^
A
A
A

Tuberculoza în Ucraina: numere reale

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

05 January 2019, 09:00

Conform celor mai recente informații statistice, cele mai mari valori orientative care caracterizează incidența virusului imunodeficienței și a tuberculozei au fost înregistrate în regiunea Odessa. Reprezentanții serviciului de presă al Centrului central de sănătate (Centrul de Sănătate Publică din Ucraina) au spus despre această tendință.

Conform datelor pentru anul 2017, incidența tuberculozei, ținând cont de cazurile noi de patologie descoperite și repetate pe teritoriul Ucrainei, a fost de aproape 64 de cazuri la o sută de mii de oameni. Au fost înregistrate peste 21 de mii de cazuri de infecție cu tuberculoză. În același timp, studiul valorilor exponențiale în regiunea Donetsk și Lugansk nu a fost realizat pe deplin, ci numai pe teritoriul în care ar putea fi făcut în principiu - adică în zonele controlate de guvernul ucrainean. Pe parcursul anului trecut, tendința de creștere a ratei de incidență a fost înregistrată în regiunile Cernăuți și Donetsk.

În plus, statisticile arată că în ultimii ani sa înregistrat o creștere a incidenței în rândul bărbaților: astfel, bărbații sunt bolnavi de 2 ori mai des decât femeile. Apropo, bărbații au fost întotdeauna infectați cu tuberculoză mai des decât femeile, dar aceste cifre s-au schimbat periodic. Reprezentanții departamentului nu indică tendința de vârstă.

Organizația Mondială a Sănătății confirmă: tuberculoza se numără printre primele zece cauze ale decesului la toți pacienții de pe planetă. De exemplu, în 2016, boala a dus la moartea a peste 1,6 milioane de persoane. Potrivit statisticilor ucrainene, persoanele cu tuberculoză care nu sunt înregistrate de medici pot reprezenta 25% din totalul pacienților cu acest diagnostic. Unul dintre cei patru pacienți cu această boală fie nu este suficient examinat, fie ascunde prezența unei patologii periculoase. Până în prezent, a fost efectuată înregistrarea dispensară a aproape 35 de mii de ucraineni: printre ei, aproximativ 8 mii de pacienți suferă de tuberculoză rezistentă la medicamente.

Statisticile mondiale clasifică Ucraina printre primele cinci țări globale, cu cel mai mare procent de forme rezistente la boli ale bolii. Reprezentanții Ministerului Sănătății susțin că situația tuberculozei din țară este serioasă, dar poate fi controlată. Prognosticul este agravat de faptul că boala este cel mai adesea diagnosticată deja la etapa de finisare, când șansele pacientului de a se recupera sunt aproape de "zero". În fiecare an, tuberculoza ia viața a patru mii de ucraineni - adică, aproximativ 10-11 pacienți pe zi. În lume, peste un milion de oameni mor din cauza acestei boli în fiecare an.

Au trecut 25 de ani de când Organizația Mondială a Sănătății a clasat tuberculoza pe scară globală. Cu toate acestea, această sarcină rămâne fără o soluție clară.

Informații publicate pe pagina https://newsone.ua/news/zdorove/v-voz-rasskazali-skolko-ukraintsev-boleet-tuberkulezom.html

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.