^

Sănătate

Vitamine pentru femei după 50 de ani

, Editorul medical
Ultima examinare: 10.08.2022
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Pentru a întârzia apariția vârstei înaintate, pentru a îmbunătăți aspectul pielii, pentru a preveni dezvoltarea ridurilor, femeile după 50 de ani au nevoie de complexe minerale și vitamine speciale. Este la această vârstă, chiar și un mic deficit al unor substanțe, nu numai că poate accelera procesul de îmbătrânire, dar poate provoca și dezvoltarea bolilor grave.

Indicaţii Vitamine pentru femei după 50 de ani

Pentru a obține un rezultat terapeutic pozitiv, femeile după vârsta de 50 de ani sunt recomandate să urmeze un curs de terapie cu vitamine de două ori pe an. Experții consideră că cel mai bun moment pentru admiterea la căderea și primăvara, când corpul se pregătește pentru iarnă sau este foarte slăbit. Dar există cazuri în care organismul nu poate primi în mod independent dozele necesare de vitamine, iar medicii prescriu medicamente pe tot parcursul anului.

Printre principalele indicații pentru utilizarea complexelor de vitamine se numără:

 1. Piele subțire.
 2. Apariția rapidă a ridurilor noi.
 3. Pierderea puternica a parului, scalpul slab si foliculii de par.
 4. Nervozitatea și modificările frecvente ale dispoziției.
 5. Durere constantă în oase și articulații.
 6. Oboseală rapidă.

trusted-source[1], [2]

Formularul de eliberare

Majoritatea producătorilor produc complexe de vitamine pentru femei sub formă de tablete. Sunt ușor de înghițit, nu au efecte secundare grave. În plus, un comprimat conține o singură doză necesară de vitamine, așa că luarea unor astfel de medicamente este simplă și sigură.

Numele vitaminelor după 50 de ani pentru femei

Alpha-White 50+. Complexul vitamin-mineral conține carotenoide, nouă minerale și 13 vitamine, care sunt necesare pentru fiecare femeie care a trecut marcajul de 50 de ani.

Doza recomandată este de 1 comprimat de 3 ori pe zi. De fiecare dată când trebuie să beți capsule de diferite tipuri. Consistența nu este importantă. Trebuie să fie mâncat în timpul meselor. Durata cursului este de o lună. Înainte de a începe să luați medicamentul, trebuie să consultați un medic.

Pacienților care au fost diagnosticați cu hiperfuncționare tiroidiană sau intoleranță la componente ale complexului de vitamine nu li se permite să ia acest medicament.

Complexul include: fier, zinc, magneziu, calciu, vitamine din grupa B (B1, B6, B9, B12), vitamina A, vitamina E si vitamina C.

Vetoron. Medicamentul se bazează pe componentele active ale beta-carotenului, vitaminei A, vitaminei E și vitaminei C. Ajută la întărirea imunității și lupta cu primele semne ale îmbătrânirii.

Acest medicament este imunomodulator, antioxidant, radioprotector, antiinflamator și adaptabil. Eliberat sub formă de picătură. Se recomandă administrarea a 30 picături de 2 ori pe zi. Durata cursului este de până la 4 săptămâni.

În cazul reacțiilor alergice la componentele care alcătuiesc Vetorone, nu se recomandă administrarea acestui medicament. În cazuri rare poate duce la îngălbenirea pielii, care trece după refuzul de a lua.

Vitasharm. Medicamente pe bază de nicotinamidă, acetat de retinol, pantotenat de calciu, piridoxină, riboflavină și tiamină. Datorită efectului complex al acestor substanțe, medicamentul ajută la încetinirea îmbătrânirii pielii, îmbunătățește regenerarea în dermă și epidermă și se caracterizează prin efect antiinflamator.

Luați comprimatele recomandate în interiorul, după masă, cu mult lichid. Mancati 1 comprimat pe zi. Durata cursului este de o lună. După consultarea unui medic, se poate efectua un al doilea ciclu de tratament.

