^
A
A
A

Istoria dezvoltării științei sexualității (eseu scurt)

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Psihiatrii, psihologii și psihoterapeuții, pentru o lungă perioadă de timp, află semnificația sexualității pentru bunăstarea individuală. La sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX, o serie de sexologi au adus o mare contribuție la înțelegerea sexualității.

Richard Kraft-Ebing a explicat abaterile sexuale printr-o tulburare a sistemului nervos. Acest neurolog german a publicat manualul său privind tulburările sexuale "Psychopathia sexuală" în 1886.

Henry Ellis, explorând spectrul general al comportamentului sexual, a abordat subiecte precum sexualitatea feminină, masturbarea și homosexualitatea. Primul volum al cărții sale, intitulat "Studiul psihologiei sexului" după publicarea sa în Anglia în 1897, a fost interzis din cauza "obscenității" sale.

Medicul vienez și fondatorul psihanalizei, Sigmund Freud, a considerat sexualitatea drept temelia învățăturii sale. El credea că nevrozele apar din conflictele sexuale din copilărie. Freud a fost primul cercetător care a privit unitățile sexuale ca o forță dinamică internă care modelează personalitatea și controlează comportamentul uman.

Cercetătorii extraordinari ai sexualității de la mijlocul și sfârșitul secolului XX includ Alfred Kinsey, William Master și Virginia E. Johnson. Biologul Kinsey a studiat practica sexuală a bărbaților și a femeilor în perioada 1948-1953. Ginecologul Maestru și psiholog Johnson a efectuat studii de laborator privind reacțiile sexuale ale bărbaților și femeilor. Activitatea lor de pionierat, care a început să fie publicată în anii 1960, a pus bazele cercetărilor ulterioare și este în prezent utilizată în terapia sexuală.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.