Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Ouăle vor ajuta la prevenirea diabetului zaharat

Expert medical al articolului

, Editorul medical
Ultima examinare: 20.05.2018

Ouăle (cu excepția primei) sunt absorbite de corpul nostru aproape complet. Se știe că în ouă există colesterol, despre care există dispute mari în cercurile științifice, diverse studii confirmă sau resping utilizarea ouălor pentru o persoană. Intr-un studiu recent efectuat la Universitatea din Finlanda, sa constatat că bărbații care consumă săptămânal 4 ouă, risc de 37% mai mic de diabet zaharat de al doilea tip, dieta (valoarea consumului de fructe și legume), obiceiurile proaste , activitatea fizică nu contează prea mult.

Noul studiu a implicat 2.000 de voluntari cu vârsta cuprinsă între 42 și 60 de ani. Apropo, experimentul a durat 20 de ani, timp in care oamenii de stiinta au inregistrat schimbari in starea de sanatate a participantilor la studiu. În cursul observațiilor, diabetul sa dezvoltat la 430 de persoane. Oamenii de știință au acordat o atenție deosebită dietei de voluntari și, după analiză, sa observat că 4 ouă pe săptămână contribuie la reducerea riscului de a dezvolta această boală periculoasă cu aproape 40%.

De asemenea, experții au remarcat că acest efect este observat exclusiv printre reprezentanții jumătății puternice a umanității, cu ceea ce este legat și de ce ouăle acționează diferit pentru bărbați și femei, oamenii de știință încă nu pot răspunde.

Echipa a remarcat că ouăle sunt oarecum diferite de toate celelalte produse și, mai ales, după cum sa menționat deja, ouă (altele decât brute) absorbit 98%, dar mulți tind să creadă că colesterolul conținut în ouă, este extrem de dăunătoare pentru sănătate și încercați să excludeți acest produs din dieta lor.

Nutriționiștii observă că un astfel de colesterol nu reprezintă un pericol pentru sănătate și, dimpotrivă, ajută sistemul nostru cardiovascular.

Studiile experților din diferite centre științifice au arătat că produsele lactate cu conținut ridicat de grăsimi, carnea de orice conținut de grăsime crește riscul de diabet, în timp ce ouăle dimpotrivă, se reduc. Conținut în ouă de pui, substanțele nutritive îmbunătățesc absorbția glucozei și contribuie la reducerea proceselor inflamatorii minore. Mai ales ouăle sunt utile pentru sănătatea bărbaților - acest produs gustos și sănătos, care conține un minim de grăsime și un maxim de substanțe nutritive promovează creșterea naturală a potență (pentru a spori virilitatea ar trebui să mănânce un ou crud pe zi).

Favoarea de ouă s-au dovedit și experți americani - în studiile lor, rezultatele care acum câteva luni, într-una din publicațiile științifice au fost publicate, cercetatorii au descoperit ca dezvoltarea bolilor cardiovasculare si oua de alimentatie nu este conectat. Desigur, nu este recomandat ca orice alt produs să abuzeze de ouă - 2 bucăți pe zi nu vor avea niciun efect asupra colesterolului, a circulației sângelui, a greutății corporale și a tensiunii arteriale.

Restricționați consumul de ouă în cazul persoanelor cu diabet zaharat de tip 2, deoarece în acest caz crește riscul de a dezvolta boli de inimă.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]


Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2019 iLive. Toate drepturile rezervate.