Vitacharm este interzis pentru utilizarea în pancreatită de formă cronică, colelitiază și intoleranță la componentele sale. Poate provoca apariția de greață, alergii, erupții pe piele.

Merz. Medicatia bazate pe componente active cistină, acetat de retinol, beta - caroten, nicotinamida, mononitrat de tiamina, acid ascorbic, clorhidrat de piridoxina, riboflavin, cianocobalamina, biotina, acetat de alfa-tocoferil, pantotenat de calciu, kolkatsiferola, fumarat de fier și extract de drojdie.

Se recomandă administrarea unei pastile de 2 ori pe zi (cel mai bine dimineața și seara). Utilizare interzisă la pacienții cu intoleranță componente supradoze de droguri si vitaminele D, A. Primirea acestui complex de vitamine poate, în unele cazuri, duce la reacții alergice care au loc după abandonarea Drajeurile de utilizare.

trusted-source[3], [4], [5], [6], [7]

Vitamina E

Doctorii numesc vitamina E cea mai "feminină" din toate vitaminele, pentru că ajută la îmbunătățirea pielii feței, o fac netedă, matasoasă și plăcută la atingere. Cu varsta, cantitatea de vitamina din organism este redusa semnificativ. Este, de asemenea, considerat un antioxidant puternic, astfel încât sarcina sa principală este de a proteja inima și vasele de sânge. Vitamina E participă la îmbunătățirea activității mentale și nervoase.

După 50 de ani, o femeie are o mare nevoie de această vitamină. Prin urmare, se recomandă introducerea în alimentația zilnică a produselor care includ: nuci, ulei de soia, arahide și mustar. De asemenea, puteți obține o doză zilnică atunci când luați complexe de vitamine.

Vitamina D

Datorită vitaminei D, o femeie după 50 de ani își poate menține pielea în stare perfectă. Aceasta ajută la menținerea unei cantități suficiente de umiditate, imbunatateste elasticitatea si fermitatea pielii, și este direct implicat în dezvoltarea de calciu, care este un moment foarte important în vârstă predmenopauzne.

Pentru a primi o cantitate suficientă de vitamina D, femeilor în vârstă se recomandă să mănânce următoarele produse: gălbenuș de ou, caviar, produse lactate, ciuperci, pește gras. De asemenea, este foarte important să vă plimbați la soare, deoarece vitamina D începe să fie sintetizată de corp sub razele soarelui.

Vitamina C

Cu vârsta, acidul ascorbic devine statutul nu doar unei vitamine importante, dar vitale pentru corpul femeii. Datorită vitaminei C, nivelul colesterolului "bun" din sânge crește. Experții cred, de asemenea, că această vitamină ajută la producerea colagenului, care la rândul său întărește oasele și netezește ridurile.

Pentru a vă asigura că organismul dumneavoastră primește o cantitate suficientă de vitamina C, se recomandă să consumați suficientă patrunjel, citrice și varză albă.

Vitrum vitamine

Producătorul oferă pentru femei după 50 de ani de vitamina Vitur. Acestea sunt concepute special pentru toate caracteristicile acestui grup de vârstă. De ce se recomandă utilizarea acestui medicament?

 1. Pentru a preveni hipovitaminoza.
 2. Pentru a preveni deficiența mineralelor necesare.
 3. Pentru a îmbunătăți abilitățile mentale.
 4. La vârstnici, dacă o persoană mănâncă incorect.

Luați Vitrum Centuri aveți nevoie de 1 comprimat pe zi. Durata cursului este de 3-4 luni. Dacă este necesar și după consultarea unui medic, cursul poate fi repetat.

Vitrum constând din vitaminele D, vitamina A, vitamina E, acid folic, vitamina C, vitamine din grupul B, biotina, nicotinamidă, acid pantotenic, potasiu, calciu, vitamina K1, iod, fosfor, nichel, cloruri, mangan, molibden, staniu, seleniu, siliciu, nichel, crom, vanadiu.

Farmacodinamica

Luați în considerare farmacodinamica și farmacocinetica vitaminelor după 50 pentru femeile care utilizează exemplul Vitrum Centuri.

