^
A
A
A

Vaccinul viitorului creat în Massachusetts

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 23.11.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

13 July 2016, 13:00

La centrul de cercetare din Cambridge, Massachusetts, echipa de ingineri a dezvoltat un vaccin universal care ajută la combaterea toxoplasmozei, a gripei porcine, a virusului Ebola. Principala diferență între noul medicament și cele existente este utilizarea ARN, care este capabilă să codifice proteine patogene (virusuri sau bacterii). Oamenii de știință au reușit să integreze ARN în moleculă și, după ce au obținut o astfel de moleculă în celule și sintetizând proteine, corpul a început să producă anticorpi la viruși, adică a fost observat un răspuns imun. Rezultatele specialiștilor lor de lucru publicați în una dintre cele mai cunoscute publicații științifice.

Potrivit lui Daniel Anderson, autorul principal al proiectului de cercetare nou, această metodă poate produce un vaccin in doar 7-10 zile, ceea ce va permite în timp util și să se ocupe în mod eficient cu un focar de surprize, în plus, este posibil să se schimbe rapid compoziția pentru o mai mare eficacitate a vaccinului.

Compoziția vaccinurilor utilizate astăzi include microorganisme inactivați, producerea unor astfel de medicamente durează destul de mult, în plus, complicațiile după vaccinare nu sunt excluse. Într-un număr de microorganisme inactivate în loc de vaccinuri folosind proteine care produc virusuri sau bacterii, cu toate acestea, astfel de vaccinuri sunt mai puțin eficiente și specialiștii sunt obligați să crească efectele medicamentelor cu substanțe speciale - adjuvanți.

Un nou vaccin ARN poate cauza un răspuns imun mai puternic, comparativ cu vaccinurile tradiționale, deoarece celulele produc un număr mare de copii ale proteinei care este codificată în ele.

Este de remarcat faptul că ideea utilizării acidului ribonucleic pentru producerea de vaccinuri a existat timp de aproximativ trei decenii, dar specialiștii nu au reușit să găsească o cale de a furniza în siguranță molecule de ARN către organism. Și recent, cu ajutorul nanoparticulelor, specialiștii din Massachusetts au reușit să facă acest lucru - nanoparticule încărcate pozitiv (dintr-un polimer special) combinate cu ARN negativ. Apoi oamenii de stiinta au obtinut sfere cu un diametru de aproximativ 0,15 microni (dimensiunea aproximativa a virusilor). Experimentele au arătat că medicamentele bazate pe ARN sunt capabile să pătrundă în celule utilizând aceleași proteine ca și virușii sau bacteriile.

După ce particulele pătrund în celule, sinteza proteinelor începe, ceea ce duce la o reacție imună a corpului. După cum arată un număr de teste, vaccinul ARN poate determina nu numai imunitate celulară, ci și umorală.

Oamenii de știință au testat noul medicament pe rozătoare și a constatat că organismul persoanelor care au primit vaccinul, ulterior , nu a răspuns la agenții patogeni ai gripei porcine, virusul Ebola, toxoplasmoza.

Potrivit dezvoltatorilor, noul vaccin este mai sigur in comparatie cu vaccinurile bazate pe ADN, deoarece ARN-ul este incapabil sa se integreze in gene si sa conduca la diferite mutatii. O echipă de cercetători va primi în curând un brevet pentru invenția lor și este foarte posibil ca medicamentul să intre în producția lotului.

De asemenea, experții au remarcat că vor găsi vaccinuri împotriva virusului Zika și a bolii Lyme.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.