^
A
A
A

Se aștepta o creștere semnificativă a numărului de pacienți cu deficiențe de auz

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 04.09.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

25 March 2021, 09:00

Potrivit prognozelor Organizației Mondiale a Sănătății, peste 30 de ani, 24% din populația lumii va suferi diferite deficiențe de auz . Dacă situația nu se schimbă, atunci sute de milioane de oameni vor necesita în curând măsuri serioase de tratament și reabilitare.

Pierderea auzului privește o persoană de multe bucurii și oportunități în viață: există probleme cu munca, studiul, comunicarea. Cu surditate completă, sănătatea psihologică a unei persoane suferă și ea, iar depresia se dezvoltă. Până în prezent, OMS propune identificarea urgentă a principalelor măsuri preventive pentru prevenirea unor astfel de încălcări și includerea acestora într-o serie de planuri naționale de sănătate.

În prezent, nu există investiții suficiente în prevenirea bolilor de auz în lume și nu există finanțare pentru proiecte care se ocupă de îngrijirea pacienților cu deficiențe sau pierderi de auz. În multe țări, chiar dezvoltate, nu există suficienți specialiști în otorinolaringologie.

În fiecare a doua țară cu un nivel de venit scăzut pe milion de populație, poate exista un singur medic ORL și un singur profesor pentru copiii cu deficiențe de auz, ceea ce este extrem de inacceptabil.

La fiecare al doilea copil cu deficiențe de auz, a fost posibilă prevenirea problemei cu ajutorul vaccinării împotriva meningitei și a rubeolei epidemice , precum și respectarea recomandărilor preventive prenatale și neonatale, asigurând terapia în timp util și examinarea medicală a pacienților cu patologii inflamatorii ale urechii.

Este important să le explicăm oamenilor că, pentru a-și păstra funcția auditivă, trebuie să țină sub control nivelul de zgomot, să respecte regulile de bază ale igienei urechilor și să fie atenți atunci când iau medicamente care au un efect toxic negativ asupra auzului.

Specialiștii concentrează atenția publicului asupra faptului că primul pas către minimizarea riscului de a dezvolta probleme de auz ar trebui să fie diagnosticul precoce și examinarea clinică de înaltă calitate și sistematică. În prezent, medicina are diferite metode de depistare a acestor boli în stadiile incipiente ale dezvoltării, în timp ce este foarte posibil să se organizeze activități de testare în regiunile îndepărtate și în țările subdezvoltate.

Majoritatea patologiilor urechii sunt vindecate cu succes, astfel încât, în multe cazuri, cu o terapie la timp, problemele de auz pot fi evitate. Pentru pacienții care și-au pierdut auzul, ar trebui furnizate aparate auditive de înaltă calitate, implanturi cohleare și alte dispozitive de înaltă tehnologie pentru a ajuta la optimizarea calității vieții pacienților. În plus, este necesar să se acorde atenția cuvenită și să se practice tehnici care ar putea oferi o comunicare mai gratuită a pacienților: vorbim despre limbajul semnelor, utilizarea subtitrărilor și interpretarea limbajului semnelor.

Ministerele sănătății din fiecare stat ar trebui să arate îngrijorare față de populație, astfel încât toată lumea să aibă acces la astfel de oportunități.

Sursa informației: site-ul oficial al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS)

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.