Datorită acestui medicament, un complex echilibrat de vitamine și minerale intră în organism.

Vitamina A ajută la îmbunătățirea regenerării celulelor pielii.

Beta-carotenul se distinge prin proprietăți imunomodulatoare și stimulative.

Vitamina D3 ajută la întărirea țesutului osos.

Vitamina E ajută la menținerea stabilității membranelor celulare.

Vitamina C restabilește țesuturile și neutralizează unele substanțe toxice.

Acidul folic ajută la hemopoieză, afectează metabolismul anumitor vitamine și colesterol.

Vitamina B1 îmbunătățește performanța sistemelor nervoase periferice și centrale.

Vitamina B2 ajută la îmbunătățirea metabolismului energetic și protejează ochii de efectele negative ale radiațiilor ultraviolete.

Vitamina B6 îmbunătățește funcționarea sistemului nervos.

Vitamina B12 afectează hemopoieza.

Nicotinamida ajută la îmbunătățirea proceselor oxidative din organism.

Biotina - participă activ la unele procese metabolice.

Acidul pantotenic ajută la normalizarea metabolismului lipidic.

Calciul intareste oasele, articulatiile si ligamentele.

Fosfor - este implicat în procesele metabolice.

Potasiul ajută la transportul glucozei și aminoacizilor în celule.

Iodul ajută la sinteza hormonilor în glanda tiroidă.

Datorită fierului, transportul transmembranar de oxigen și electroni are loc.

Magneziul ajută la restabilirea țesutului osos

trusted-source[8], [9], [10], [11], [12], [13], [14], [15], [16]

Farmacocinetica

Farmacocinetica Vitrum nu a fost studiat, deoarece acest medicament este complex.

trusted-source[17], [18], [19], [20], [21], [22], [23], [24], [25]

Contraindicații

 1. Intoleranța componentelor medicamentului.
 2. Supradozajul unor vitamine.
 3. Boli ale pielii biliari.
 4. Forma cronică de pancreatită.

trusted-source[26], [27], [28], [29], [30], [31]

Efecte secundare Vitamine pentru femei după 50 de ani

 1. Reacții alergice.
 2. Erupție cutanată.
 3. Iritatii pe piele.
 4. Urticarie.
 5. Pruritul.
 6. Greață.

trusted-source[32], [33], [34], [35], [36]

Conditii de depozitare

Vitaminele trebuie depozitate într-un loc uscat și întunecat. Temperatura aerului: + 10- + 30 grade. Este important ca copiii mici să nu aibă acces la droguri.

trusted-source[37], [38], [39], [40], [41], [42], [43], [44]

Termen de valabilitate

Perioada de valabilitate, de regulă, este de 5 ani.

trusted-source[45]

Cele mai bune vitamine pentru femei după 50 de ani

În cele mai multe cazuri, după 50 de ani, majoritatea femeilor suferă de menopauză, motiv pentru care în acest moment organismul are nevoie de vitamine eficiente. Este important de a alege cele care sunt diferite proprietăți antioxidante, pentru a menține sănătatea oaselor și articulațiilor normale, pentru a preveni osteoporoza, ateroscleroza si obezitate.

În complexul de vitamine pentru femei după 50 de ani ar trebui să se găsească în mod necesar astfel de vitamine: vitamina E, vitamina K, vitamina D, vitamina C, vitamina A.

Atenţie!

Pentru a simplifica percepția informațiilor, această instrucțiune de utilizare a medicamentului "Vitamine pentru femei după 50 de ani" a fost tradusă și prezentată într-un formular special pe baza instrucțiunilor oficiale de utilizare medicală a medicamentului. Înainte de utilizare citiți adnotarea care a venit direct la medicamente.

Descrierea este furnizată în scopuri informative și nu este un ghid pentru auto-vindecare. Nevoia de acest medicament, scopul regimului de tratament, metodele și doza medicamentului sunt determinate numai de către medicul curant. Auto-medicamentul este periculos pentru sănătatea ta.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.