^

Sănătate

Nas

Rinorrhea la adulți și copii: semne, cum să tratați medicamentele?

Dacă rinita normală rinită apel (rino greacă -. Nasului), atunci un astfel de simptom ca rinoreea manifestat lichid eliberare intensă și secreții nazale substanțial transparente, care curge literalmente din nas (rhoia grecesc -. Flow).

Culoarea secreției din nas: galben până la negru

Nuanța, culoarea descărcării din nas poate fi considerată un semn specific de diagnostic care vă permite să vă asumați rapid natura, stadiul inflamației și natura ei - bacteriană sau virală.

Chihanie

Printre reflexele neconditionate de la naștere Laid alocate reacție de protecție, cum ar fi strănutul - eliberare necontrolată bruscă puternică a aerului din plamani prin pasajele nazale care se produce după stimularea mucoasei nazale.

Frecvent strănut

Stresul frecvent poate provoca atât alergii normale, cât și boli grave. În general, acest proces este o reacție normală de protecție reflexă.

Mâncărime în nas

Mancarimile in nas pot deranja persoana cu raceli, inhaland praf sau alte particule mici, alergii etc.

Nasul uscat

Dacă suferiți de uscăciunea constantă a nasului, trebuie avut în vedere faptul că șansele dumneavoastră de a prinde o infecție care se răspândește prin picăturile aeriene este practic o sută la sută.

Tratamentul sângerării nazale

Cea mai frecventă cauză de sângerare nazală la adulți este hipertensiunea arterială. Sângerarea nazală apare cel mai adesea pe fondul unei crize hipertensive, care necesită numirea terapiei antihipertensive.

Simptomele epistaxisului

Majoritatea sângerărilor nazale sunt simple și pot fi oprite cu un tratament conservator. Recurente - este sângerare, care se repetă într-un interval de timp limitat, care încalcă starea generală a pacientului care necesită tratament în spital ORL, Habitual - este sângerare, care se repetă de mai multe ori pe an, pentru o lungă perioadă de timp.

Cauzele și patogeneza epistaxisului

În funcție de cauzele apariției sângerărilor nazale sunt împărțite în post-traumatice (inclusiv în traume chirurgicale) și spontane. Sângerarea nazală spontană este un simptom al diferitelor afecțiuni și boli patologice, care pot avea atât o natură locală, cât și una generală.

Sânge din nas

Cele mai multe cazuri de apariție a sângelui din nas apar de la vasele situate pe septul nazal. La persoanele relativ tinere (mai mici de 35 de ani), sângele din nas poate să apară din venă situată în spatele columelului (septului) al vestibulului nasului.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.