Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Certurile între frați și surori pot duce la depresie

Expert medical al articolului

, Editorul medical
Ultima examinare: 16.05.2018

Sărbătorile de Anul Nou se apropie, ceea ce înseamnă că în curând vor fi pomi de Crăciun frumos în apartamentele noastre și lumini de Crăciun vor fi aprinse. Pentru copii, Anul Nou este o sărbătoare specială plină de bucurie și așteptări de daruri de la Moș Crăciun, pe care le lasă sub pomul de Crăciun.

Dar oamenii de știință susțin că chiar și o astfel de vacanță luminată ca Anul Nou poate fi umbrită de certuri nesfârșite între frați și surori. Principalul motiv pentru astfel de certuri și conflicte este că adolescenții încalcă spațiul personal al fiecăruia și nu pot împărți lucrurile sau dreptul la cine va sta jos pentru a juca un nou joc. Prin urmare, chiar și darurile de sub copac nu pot aduce bucurie, ci doar pentru a inflama un nou conflict.

Pe parcursul multor ani de cercetare, cercetătorii de la Universitatea din Missouri au studiat natura conflictelor care apar între adolescenți, ceea ce este valabil mai ales în ceea ce privește frații și surorile. Specialiștii au ajuns la concluzia că există două tipuri principale de conflicte. Unul dintre ele se aprinde pe fondul spațiului privat al copilului și încearcă să-l ducă la altul. Astfel de acțiuni afectează în mod negativ sănătatea emoțională a copiilor și, prin urmare, părinții ar trebui să încerce să nu permită conflictele pe această temă între copii.

Cercetarile noastre arata ca situatiile de conflict asociate cu incalcarea spatiului personal sunt asociate cu stima de sine scazuta si indoiala de sine la maturitate, spune Nicole Campione-Barr, un specialist in cercetare psihologica. "Scuturarea emoțională constantă poate duce un copil la depresie profundă în câțiva ani".

Experții au observat relațiile a 145 de perechi de frați și surori timp de 12 luni, vârsta medie a copiilor a fost de 12-15 ani. Adolescenților i sa oferit să evalueze diferitele variante ale situațiilor de conflict și să noteze frecvența, intensitatea și durata lor. Au existat două motive principale pentru certurile dintre adolescenți: încălcarea spațiului personal și a scandalurilor, inflamarea din cauza nedreptății și a inegalității. Apoi oamenii de știință au comparat răspunsurile adolescenților, starea lor, precum și gradul de anxietate și anxietate.

"In ciuda faptului ca parintii incearca sa-i usureze pe copii si sa ia parte direct la rezolvarea conflictului, oamenii de stiinta spun ca adultii nu ar trebui sa intervina", spune dr. Campione-Barr.

Specialiștii recomandă stabilirea unor norme în casă, pe care toți trebuie să le respecte fără excepție. Mai întâi, înainte de a intra în camera oricui, asigurați-vă că bateți și cereți permisiunea de a intra. Astfel, va fi posibilă reducerea substanțială a izbucnirii nemulțumirii în rândul adolescenților, care sunt deosebit de sensibili la intrarea pe teritoriul lor. De asemenea, pentru a reduce certurile și încercările constante va contribui la distribuirea responsabilităților între copii și la un program, cel puțin condiționat, care ar ajuta copiii să se orienteze, a cărui rundă să se așeze pentru un joc video etc.

În acest caz, în cazul în care relația dintre frați și surori sunt alarmante și în afară pumnii skirmish verbale, iar în cazul în care părinții nu sunt în vigoare pentru a supune adolescenții dezlănțuite, atunci ai nevoie pentru a economisi timp, precum și un viraj la un specialist cât mai curând posibil.

Relațiile puternice și sănătoase în familie sunt extrem de importante în viața ulterioară.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]


Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2020 iLive. Toate drepturile rezervate.