^
A
A
A

După 15 ani, oamenii își pierd complet interesul pentru sex

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 31.05.2018
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

09 March 2017, 09:00

În Marea Britanie, oamenii de știință au realizat un experiment care le-a permis să tragă o concluzie importantă: în 15-20 de ani, sexul va dispărea pur și simplu din viața oamenilor.

Specialiștii reprezentând Universitatea din Cambridge au investigat stilul de viață al unui număr mare de tineri și cupluri căsătorite. Ca rezultat, a devenit clar faptul că bărbații și femeile iubitoare sunt mai puțin susceptibile de a avea relații sexuale. Sexul în viața omului modern este înlocuit cu succes de vizionarea emisiunilor de televiziune, serialelor, jocurilor pe calculator și rețelelor sociale. Tinerii, în multe cazuri, se culcă în același pat, dar nu au o dorință sexuală.

Dacă comparați statisticile privind relațiile sexuale, care au fost realizate acum 30 de ani, devine clar că în această perioadă oamenii au început să devieze sexual în 2 ori mai puțin timp. Anterior, cuplurile medii de dragoste din Marea Britanie au făcut sex, cel puțin de 5 ori pe lună. Până în prezent, acest indicator a scăzut de 2-3 ori.

Dacă această tendință persistă, oamenii vor înceta pur și simplu să ofere timp pentru sex în general, ceea ce va provoca în mod invariabil predominanța ratei mortalității asupra ratei natalității.

Un studiu similar a fost efectuat anterior de cercetători australieni. Este interesant faptul că au ajuns la un rezultat atât de dezamăgitor. Specialiștii-sociologi asociază astfel de tendințe cu un ritm accelerat al vieții, cu "workaholism", cu sindrom de oboseală cronică și cu prioritățile în schimbare ale tineretului de astăzi. Nu este un secret faptul că un mare număr de oameni din vremea noastră suferă deja de așa-numita "dependență de internet". Uneori, astfel de persoane dependente au încă familii. Dar, revenind acasă de la serviciu, ei, în primul rând, stau la computer. Navigarea prin e-mail, rețele de socializare, jocuri pe calculator și doar navigarea pe Internet vă împiedică să vă concentrați asupra persoanelor apropiate, inclusiv a celei de a doua jumătăți.

Este interesant faptul că aproape toți oamenii intervievați de specialiști au asigurat că nu se confruntă cu nici o nemulțumire din lipsa vieții sexuale, compensând lipsa de proximitate fizică cu jocurile din rețea sau comunicarea virtuală mai mult decât compensată. Femeile, la rândul lor, preferă să se uite la seriile preferate și nesfârșite, precum și la emisiunile TV.

Oamenii de știință dau un prognostic dezamăgitor: poate în 20-30 de ani, cuplurile căsătorite de a concepe un copil vor purta simplu spermă și alte biomateriale către Centrele de reproducere. Biomaterialul mamei va fi utilizat pentru cultivarea celulelor stem, care, în consecință, va servi drept material de construcție pentru producția de ovule. Acestea vor fi fertilizate artificial, iar în consecință, un cuplu poate avea un copil sănătos fără a recurge la contact sexual direct.

Desigur, chiar vreau să cred că astfel de previziuni ale oamenilor de știință sunt doar o ficțiune a imaginației lor. Cu toate acestea, cota de rațiune în acest tot același lucru acolo. Prin urmare, înainte de a fi prea târziu, este mai bine să tragem anumite concluzii: la urma urmei, pentru a corecta situația, omenirea are încă timp și posibilități.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.