^
A
A
A

Clima schimbătoare poate afecta psihicul oamenilor

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

12 April 2017, 09:00

Schimbările climatice și de mediu de pe planetă reprezintă un pericol nu numai pentru industria agrară și megacities, ci și pentru sănătatea mentală a unei persoane, potrivit publicației Huffington Post.

Grupul asociativ psihologic american și un număr de ecologiști din EcoAmerica au prezentat un raport elaborat în comun, care detaliază impactul schimbărilor climatice globale asupra psihicului uman. Raportul este publicat sub titlul "Starea psihicului și climatul modern schimbător: efecte, consecințe și sfaturi". În aceasta, experții discută constatările lor despre faptul că mulți dintre locuitorii planetei sunt expuși influenței climei și ecologiei, ceea ce duce la stres, stres, anxietate, stări depresive. Unii oameni dezvoltă, de asemenea, tendințe suicidare sau tulburări mintale severe.

Autorii raportului susțin că dezastrele naturale afectează în mod direct dezvoltarea tulburărilor mentale periodice și persistente la persoanele care au văzut astfel de dezastre. De exemplu, în 2014, țările din Africa de Est, Noua Zeelandă și Franța au fost supuse schimbărilor meteorologice extreme - de la secetă severă până la precipitații înregistrate. Dintre populația care a supraviețuit unor astfel de evenimente, un număr mare de pacienți cu traume psihologice au fost înregistrați ulterior - și acest lucru nu poate fi numit o coincidență. Unii dintre acești oameni și-au pierdut pe cei dragi din cauza dezastrului, cineva și-a pierdut proprietatea: ca rezultat, sănătatea mintală a suferit.

Printre cei care au suferit ca urmare a efectului devastator al uraganului Katrina (în 2005), unul din șase persoane a fost mai târziu diagnosticat cu o tulburare mentală. Anii mai târziu, acești oameni au prezentat tentative și gânduri de suicid, depresie severă sau tulburări afective.

De asemenea, experții au observat că încălzirea excesivă a climei a afectat creșterea iritabilității și creșterea numărului de sinucideri în rândul populației. Numai în Statele Unite, numărul fenomenelor de căldură din ultimul an sa triplat. Temperatura anormală a provocat o agresiune sporită la oameni, ceea ce le-a cauzat daune sau altor persoane.

Potrivit statisticilor, căldura anormală este asociată cu o creștere a valului de crime și sinucideri, deoarece o creștere a temperaturii ambientale poate afecta într-adevăr negativ psihicul persoanelor cu tulburări deja existente.

O altă categorie de persoane care au experimentat impactul negativ al schimbărilor climatice sunt persoanele strămutate intern. Conform ultimelor statistici, au deja să își schimbe locul de reședință din cauza unor catastrofe ecologice în următorii treizeci de ani, cel puțin 200 de milioane de oameni, deoarece creșterea rezultatelor nivelului mării, apariția unor probleme în multe regiuni. Pierderea patriei și rezultatul sentimentului de instabilitate în majoritatea imigranților duc adesea la diverse tulburări mintale.

Datele obținute ar trebui utilizate pentru a anticipa situația și pentru a oferi asistență victimelor.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.