^

Sănătate

A
A
A

Inversarea intestinelor

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 27.11.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Patologia chirurgicală acută a peritoneului, care constă în răsucirea oricărei părți a intestinului sau a părții sale în jurul mesenteriei sau a axei sale. Lumenul intestinal este suprapus, nervii mezenterici și vasele de sânge sunt zdrobite, un obstacol mecanic apare în tractul digestiv.

Semnele de inversare a intestinelor nu trebuie să cauzeze doar o stare de vigilență, ci să facă urgentă solicitarea ajutorului medical, deoarece această condiție reprezintă o adevărată amenințare la adresa vieții. Creșterea rapidă a intoxicației și deshidratării poate duce la moartea pacientului în prima zi.

Epidemiologie

În general, această boală este de două ori mai susceptibilă de a fi bărbat decât de sex feminin, deși femeile sunt înaintea bărbaților în prevalența orbirii cecului.

În medie, această patologie este obișnuită în rândul persoanelor de vârstă mijlocie și de vârstă.

Cea mai frecvent întâlnită este răsucirea colonului, printre care 80% din răsucirile din secțiunea sigmoidă; 15% - în cecum; 3% - în banda transversală; 2% - în zona de flexiune splenică.

Vârsta medie a pacienților cu patologie a colonului sigmoid este de 60 de ani, probabilitatea acestei patologii crește odată cu vârsta.

Turnul cecului este afectat de populația mai tânără (vârsta medie este de 50 de ani). Vârsta medie a bolnavilor în unele țări, de exemplu, India, unde majoritatea sunt vegetarieni, este chiar mai puțin - 33 de ani.

Copiii aproape toate cazurile - cu localizare în intestinul subțire și sunt cauzate de malformații.

Africanii suferă de această patologie de două ori la fel de des ca și ceilalți. Potrivit statisticilor medicale din SUA: pacienții cu erupții cutanate reprezintă aproximativ douăzeci de pacienți cu obstrucție; printre ele, curbura intestinului gros este o zecime din numărul total de obstacole la această localizare.

În regiunile din "colțul intestinului", unde umflarea colonului este cauzată în principal de obstrucția sa, include unele țări africane, Asia (India, Iran), Brazilia și Rusia. În Brazilia, această boală este asociată cu răspândirea bolii Chagas.

Al doilea motiv cel mai important pentru dezvoltarea obstrucției colonului sigmoid în timpul perioadei de gestație este răsucirea sa. Probabil, uterul cu creștere rapidă mișcă acest intestin, ceea ce provoacă o răsucire a intestinului gros. Majoritatea covârșitoare a răsturnărilor la mamele viitoare (3/4) se observă în ultimele trei luni de gestație.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Cauze volvulus

Cauzele acestei afecțiuni sunt foarte diferite și, uneori, la prima vedere, foarte nevinovate. Poate să apară chiar și în timpul somnului - o schimbare a posturii poate provoca o întoarcere a intestinului. Acest lucru se întâmplă cu o persoană care, de mulți ani, conduce un stil de viață nesănătoasă, mănâncă în mod necorespunzător și, ca rezultat, are probleme cu tractul gastro-intestinal.

Părinții îi sperie adesea pe copii, pretinzând că ar putea să apară o schimbare a curajului, poate că ei înșiși o cred. Cu toate acestea, guma de mestecat nu provoacă peristaltism intestinal activ, nu este digerat prin acțiunea sucului gastric și în marea majoritate a cazurilor se excretă excelent de intestin cu mase calorice.

Dar răsăritul gurii de la persimmons este destul de probabil. Curmale, care conține în exces de tanin, stomacul copiilor nu digera, se lipeste într-o bucată mare că intestinul nu poate avansa la ieșire. Acest lucru poate provoca invazia - atragerea unei părți dintr-un colon în altul. Desigur, pentru asta trebuie să mănânci mai mult de un fruct sau jumătate. Inversiunea intestinelor la copii poate provoca nu numai curmale, ci și absorbția excesivă a mandarinelor, bananelor și alimentelor necorespunzătoare pentru copil (carne afumată, hering etc.).

