^

Concepția copilului: Sfaturi și îndrumări

, Editorul medical
Ultima examinare: 19.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Concepția copilului este foarte responsabilă și, de asemenea, una dintre cele mai importante decizii din viața unei persoane. Și aici totul nu este atât de simplu, așa cum mulți oameni cred, pentru că sănătatea viitorului copil este predeterminată cu mult înainte de concepție și, de asemenea, se formează în mare măsură în procesul de dezvoltare a fătului. Dacă părinții se ocupă de viitorul fiului sau fiicei lor, ei trebuie să aibă grijă de ei înșiși, deoarece pun bazele de bază, care în viitor vor deveni baza dezvoltării normale a copilului. Chiar dacă sunteți complet sănătoși, asigurați-vă că primiți sfatul unui medic (doar în caz).

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Concepția copilului: pregătire

Primul lucru necesar viitoarelor părinți, dacă au decis să aibă un copil - să renunțe la orice tip de contracepție. Mai mult, dacă mijloacele de protecție erau nonhormonale, atunci nu există limite de timp. Dar dacă ați luat un alt tip de pilule, nu are nici un rost să vă gândiți la concepție în timpul următorului ciclu de menstruație. Mulți medici susțin că hormonii pot avea un impact negativ asupra sistemului sexual al viitorului unei persoane mici. Dar, după cum spun experții, astfel de abateri nu sunt o regularitate și au un loc de a fi, din fericire, nu atât de des.

În plus, concepția copilului necesită ca și părinții să fie sănătoși. Este necesar să se refuze în prealabil atât de la consumul de alcool, cât și de la fumat. Aceasta, în egală măsură, se aplică atât femeilor, cât și bărbaților. De asemenea, este foarte important să pierdeți în greutate cât mai mult posibil, în special pentru femei, deoarece depozitele excesive de grăsimi împiedică nu numai procesul de concepție, ci și dezvoltarea normală a fătului.

Un mod specific (mai ales severă) stick-ul nu este necesară, și nici nu este necesar să se mărească sexul ca sexul frecvent este redus, mai degrabă decât o creștere, așa cum mulți cred în mod greșit, șansele de a obține gravidă. Motivul este că mai multe persoane de contact sexual reduc semnificativ numărul de spermatozoizi masculi de fiecare dată. Pur și simplu, corpul unui om pur și simplu nu are timp să producă o sămânță nouă.

trusted-source[7], [8], [9]

Concepția copilului: determinarea zilei ovulației

Este foarte important ca viitorii părinți să își amintească necesitatea de a respecta toate recomandările recomandate de medic. Cu toate acestea, merită să ne amintim că chiar dacă toate cerințele sunt îndeplinite, șansa de a concepe un copil este de numai 25%. Mulți încep să se îngrijoreze în mod eronat din cauza acestui fapt. Dar medicii își liniștește viitorii părinți - nu este nimic supranatural în legătură cu acest lucru, este absolut normal și fenomen natural. Numai după un an de încercări nereușite este necesar să contactați un specialist pentru consultări individuale.

Deci, înapoi la întrebarea inițială - cum stabilești ziua ovulației? Aici totul este foarte simplu - în fiecare zi (dimineața) este necesară măsurarea temperaturii direct în rect. În zilele obișnuite, va fi doar sub 37 de grade, în ziua eliberării oului, va trebui să crească. Saltul standard este de o jumătate de grad.

Dar despre vârsta viitoarelor părinți. Este recomandabil ca o femeie să meargă la nașterea primului copil în perioada de până la 30 de ani, deoarece în această perioadă organismul mamei viitoare este supus la supradimensionarea fătului. După 35 de ani, posibilitatea unor dificultăți nu numai pentru înlăturarea copilului, ci și pentru posibilitatea de concepție este posibilă.

La bărbați, totul este mult mai simplu, deoarece activitatea sporită a spermatozoizilor persistă până la vârsta de 45 de ani, și mai mult mai târziu. Unii membri ai sexului mai puternic au posibilitatea de a deveni tați chiar și după 60 de ani. Deci, concepția unui copil nu este o problemă pentru un bărbat sănătos de orice vârstă.

trusted-source[10], [11], [12]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.