^
A
A
A

10 sfaturi pentru mamele tinere

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

24 October 2012, 17:52

Primul an de maternitate este nopți nedormite și în același timp o mare bucurie, precum și numeroase sfaturi de la rude, pediatri și prieteni, cum să ai grijă de un copil, ce să faci și ce să nu faci. Se poate confunda pur și simplu cu mama tânără, nu este clar ce recomandări sunt utile și care nu ar trebui urmată. Ajutor pentru a înțelege această situație au decis aceleași mame tinere care au participat la sondaj și au răspuns la întrebări și au fost interesați de toate femeile însărcinate. Noi reprezentăm primele 10 sfaturi ale femeilor care au devenit deja mame și au experimentat toată bucuria de maternitate.

Nu te compara cu alte mame

Adesea vedem mame tinere care se plimbă cu cărucioare. Femeile împărtășesc reciproc informații și sfaturi utile. Desigur, nu este nimic în neregulă cu acest lucru și obținerea de sfaturi de la persoana care a întâmpinat deja problema care vă interesează este foarte utilă. Cu toate acestea, nu face tot ce este posibil pentru a se potrivi cu cineva. Toți oamenii sunt diferiți și fiecare are propria abordare a educației.

Crede-ți instinctele

Desigur, ați învățat deja multe sfaturi utile din cărțile despre îngrijirea copiilor, unde, de exemplu, este recomandat să nu luați copilul în brațe, dacă el a strigat ca să nu-l răsfețe. Cu toate acestea, dacă simțiți că sufletul dvs. Este în afara locului, atunci când copilul plânge, renunțați la toate aceste recomandări și urmați instinctul.

Nu cumpăra prea multe lucruri

Fără îndoială, este foarte plăcut să fii angajat în cumpărături, mai ales când alegi niște glisiere mici, ryoshonki și pălării. Cu toate acestea, mamele cu experiență spun că o cantitate imensă de lucruri pentru un nou-născut se vor rezolva numai în dulapuri, pentru că un copil crește rapid și multe lucruri nici măcar nu au timp să încerce. Prin urmare, fiți prudenți, nu cumpărați lucrurile copiilor cu valize.

Rămâi calm

Mama calma - copil calm. Mai puțin nervos, pentru că copilul este bine și supărat cu tine. Aveți grijă de nervii copilului dumneavoastră și de al dumneavoastră.

Nu uita de soțul tău

Dacă înainte ca soția să vă atragă atenția și dragostea, atunci odată cu nașterea copilului multe femei schimba brusc reperul și trec la copil. Încercați să nu vă încălcați soțul, deoarece acest lucru vă poate afecta negativ relația. De asemenea, mamele tinere sfătuiește să nu uite de tine. Acordați-vă timp pentru apariția dvs., deoarece nu sunteți doar o mamă grijuliu, ci și o femeie frumoasă.

Regimul zilei

La respectarea unui mod, copilul nu are nevoie de un calm suplimentar, la el sau la el deja aproximativ un an, cerința de masă și un vis în anumite ore este dezvoltat. Iar timpul de trezire crește treptat în după-amiaza și dormește - noaptea.

trusted-source[1], [2], [3]

Bucurați-vă de timp

Bucurați-vă de minutele petrecute împreună cu copiii, după ce va veni tot timpul când vor crește, și din nou doriți să simțiți acele momente de fericire atunci când copiii erau foarte agitați.

Nu încerca să fii supermamă

Nu vă întrebați prea mult, pentru că nu sunteți fier. Ridicarea copiilor este un drum lung și spinoasă și dacă nu ai timp, copilul nu te va iubi din cauza acestui lucru mai puțin.

Răbdare și răbdare

Uneori este dificil să fii răbdător, mai ales dacă ești o mamă tânără. Aveți grijă de nervi și deveniți mai puțin nervoși, deoarece nu există situații disperate, iar experiența vine cu timpul.

Citit

Cel mai bun lucru pe care părinții îl pot face pentru a-și educa copilul este de a citi. Nu cumpărați doar cărți pentru copii cu poze frumoase, ci arătați-i o lume interesantă de basme, încetind o iubire pentru literatură.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.