Motivele curburii intestinelor sunt adesea ascunse în trăsăturile anatomice ale structurii organelor sistemului digestiv. Sunt tulburări de dezvoltare fetală care provoacă această boală la sugari, cel mai adesea o mesenteră anormal de lungă și peristaltismul activ al intestinului. Gigantismul congenital al intestinului gros, absența congenitală a motilității intestinale, hernia diafragmatică congenitală, mai puțin frecvent, dar poate duce la umflarea intestinului la copil. Alimentația artificială precoce poate provoca această boală. Cazurile de intususcepție la sugari - înăsprirea părții intestinului îngust în lumenul normal, care duce la obstrucție, nu este neobișnuită în practica pediatrică.

Cauza inversării congenitale a intestinelor se numește malformație a tubului intestinal al embrionului sau o anomalie de fixare a intestinului mijlociu.

Uneori lumenul intestinului este blocat de meconiu, care are o densitate anormală.

La pacienții cu vârste mai mari de un an, rotațiile intestinale sunt cauzate, strict vorbind, de doi factori:

 • defectul dezvoltării mesenteriei, care are o lungime, ceea ce face posibilă deplasarea în direcții diferite,
 • incapacitatea intestinului de a promova conținutul care a rămas în el, atunci fiecare mișcare a musculaturii sale conduce la o răsucire a curburii intestinului.

trusted-source[12], [13], [14], [15], [16], [17], [18], [19]

Factori de risc

Factori de risc:

 1. Ieșiți de la un regim de repaus prelungit, însoțit de omenire, care activează motilitatea intestinală și poate provoca o răsucire.
 2. Supraalimentarea sistematică (mai ales noaptea) determină umplerea excesivă a coturilor intestinale, activând simultan abilitățile sale motorii, ceea ce poate duce la întoarcerea uneia sau mai multor bucle intestinale.
 3. O creștere bruscă a presiunii din interiorul peritoneu, chiar și ușoară, din cauza unei accidentări, sarcină neobișnuit de grele de lucru fizică cu slăbiciune musculară presa poate provoca dislocarea intestinului și provoca această patologie.
 4. Modificări cicatrice și adezive în țesutul conjunctiv al cavității abdominale, care rezultă din intervenții chirurgicale și inflamații.
 5. O dietă care include în majoritate alimente grosiere, umede, bogate în fibre, care activează peristaltismul intestinal.
 6. Frecvența, așa-numita otrăvire alimentară, adică infecție cu microorganisme patogene, însoțită de manifestări dispeptice.
 7. Constipația (constipația) este un factor provocator de umflare a colonului sigmoid, mai ales în cazul persoanelor în vârstă.
 8. Mesosigmoidita, rezultatul acesteia poate fi o deformare a mezenterului și a transformării colonului sigmoid
 9. Corpul străin poate închide lumenul intestinului (obturația), iar neoplasmul, sarcina o stoarcă din exterior (strangulare), ceea ce va duce la răsucirea.
 10. Intoxicația, administrarea de medicamente puternice (suprimarea peristalticii intestinale, laxative), anumite boli ale sistemului nervos central cauzează spasme sau paralizie a mușchilor intestinului.
 11. Invazia masivă a helminților provoacă, uneori, o întoarcere în intestine.

În general, răsucirea intestinului subțire este cauzată de defecte de dezvoltare, cicatrici și modificări adezive ale țesutului conjunctiv, hernie.

Curbură a intestinului gros, cea mai mare parte a patologiei dobândite. Cauzele acestei localizări sunt creșterea cicatricilor și a aderențelor în peritoneu, sarcină, neoplasme, manipularea chirurgicală a intestinului. Marea majoritate a întoarcerilor intestinului gros apar în partea sigmoidă.

Cu o curbură completă a intestinului, se formează o obstrucție închisă a secțiunilor afectate, inervația și ischemia provoacă în cele din urmă gangrena și perforarea peretelui intestinal.

trusted-source[20], [21], [22], [23], [24], [25]

Patogeneza

Indiferent de cauza principală a dezvoltării patologiei are loc după cum urmează: - Intestinului rotit, și uneori în mod repetat, iar clearance-ul său este complet suprapusă, conținutul opririle intestinului sunt presate nervii mezenterici si vasele de sange, fluxul de sânge încetează intestine și ea necrozante. Necroza intestinului crește permeabilitatea sa la toxine care ajunge în peritoneu, și dezvoltă peritonita fecale.

trusted-source[26], [27], [28], [29], [30], [31], [32], [33], [34]

Simptome volvulus

Imediat după răsucirea buclelor intestinului, apar primele semne ale bolii - combaterea instantanee a durerii acute, mai des în zona ombilicilor, apoi începe vărsătura reflexă. Caracteristică specifică - o parte a abdomenului este umflată și se observă bucle intestinale. Dacă bateți pe partea umflată a abdomenului, sunetul va fi similar cu ruloul de tobe.

