Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Berea ajută la scăderea în greutate?

, Editorul medical
Ultima examinare: 20.05.2018

Cercetătorii americani au făcut o descoperire interesantă, care ar trebui să fie plăcută tuturor iubitorilor de bere. După cum au arătat experimentele, această băutură amețitoare ajută la îmbunătățirea sănătății și ajută la scăderea în greutate.

Această declarație neobișnuită a fost făcută de personalul centrului de cercetare de la Universitatea din Oregon, după o serie de experimente cu rozătoarele de laborator. În timpul observațiilor efectuate de șoareci, care au fost adăugați compușilor de bere alimente în cantități mari, oamenii de știință au observat că greutatea rozătoarelor a început să scadă.

În cursul lucrării, experții au împărțit toate animalele experimentale în două grupe, toți șoarecii au primit alimente bogate în grăsimi, dar al doilea grup de rozătoare a primit suplimentar flavonoid de bere (xanthohumol). După ceva timp, oamenii de știință au remarcat că ponderea în cel de-al doilea grup de animale experimentale a scăzut cu 22%, comparativ cu rozătoarele din primul grup.

În plus față de scăderea în greutate, oamenii de știință au remarcat un alt punct pozitiv în "dieta bere" - nivelul de colesterol la rozătoare consumând bere, a scăzut cu 80%.

Cercetătorii americani sunt siguri că o persoană va avea un efect similar cu băutura de bere, dar pentru aceasta este necesar să bei mai mult de 1500 de litri de bere pe zi, ceea ce este imposibil chiar și pentru cei mai aprigi fani ai acestei băuturi intoxicante. 

Autorul proiectului de cercetare Cristobal Miranda a remarcat că acest studiu demonstrează pentru prima dată un efect atât de vast asupra sănătății unui compus. În natură, xanthohumolul este conținut în hamei, iar într-un experiment cu șoareci, oamenii de știință au dat rozătoarelor 60 mg din acest compus pentru fiecare kg de greutate animală. Pentru un om este echivalent cu 350 mg pe zi (cu o greutate de 70-75 kg), dar pentru a obține doza de băutură de bere nu poate fi, deoarece, așa cum sa menționat deja, va trebui să bea mai mult de 1500 de litri de bere pe zi.

În viața reală se observă o imagine complet diferită: iubitorii de bere au o așa-numită "burtă de bere", precum și kilograme în plus, deci, potrivit oamenilor de știință americani, este mai bine să nu abuzeze de o băutură de bere.

Dar cât de mulți pot bea o zi bere în urmă cu câteva luni, experți spanioli, un studiu unic care transforma literalmente noțiunea de bere. Spaniolul a explorat mai mult de 1200 de persoane, dintre care bărbați și femei, cu vârsta cuprinsă între 50 și 58 de ani. În cursul studiului, oamenii de știință au încercat să găsească relația dintre dieta mediteraneană și consumul de băuturi alcoolice și, de asemenea, să stabilească posibila influență a nutriției asupra dezvoltării diferitelor boli. Starea voluntarilor a fost observată de diverși specialiști care au înregistrat cele mai mici deviații sau încălcări. Ca rezultat, sa constatat că 500-600 ml de bere pe zi afectează în mod pozitiv sănătatea umană.

Potrivit oamenilor de știință, în această cantitate, o băutură are un efect preventiv asupra organismului - ajută la reducerea probabilității apariției unor astfel de boli precum hipertensiunea, diabetul și controlul greutății.

Fără îndoială, acest studiu va mulțumi mai mult de jumătate din populația de sex masculină din lume, dar oamenii de știință subliniază că o zi ar trebui să bea nu mai mult de 600 ml de bere, altfel pot apărea probleme de sănătate.


Portalul iLive nu oferă consultanță medicală, diagnosticare sau tratament.
Informațiile publicate pe portal sunt doar de referință și nu ar trebui utilizate fără consultarea unui specialist.
Citiți cu atenție regulile și politicile ale site-ului. De asemenea, puteți să contactați-ne!

Copyright © 2011 - 2019 iLive. Toate drepturile rezervate.