^
A
A
A

Mituri și fapte despre cataractă

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

01 April 2011, 14:47

Acum câțiva ani, pentru mulți dintre cei peste 60 de ani, diagnosticul de cataractă a sunat ca o propoziție. Cataracta - o boală insidioasă și, de obicei, se dezvoltă lent, astfel încât oamenii să nu observe imediat că a format o astfel de boală urâtă și nu se grăbește să consulte un doctor. Dar acest lucru este greșit, deoarece numai un oftalmolog cu înaltă calificare va putea detecta cataracta într-un stadiu incipient, în cel mai scurt timp posibil, eliminând boala. Există o mare cantitate de mituri și speculații despre cataractă. Astăzi Excimer risipește miturile - pentru că știm totul despre viziune ... :)

Mitul numărul 1. Cataracta nu este o boală gravă

Acesta este cu adevărat un mit, deoarece cataracta este una dintre cele mai grave boli de ochi cel mai adesea afectate de persoanele în vârstă. Desigur, cataracta poate apărea și la tineri, dar cel mai probabil va fi ca rezultat al deteriorării lentilei cu traumă, radiații ultraviolete, expunerea la anumite substanțe chimice și așa mai departe.

Lentila ochiului uman este o "lentilă naturală". Este transparent, elastic - își poate schimba forma, aproape instantaneu "a aduce foc", datorită căruia o persoană vede bine atât de aproape cât și de departe. În cazul cataractei, se produce o încețoșare parțială sau completă a lentilei. Din cauza incalcarii transparentei lentilei, doar o mica parte din razele luminoase incepe sa intre in ochi, astfel incat persoana vede neclar si neclare, mai ales in lumina puternica. De-a lungul anilor, boala progresează: zona de creștere a turbidității și scăderea vederii.

Când începe stadiul cataractei, lentila umflată începe să ocupe cea mai mare parte a camerei anterioare a ochiului, perturbând astfel scurgerea fluidului intraocular. Ca urmare, se înregistrează o creștere a presiunii intraoculare și apare glaucomul. Acest lucru este foarte periculos, deoarece fără tratament, viziunea este pierdută iremediabil.

Mitul numărul 2. Cataracta poate fi vindecată prin medicina alternativă și fără intervenție chirurgicală

Până în prezent, în medicina modernă, nu există medicamente care să restabilească transparența lentilei. Turbiditatea sa este procesul ireversibil al proteinelor conținute în acesta, care nu pot fi eliminate prin dietă, masaj special sau prin orice alt mijloc alternativ. Singura cale de ieșire este chirurgia, oftalmologii din întreaga lume cred.

Mitul numărul 3. Operațiunea este foarte lungă

În chirurgia oftalmologică modernă, metoda cea mai eficientă, rapidă și mai puțin dureroasă de tratare a cataractei este operația de facoemulsificare cu implantarea unei lentile artificiale. Până când operația durează aproximativ 15 minute, se efectuează sub anestezie locală, în timp ce pacientul nu prezintă nici un disconfort. Operația poate fi împărțită în mai multe etape: în primul rând, chirurgul oftalmic cu un instrument de diamant creează o microcut, aproximativ 3 mm și toate manipulările ulterioare produc prin el. Apoi, folosind o sondă specială cu ajutorul ultrasunetelor, lentila este transformată într-o emulsie și scoasă din ochi. Printr-o microcutură din capsulă, în cazul în care lentila a fost plasată anterior, o lentilă flexibilă este introdusă în stare pliată, care se desfășoară independent în interiorul ochiului și este fixată în siguranță. După o astfel de intervenție chirurgicală, nu este necesară suturarea, deoarece microcutul se auto-etanșează.

Mitul numărul 4. După operație, trebuie să stați în spital pentru o perioadă lungă de timp

Nu-ți fie frică, nu trebuie să stai în spital. La clinica Excimer, o operație de cataractă se efectuează pe bază de ambulatoriu, adică fără spitalizare, iar în aceeași zi pacientul se întoarce acasă. Restricțiile la activitatea fizică sunt minime, recuperarea este nedureroasă. Înainte de apariția fenacoemulsificării, toate acestea au fost imposibile. Numai metode moderne au permis atingerea unor rezultate atât de bune.

Mitul numărul 5. Încă trebuie să purtați ochelari

Este suficient de bun să vă vedem să începeți în câteva ore și acuitatea vizuală maximă este restabilită pentru o perioadă de 2 zile până la 1 săptămână. Atunci când se ocupă cu un diagnostic de „cataractă“ în „Excimer“ va ajuta nu doar pentru a scăpa de boală, dar, de asemenea, pentru a restabili viziunea, realizarea cea mai mare claritate posibil, fara durere si in mod eficient, evitând complicațiile și restricțiile privind exercitarea, după perioada de recuperare.

În clinica oftalmologică "Excimer" cea mai modernă realizare a oftalmologiei mondiale în domeniul tratamentului cataractei este lentilele multifocale. Avantajul definit de lentile multifocale este faptul că acestea vă permit să realizeze vizibilitate la fel de bune, fără ochelari, atât de departe și de aproape, deoarece acestea nu au una, ci mai multe trucuri, care permite bun pentru a vedea obiecte la distanțe diferite. Nu mai trebuie să folosiți ochelari atunci când citiți și lucrați cu obiecte mici.

În clinica oftalmică "Excimer", specialiști calificați vă vor salva de pe cataractă și ochelari, asigurând o vizibilitate confortabilă în toate situațiile. În Excimer, sunt siguri că cataracta nu este un verdict.

Dacă aveți probleme cu vederea, atunci pe site-ul excimer veți găsi tot ce aveți nevoie. Vă vom spune despre ce sunt bolile oculare și, cel mai important, cum să le tratezi, răspundeți la toate întrebările dvs. (adresați-vă o întrebare oftalmologului). Site-ul are o pagină separată pentru mamele viitoare, dedicate problemelor de vedere și sarcină. Și, de asemenea, pentru cei care lucrează foarte mult la computer (viziune și calculator). Să sugerăm ce exerciții pentru ochi pot restabili viziunea și cum să respecte igiena iluminării.

Medicii din Excimer și-au stabilit scopul de a face îngrijirea oftalmică și mai accesibilă pentru cei care au nevoie de ea. În clinică există carduri cu discount. Pentru fiecare pacient se efectuează un examen complet de diagnosticare a computerului. Când vă înregistrați pentru o întâlnire pe site-ul clinicii, beneficiați de o reducere de 5% pentru diagnosticarea completă a viziunii pe computer cu sfatul unui oftalmolog.

Vom fi bucuroși să vă ajutăm.

Contacte:
Clinica Excimer,
Kiev, str. Dimitrov, 5-B
Tel. (044) 238-6800

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.