Simptome însoțitoare - hipotensiune, constipație și formare de gaze fără evoluție de gaz, slăbiciune, paloare gri-pământ. Pot aparea transpiratie pe fata, chiar si delirul poate incepe. Pacientul cu greu vorbește și respira mult, în stomacul lui puteți auzi sunete care seamănă cu o stropire de apă.

Buclele intestinale pot fi răsucite oriunde în intestin, unde există un mesenter. Nivelul de tulburări determină clinica patologică și tactica tratamentului.

Tipurile de balonare sunt clasificate în funcție de nivelurile în care au apărut:

 • intestin mic;
 • cecumul;
 • sigmoid colon;
 • transversal de colon.

În mod normal, unghiul de îndoire a intestinului subțire este de până la 90 °. O întoarcere la un unghi mai mare de 180º cauzează simptome clinice, una sau mai multe curbe ale intestinului subțire pot fi atrase în această mișcare. Cecumul este în apropiere, prin urmare semnele curburii sale vor arăta asemănătoare.

Răsucirea intestinului mic (orb) se caracterizează prin următoarea clinică:

Apariția durerii severe în timpul unei inversiuni este determinată de încetarea furnizării de sânge a acestei zone a intestinului. Durerea bruscă care nu se scurge, continuă, cusută sau tăie, se simte în abdomenul superior. Este în continuă creștere, devenind insuportabil.

La acest tip de întoarcere, pacienții prezintă anxietate, emoție, uneori strigând în durere. De regulă, își apasă genunchii la piept, dar acest lucru nu ușurează durerea.

Înainte de locul torsiunea format grup de tractusului intestinal care provoacă obstrucția buclele intestinale, stimulează peristaltismul, vizibile vizual, aceasta poate fi însoțită de susură sunete și crampe abdominale.

Dacă buclele secțiunilor inferioare ale intestinului subțire sau ale cecului sunt răsucite, se observă o umflare asimetrică în zona ombilicului datorită acumulării de mase fecale deasupra nivelului de curbură.

Răsucirea intestinului subțire este însoțită de vărsături, care începe simultan cu durerea (prima erupție a vărsăturilor cu bile, mai târziu - cu un amestec de fecale). Vărsăturile nu ușurează starea pacientului.

Constipația și acumularea de gaze care nu găsesc o priză începe mai târziu, deoarece activitatea motrică a intestinului gros este încă normală, fecalele și gazele continuă să fie eliberate. Dacă consultați imediat un medic care are suspiciunea de a întoarce un intestin subțire, această etapă poate fi evitată, dar în cazul unei perioade prelungite de timp, eliberarea scaunului și a gazelor se poate opri.

Condiția generală este întreruptă - există semne de deshidratare, slăbiciune, amețeli, leșin. Simptomele de intoxicare ale unui organism sunt în creștere: dureri musculare, tahicardie, paloare, febră mare, sudoare pe frunte.

Umflarea coloanei este mai frecventă, cea mai frecventă localizare este în colonul sigmoid.

Simptomele sale sunt similare cu cele ale unui intestin subțire, dar există unele diferențe.

Sindromul de durere apare brusc, dar se poate dezvolta treptat. Se simte, practic, în abdomenul inferior și poate fi dat zonei taliei. Natura durerii este constantă, ocazional - paroxistică.

Vărsăturile nu sunt digerate și alăptarea apare simultan cu durerea și se repetă de două sau trei ori, fără a aduce relief. Vărsătura în acest caz este cauzată mai mult de iritarea dureroasă. Vărsăturile încep cu fecalele mai târziu, cu dezvoltarea peritonitei.

Constipația și evoluția gazelor nu începe imediat. În primul rând, motilitatea activă a intestinului poate fi vizibilă, eventual se estompează.

