^

Sănătate

Scrot

, Editorul medical
Ultima examinare: 20.11.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Scrotul (scrot) este o proeminență a peretelui abdominal anterior, care are două camere deconectate pentru glandele genitale masculine. Scrotul este situat în jos și în spatele rădăcinii penisului. În interiorul scrotului și în fiecare dintre celulele sale este glanda sexuală masculină.

Scrotul distinge 7 straturi (cochilii), care sunt numite și cochilii testiculelor:

  1. piele (cutis);
  2. carapace de carne (tunica dartos);
  3. fascia seminală externă (fascia spermatica externa);
  4. fascia mușchiului care ridică testiculul (fascia cremasterica);
  5. mușchiul care ridică un ou (m.cremaster);
  6. fascia seminală internă (fascia spermatica interna);
  7. Tunica testis vaginalis (tunica vaginalis testis), care emit două foi (două placă) placă parietal (lamina parietalis) și o placă interioară (lamina visceralis).

Pielea scrotală este subțire, ușor de cute forma este mai închisă decât celelalte zone ale corpului, culoarea acoperite cu numeroase fire de par. Sub pielea este teaca cărnoasă (dartos Tunica), format din inghinala subcutanat țesutului conjunctiv și perineu și înlocuiește grăsimea subcutanată. În cochilia cărnoasă există buchete de celule musculare netede și fibre elastice. Nu există celule în grasime. Membrană Cărnos formează o partiție scrot (sept scroti), separarea dreapta de testicul stâng. Pe suprafața liniei de partiție scrotul corespunde scrotul atașament cusătură (raphe scroti), având o direcție sagitală. Mai profund se află fascia seminală externă, care este derivată din fascia superficială a abdomenului. Sub este un mușchi fascia, testicul levator, formată din fasciei proprii oblice externe mușchii abdominali și parțial din cauza sale aponevroză fibre fibroase. Apoi raspolagaetsyamyshtsa ridicarea unui ou (m.cremaster), constând din fascicule musculare ramifică din transversală și mușchiul oblic abdominal intern. În interiorul mușchiului se află fascia interioară seminală - derivatul fasciei transversale a abdomenului. Fascia seminală interna este fuzionat cu peretele (parietal) testis placă tunicii vaginalis, care marginea din spate se mută în sale placă splanchnic testicular (viscerala) acoperind testicul și epididim. Între plăcile viscerale și parietale există o cavitate închisă în formă de tăietură - un derivat al cavității peritoneale.

scrot

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Navele și nervii scrotului

În pereții scrotului, ramurile ramificate (ramuri ale arterei genitale externe) din față, precum și ramurile posterioare ale scrotalului (ramurile arterei perineale), sunt înfipte în partea din față. Ramura arterei epigastrice inferioare se apropie de mușchiul care ridică testiculul.

Vasele anterioare scrotale curg în vena femurală, iar venele scrotal posterioare sunt intrările venelor genitale interne. Vasele limfatice ale scrotului curg spre ganglionii limfatici superficiali inghinali.

Introdarea scrotului se realizează prin nervii scrotali din față - ramurile nervului femural-genital și nervii scrotali posteriori - de la nervul genital. Mușchii involuntați (netede) sunt inervați din plexurile plexului inferior.

scrot

Coborârea testiculului și formarea cojilor

Cochilia glandei reproductive masculine formate în procesul de coborâre a testiculului, care joacă un rol important de ghidare a ligamentului ouă (gubernaculum testis - BNA). Bundle stabilite în stadii incipiente de dezvoltare și retroperitoneale se extinde de germeni de testicular sfârșitul caudal peretele abdominal anterior, care începe ulterior formarea scrot. Ceva timp mai târziu, pe locul 3 luna dezvoltării fetale, pe site-ul viitor al proeminenței profunde inel inghinal apare peritoneu care formează eevlagalischny proces (apofiza vaginalis peritonei). Deoarece creșterea corpul embrionului în ou lungime ocupă o poziție inferioară, retroperitoneale amestecat în cavitatea pelviană și apoi în apropierea vaginalis apofiza peritoneului, unde fiind invaluita de acoperire seros (porțiunea inferioară a procesului vaginal) ia poziția sa finală. Împreună cu apendice vlagalishnym ies în afară și celelalte straturi ale peretelui abdominal anterior, formând un recipient al gonadelor masculine - scrot.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.