^
A
A
A

Plasturele special elimină în mod fiabil chelie

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 12.03.2022
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

27 December 2021, 09:00

În prezent, industria farmacologică prezintă o listă întreagă de medicamente care vizează eliminarea cheliei. Cu toate acestea, marea majoritate a acestor medicamente nu afectează cauzele imediate ale alopeciei: stresul oxidativ și circulația locală afectată. Oamenii de știință au decis să corecteze această greșeală și au venit cu un plasture special cu microac de dizolvare, care conține nanoparticule de ceriu care acționează asupra factorilor cauzali ai cheliei. Folosind această tehnică, experții au reușit să returneze linia părului la o rozătoare mai rapid decât folosind alte metode cunoscute de tratament.

Trebuie remarcat faptul că cel mai adesea la pacienții cu alopecie androgenă există o lipsă a unei rețele vasculare care furnizează foliculii de păr cu nutrienți și citokine. În plus, speciile reactive de oxigen care se acumulează în pielea de pe cap poate provoca moartea celulară timpurie a acelor structuri care sunt responsabile pentru formarea și creșterea părului nou.

Puțin mai devreme, experții au reușit să stabilească că nanoparticulele de ceriu au capacitatea de a imita enzimele care elimină acumularea excesivă de specii reactive de oxigen. Scade gradul de stres oxidativ în afectarea ficatului, leziunile rănilor și demența hidrocianică. Dar astfel de nanoparticule nu sunt capabile să depășească stratul exterior al pielii. Prin urmare, oamenii de știință și-au propus obiectivul de a veni cu o metodă minim invazivă pentru transportul nanoparticulelor de ceriu adânc în structurile părului rădăcină, care ar putea ajuta la restabilirea creșterii părului.

Primul pas al cercetătorilor a fost acoperirea nanoparticulelor cu o substanță lipidică de polietilen glicol biodegradabilă. În continuare, specialiștii au dezvoltat un plasture cu microac solubil, format dintr-un amestec de acid hialuronic și nanoparticule de ceriu. Plasturele rezultat a fost testat pe rozătoare care aveau focare de alopecie. Conform rezultatelor experimentului, s-a constatat că plasturele nou dezvoltat a arătat rezultate pozitive relativ rapide, iar în apropierea foliculilor de păr s-au dezvoltat noi vase de alimentare cu sânge. În plus, a existat o scădere a cantității de substanțe de stres oxidativ.

Desigur, studiul nu s-a încheiat aici: se așteaptă studii suplimentare care să studieze posibilitatea, eficacitatea și siguranța utilizării unor astfel de plasturi solubili la om. Oamenii de știință sunt optimiști și declară deja că noul remediu are toate șansele în viitor să învingă complet chelie la oameni.

Studiul a fost realizat de o echipă de cercetători chinezi de la Universitatea Zhejiang din Hangzhou. Materialul complet este prezentat pe pagină

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.