Stomacul este umflat vizibil și asimetric. Secțiunile superioare din partea dreaptă a abdomenului sunt mărite - colonul sigmoid sa mutat după ce sa răsturnat. Acumularea de gaze și fecale în ea își întinde buclele, mărind în mărime. Se deplasează în sus organele abdominale, care apasă pe diafragmă, reducând volumul pieptului, stoarcerea plămânilor și frustrarea procesului respirator, perturbând activitatea inimii. Acest lucru se manifestă prin dificultăți de respirație, aritmie, tahicardie, durere în spatele sternului.

Ocazional, colonul transversal se transformă într-un vag, un simptom care seamănă cu curbura colonului sigmoid.

trusted-source[35], [36], [37]

Formulare

Clasificarea buclelor în funcție de unghiul de rotație al intestinelor: curbură parțială a intestinelor (până la 270 °), plină (270-360 °), în cazul în care intestinul este răsucit de mai multe ori - repetat. De regulă, curburile intestinului sunt răsucite în sensul acelor de ceasornic.

Inversiunea congenitală a intestinelor se manifestă în primele ore ale vieții copilului. Primele simptome sunt sindromul durerii (un copil agitat, mereu capricios, plâns), vărsături, hipotensiune arterială, asimetrie abdominală, peristaltism intestinal scăzut. Perturbat carminativ, meconiu poate ieși, dar nu au fost observate fecale normale, mucus eliberat din anus (inversare completă) sau se deplasează de scaun în porții mici, al căror volum devine mai mică (parțial).

Curbura intestinală la copii se manifestă prin febră înaltă, durere acută în abdomen, vărsături, sânge sau mucus în fecale. Copilul nu mănâncă bine și doarme, de multe ori strigă, este capricios, își împinge picioarele în stomac. Atacurile apar și se retrag în mod neașteptat, în intervalele dintre noi copilul poate smulge de două ori. Există o formare intensă de gaz, după un timp începe constipația și gazele se opresc din deplasare. După examinare, copilul are o compactare vizibilă în abdomenul inferior.

Turnul intestinal în făt este dificil de diagnosticat, este tratat după nașterea copilului. Această patologie adesea însoțește mnogovodia în mama și alte malformații, de exemplu, boala lui Down.

trusted-source[38], [39], [40], [41], [42], [43], [44], [45]

Complicații și consecințe

Dacă pacientul nu se consultă cu un medic cu primele simptome, după câteva ore începe dezvoltarea peritonitei. Temperatura corpului crește și o îmbunătățire falsă a stării de sănătate. Pacientul poate simți că nu mai este nevoie să vă faceți griji. Această concepție greșită poate duce la consecințe fatale.

La întoarcere, alimentarea cu sânge a porțiunii răsucite a peretelui intestinal și inervația sa încetează complet. Conform numeroaselor dovezi ale cercetării medicale, calitatea suplimentară a vieții unui pacient, și adesea viața însăși, depinde în mod direct de oportunitatea asistenței medicale furnizate.

Posibile complicații: deshidratare, perforare și necroză a peretelui intestinal; infecții purulente sistemice și intoxicații; aderența și re-răsucirea intestinelor.

Degidratatsiya:

 • întoarcerea intestinelor se manifestă prin vărsături frecvente, când corpul pierde multă apă și electroliți;
 • în timp ce absoarbe o persoană, lichidul este absorbit în intestinul gros și, când este pornit, în special intestinul subțire, nu intră acolo.

Rezultatul deshidratării este o creștere a încărcăturii inimii, hipotensiunea, descompunerea proceselor metabolice, slăbiciune, leșin (până la comă). Dacă corpul pierde aproximativ o cincime din apă, este posibil un rezultat letal.

Peretele intestinului, lipsit de aportul de sânge, își pierde forța, se rupe, iar conținutul acumulat se toarnă în peritoneu și provoacă inflamația acestuia (peritonita fecală). Aceasta provoacă modificări necrotice în țesutul peretelui intestinal (se dezvoltă gangrena). În acest caz, este necesară intervenția chirurgicală urgentă cu îndepărtarea părții intestinului și tratamentul antiseptic al cavității abdominale.

Boala adezivă - formarea fuzionărilor de țesut conjunctiv care apar în zonele de inflamație. Cauzează dislocarea intestinului intestinului, care poate provoca repetarea oricărei forme de obstrucție a tractului digestiv.

trusted-source[46]

Diagnostice volvulus

Diagnosticul de inversare a intestinelor, ca orice altă boală, se bazează pe un sondaj, o examinare, teste de laborator și examinări instrumentale. Ancheta și examinarea pacientului ajută la ghicirea cauzei bolii și la numirea unui alt examen.

