^
A
A
A

Se ia în considerare problema producerii unui vaccin intranazal anti-coronavirus

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 12.03.2022
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

21 December 2021, 11:00

Angajații Universității Britanice din Lancaster s-au apropiat deja de a crea un vaccin anti-covid nu de tip injectabil, ci de tip intranazal.

Studiile preliminare ale noului medicament la animale au arătat o reducere a manifestărilor simptomatice ale bolii și blocarea transmiterii infecției virale.

Oamenii de știință au vaccinat rozătoarele cu o administrare în două etape a medicamentului și au descoperit că hamsterii au dobândit protecție completă împotriva infecției pulmonare, inflamației și a altor manifestări dureroase care se dezvoltă după infectarea cu virusul COVID-19 .

Este de remarcat faptul că administrarea în două etape a preparatului intranazal a dus la o reducere semnificativă a răspândirii virusului din sistemul respirator al rozătoarelor. Acest lucru poate însemna că vaccinul este capabil să conțină agentul patogen în zona de aplicare. Se pare că, dacă medicamentul este injectat în cavitatea nazală, este posibil nu numai prevenirea infecției, ci și blocarea transmiterii virale, pentru a opri răspândirea pandemică a infecției.

Specialist în virologie, profesorul Munir a supravegheat personal derularea experimentului. El a remarcat următoarele: „Proiectul nostru de cercetare arată că instalarea unei protecții imune locale în domeniul introducerii coronavirusului în organism nu numai că va reduce gradul manifestărilor clinice, ci și va împiedica mutarea agentului patogen de la o persoană bolnavă la alta., persoană sănătoasă.”

Medicamentul intranazal studiat se bazează pe un virus aviar, agentul cauzal al pseudo-ciumei sau al bolii Newcastle. Acest virus este capabil să se reproducă în corpul uman, dar nu îi dăunează. Cercetătorii au reușit să redirecționeze virusul bolii Newcastle pentru a produce proteine pic ale coronavirusului, ceea ce determină organismul să înceapă să implementeze un răspuns imun împotriva agentului patogen COVID-19.

Administrarea intranazală a medicamentului a determinat producerea de anticorpi la rozătoare îndreptați împotriva mai multor variații ale infecției cu coronavirus, ceea ce indică faptul că este probabil să se creeze o protecție extinsă.

Cercetătorul principal de la Universitatea Lancaster, dr. Rycroft-Malon, și-a exprimat încrederea că oamenii de știință au reușit să facă un pas important în prevenirea bolii COVID-19, care va opri răspândirea pandemică a infecției în întreaga lume.

Oamenii de știință notează că vaccinarea intranazală este mai accesibilă, tolerează bine transportul și, cel mai probabil, poate fi folosită chiar și în copilărie. Apariția regulată a noilor tulpini de coronavirus indică necesitatea de a intensifica munca la vaccinuri și de a explora toate modalitățile posibile de a „frâna” infecția.

Spray-ul vaccin intranazal are o serie de avantaje, deoarece este ușor de administrat, sporește foarte mult apărarea imună locală și poate fi o alternativă excelentă pentru persoanele care au contraindicații la vaccinarea injectabilă.

Rezultatele lucrării sunt publicate pe paginile iScience

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.