treptat. După 55 de obicei (deși ar trebui să fie o mențiune că intervalul de timp este foarte individual), rezistență scăzută a erecției și rata de apariție, intensitate ejaculare redusă și numărul de spermatozoizi crește perioada refractară, adică intervalul dintre două ejaculations. Tensiunea musculară în timpul actului sexual scade. În acest caz, capacitatea spermatozoizilor de a fertiliza se menține până la o vârstă înaintată, ca tineri, nu și-a pierdut partenerul de fertilitate ar trebui să ne amintim să nu neglijeze măsurile de protecție împotriva sarcinii nedorite.

Din așa-numitele imbatranire barbati, de sex masculin experienta menopauza doar 5%, senzații neplăcute fiziologice perioadei respective sunt eliminate administrarea de testosteron, un nivel natural, care scade odată cu vârsta. Cu toate acestea, doar o treime din bărbații după 60 de ani se consideră impotent. Restul de două treimi, continuă viața sexuală, este util să se știe că, la această vârstă nu ar trebui să fie în faptul că, indiferent de costul să depună eforturi pentru ejaculare, si colegii - nu-l iau pentru lipsa de dovezi de sex „de calitate scăzută“.

În general vorbind, dacă o persoană nu a trăit în zadar, cu vârsta, experiența vine la el, inclusiv cele sexuale. O glumă faimoasă: "atâta timp cât am un deget și o limbă, nu voi fi impotent" - este absolut corect. Într-adevăr, un om cu experiență va fi capabil să livreze bucuria partenerului cu degetul, limba și alte metode care nu necesită erecție de beton armat tineresc.

În acest caz, o tânără, desigur, nu trebuie să aștepte și să ceară de la un partener la vârsta unei forțe invariabile de manifestări erotice. La începutul romanului, un bărbat în vârstă se arată de obicei activ sexual, atunci apare o scădere naturală a reacțiilor fiziologice și nu răcește deloc.

Orgasmul nu este fără nici un motiv numit în unele țări "o moarte mică". O altă glumă despre "moartea mai bună pentru un bărbat" este de asemenea comună. De fapt, putini oameni au reusit sa moara in timpul actului sexual, deoarece pentru aceasta este necesara o asa-zisa complicatie somatice. De obicei, persoana aflată în starea pre-infarct sau pre-sulfuroasă evită încărcăturile, inclusiv cele sexuale. Pentru femeile în vârstă înaintată, potrivit aceluiași Maestru și Johnson, sexul este aproape sigur.

În ceea ce privește medicamentele stimulatoare, alegerea unui erector și, într-adevăr, orice îndoială și anxietate - cu siguranță, trebuie să contactați un specialist. Simțiți-vă liber și fără nici o constrângere.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.