Nu există teste de laborator care să confirme sau să respingă diagnosticul de vărsături. Cu toate acestea, unele teste sunt efectuate pentru a identifica complicațiile (gangrena, peritonita) și pentru diagnosticul diferențial.

Dacă suspectați un volvulus numit CBC, care ajută la identificarea caracteristica a acestei abateri indicatori de boală: deasupra numărului de globule albe normale și viteza de sedimentare a hematiilor; scăderea normei numărului de globule roșii și a conținutului de hemoglobină. Aceste date sugerează prezența peritonitei și a sângerărilor intestinale.

Un test de sânge biochimic poate indica o creștere a nivelului de lactat dehidrogenază, o scădere a indicilor de albumină, potasiu și clor.

În cazul nostru, testele hepatice sunt de obicei normale, această analiză se face pentru diagnosticul diferențial.

Analiza fecalelor uneori arată prezența sângelui (necroza mucoasei intestinale).

Studiile privind starea acido-alcalină a sângelui - în perioade diferite prezintă diferențe diferite față de normă.

Diagnosticul instrumental - examinarea cu raze X a cavității abdominale (revizuire, irigografie, contrast oral), tomografie computerizată, diagnostic laparoscopic.

Pe radiografiile obișnuite obstrucție vizibile, buclele intestinului și prezența obstrucției și a razelor X cu o irigoscopie definește volvulus localizare tipică, administrarea orală de suspensie de bariu, înainte de raze X este folosit pentru a confirma răsucirea intestinului subțire (de exemplu, pediatrie).

Tomografia computerizată este potrivită în caz de clapetă orb și de intestin mic. Pe tomogramă, se observă o spirală, așa-numitul "semn de furtună", modificări obstructive ale intestinului și îngroșarea pereților, umflarea mesenteriei.

La copii cu vârste cuprinse între 4 și 10 luni între în cazurile de obstrucție a invaginație volvulus diferențiate (suzivsheysya de retragere a intestinului în colon cu un clearance-ul normal).

Dacă suspectați o volvulus la femei în timpul diagnosticării sarcinii este complicată de faptul că studiul cu raze X este contraindicată și se aplică numai în cazurile cele mai extreme, laparoscopia de diagnostic nu este aplicabilă din cauza indezirabilitatea anesteziei, colonoscopie - din cauza unei posibile avort spontan.

Indiferent de termen, se utilizează ultrasunete, se pot detecta modificări obstructive, fluid în peritoneu și altele asemenea.

trusted-source[47], [48], [49], [50], [51], [52], [53]

Diagnostic diferentiat

Diagnosticul diferențial se bazează pe istoricul medical, pe examinările de laborator și instrumentale. Buclele intestinului subțire sunt diferențiate de neoplasme, diverticuloză, formațiuni adezive și compuse. Cu această patologie a colonului sigmoid, neoplasmul malign, diverticuloza, mesenterul mezenteric etc. Sunt excluse. Răsucirea cecului trebuie diferențiată de apendicită, ruptura chistului ovarian, alte obstrucții, infecții ale organelor urogenitale.

Datele inspecției vizuale au o importanță decisivă în diferențiere.

Cine să contactați?

Tratament volvulus

Boala reprezintă un pericol grav pentru viața pacientului, cu primele simptome care trebuie să vă adresați imediat asistenței medicale.

În timp ce ambulanța nu a sosit, este necesar pentru a plasa pacientul în mod convenabil. Nu hrăniți sau beți, deoarece mișcările intestinului pot agrava răsucirea și provoca vărsături. În nici un caz nu dați niciun medicament, pot schimba imaginea clinică și pot face mai dificilă diagnosticarea. Nu spălați stomacul, nu puneți o clismă, nu încălziți stomacul.

Spitalizarea și tratamentul chirurgical sunt singurul lucru care permite salvarea vieții unui pacient.

