^

Sănătate

Testul rapid pentru hepatită

, Editorul medical
Ultima examinare: 22.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Virusul hepatitic este o boală infecțioasă în care procesul inflamator cauzat de agenți infecțioși se răspândește în țesutul hepatic. Această boală este sistemică, însă apare în special leziuni hepatice. Pentru tratamentul adecvat la timp, este necesar să se diagnosticheze boala la timp, prin trecerea testelor adecvate sau prin utilizarea testului expres pentru hepatită.

Hepatita virală acută se dezvoltă după penetrarea în organism a unor tipuri diferite de virusuri patogene: A, B, C, D, E, F și G. Cele mai frecvente virusuri sunt tipurile A, B și C.

Acest tip de studiu este relativ accesibil, deoarece orice pacient poate achiziționa un test expres pentru hepatită în farmacii fără prescripție medicală.

trusted-source[1], [2], [3]

Indicații pentru procedură testul expres pentru hepatită

Indicațiile pentru test sunt următoarele:

 • transfuzia de sânge de la un donator în istoria pacientului;
 • schimbarea frecventă a partenerilor sexuali fără a utiliza contraceptive;
 • consumul intravenos de droguri;
 • Îndoială ca sterilizarea instrumentelor medicale folosite pentru a interveni;
 • transfuzia de sânge în perioada anterioară anului 1992, 1945-1965. Naștere (în funcție de medici occidentali în ceea ce privește hepatita C );
 • examen medical preventiv și screening pentru infecții.

trusted-source[4], [5]

Preparare

Pregătirea pentru studiu constă în curățenia pielii și condițiile generale satisfăcătoare ale testului. Temperatura camerei nu trebuie să fie mai mică de 10 ° sau mai mare de 30 °. De asemenea, trebuie să vă asigurați că a trecut suficient timp de la data posibilă a infecției, deoarece este imposibil să se detecteze prezența unei infecții dacă testul este efectuat prematur. Deci, perioada de incubație a hepatitelor tip B și C poate dura până la șase luni.

Tipuri de teste rapide pentru hepatită

Datorită faptului că există mai multe tipuri de boli, există teste rapide în mai multe variante.

 1. Testul rapid pentru hepatita B

Folosind acest test, se determină prezența HBsAg în sânge, plasma sanguină sau ser.

 1. Testul rapid pentru hepatita C

Cu ajutorul acestui test, se determină prezența anticorpilor la virusul hepatitei C în sânge, plasma sanguină sau ser.

 1. Test de testare rapidă multiplă

Testul rapid pentru HIV, hepatită (C și B) și sifilis este un studiu rapid, cu ajutorul căruia este posibil la domiciliu să se determine prezența mai multor tipuri de infecții în organism.

trusted-source[6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Tehnică testul expres pentru hepatită

Testul rapid pentru hepatită este destul de simplu de utilizat. Înainte de a efectua testul, este important să mențineți testul pentru o perioadă de timp la temperatura camerei. După despachetare, toate componentele testului trebuie lăsate pe o suprafață plană. Imediat după aceea, studiul în sine este realizat, constând în următoarele acțiuni:

 1. Prelucrarea locului unde se va efectua puncția.

Spălați-vă mâinile cu săpun și ștergeți degetul cu o ștergere umezită pe baza de alcool livrată împreună cu kitul.

 1. Degetul se încălzește înainte de puncție.
 2. Îndepărtarea degetului cu ajutorul unui scarificator.

Scanerul trebuie să fie curat pentru a obține un rezultat fiabil.

 1. Adunarea la celula sanguină.

Pentru analiză, sunt necesare două picături de probă de sânge.

 1. Adăugarea unei soluții tampon la celulă.

Pentru a efectua analiza, sunt necesare două picături de soluție.

Performanță normală

Aproximativ în 10-15 minute puteți evalua rezultatele studiului. După 25-30 de minute, rezultatele pot fi distorsionate.

Există trei opțiuni:

 • Pozitiv (probabil să fie infectat cu un virus, teste suplimentare care trebuie testate în laborator pentru a fi verificate) se manifestă prin manifestarea a două benzi în câmpul de testare
 • Negativ (în proba de sânge a pacientului nu există anticorpi împotriva virusului) se manifestă prin manifestarea unei benzi în câmpul de testare
 • Este invalid (rezultat nedefinit, un studiu trebuie repetată folosind un test diferit) este prezentată prin absența benzilor într-un câmp de testare sau în alte variante (de exemplu, în cazul în care apare a doua bandă, ceea ce indică prezența virusului în sânge, dar prima bandă nu este prezentată)

Conform mărturiilor medicilor, testul rapid pentru hepatită în cele mai multe cazuri (99%) arată un rezultat fiabil, dar dacă rezultatul este pozitiv, examenele repetate în instituția medicală sunt obligatorii pentru confirmarea diagnosticului.

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17], [18], [19]

Fiabilitatea și precizia testului rapid pentru hepatită

Fiabilitatea și precizia testului rapid pentru hepatită depinde de cât de bine a fost efectuat studiul. Trebuie remarcat că orice analiză poate prezenta un rezultat fals pozitiv. Astfel, atunci când este posibil să se creadă teste exprese pentru hepatită, trebuie avut în vedere că, cu un rezultat pozitiv al analizei, se recomandă în plus să se efectueze un studiu similar în laborator.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.