Excepția este răsucirea necomplicată a colonului sigmoid. Abilitatea de a răspândi curbura colonului sigmoid prin anus este dictată de apropierea de anus. Această procedură este efectuată într-o instituție medicală de către specialiști. Aceasta constă în forțarea unei soluții de bariu la locul de întoarcere prin rect. Există o presiune crescută și poate apărea o balonare. Dacă nu se întâmplă să se întâmple, se utilizează o intervenție chirurgicală.

Tehnicile chirurgicale sunt selectate individual, având în vedere localizarea curburii, starea părților deteriorate ale intestinului și bunăstarea pacientului.

Operațiile de eliminare a acestui defect se efectuează sub anestezie generală. O incizie laparotomică (din partea de sus în jos a liniei mediane a abdomenului, ombilic rămâne în partea dreaptă) este necesară pentru o bună vedere a câmpului de operare și a accesibilității sub diverse manipulări.

Prin incizie, slăbiți buclele intestinului și eliminați conținutul acumulat. Dacă buclele intestinale sunt viabile - după ce recuperarea este restabilită la aspectul lor normal, motor și sânge, operația este terminată. Spălați cavitatea abdominală cu antiseptice, instalați un tub de drenaj și suturați
Rana.

Când detectarea cantității de funcționare a complicațiilor crește: elimina bucla mort anastomoză suprapusă sau intestinale capete peritonită ieșire ale suprafeței peretelui abdominal (ileostomie), care permite pacientului pentru a regla puterea în timpul dezangajarea procesului intestinului și în continuare tratament anti-inflamator. Când starea este normalizată, pacientul este operat pentru a restabili integritatea intestinului.

Principiile de realizare a operațiunilor cu diferite localizări ale curburii sunt similare, cu unele diferențe specifice.

Dacă operația a trecut fără a elimina o parte a intestinului, pacienții se recuperează rapid. După rezecția răsucirii intestinului, se așteaptă ca pacientul să aibă o reabilitare îndelungată, în această perioadă trebuie respectate anumite restricții. Măsurile postoperatorii postoperatorii constau în odihnă pat, anestezie, tratament postoperator al plăgilor, proceduri de fizioterapie, gimnastică respiratorie, alimentație dietetică.

Pacienții postoperatorii trebuie să respecte restricțiile stricte ale patului pentru a evita divergența suturilor. La o zi după operație, puteți începe să faceți gimnastică simplă cu mâinile (ridicați-jos, îndoiți-răsuciți), întoarceți cu atenție de la o parte la alta. După o altă zi sau două, se recomandă să ieșiți din pat și să mergeți pentru o scurtă perioadă de timp în secție și în coridor. Încărcarea ușoară fizică după intervenție chirurgicală îmbunătățește circulația sângelui, precede apariția decubitului și reduce riscul formării cheagurilor de sânge.

Un punct important în procesul de reabilitare este anestezia eficientă.

În funcție de starea pacientului și de sensibilitatea individuală, se utilizează analgezice diferitelor grupuri.

La începutul operației, se utilizează medicamente narcotice care, în mod eficient, ameliorează durerea severă, de exemplu, morfină sau omopon.

Omnopon - complex de droguri format din trei analgezice narcotice (morfina, codeina, tebaina) papaverină și prevenirea contracție spastică a musculaturii netede a intestinului. Inhibă orice senzație de durere fără a opri conștiința, păstrând în același timp senzațiile rămase.

Pacienților li se administrează injecții subcutanate într-o doză de 10 mg din medicament de trei până la patru ori pe zi.

Poate provoca greață, vărsături, depresie respiratorie. Utilizarea continuă cauzează dependența de droguri.
Contraindicat în disfuncția respiratorie, distrofie, pacienți de vârstă înaintată.

Pentru a elimina manifestările de inflamație și durere în zona suturii postoperatorii, utilizați medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, de exemplu, indometacin sau ketorolac.

Ketorolac - un analgezic activ, ameliorează febra, umflarea și inflamația. Inhibitor de producție de prostaglandină. Previne tromboza. Este indicat pentru durerea postoperatorie.
Puteți combina cu medicamente pentru durere narcotică. Pacienții sunt prescris intravenos într-o doză de 30 mg cu un interval de șase ore. Ca toate medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene, există o mulțime de contraindicații și efecte secundare de la alergii la tulburări neuropsihice. Nu este utilizat în pediatrie, în timpul sarcinii și alăptării.
Pentru a relaxa mușchii intestinului, pentru a-și dezactiva abilitățile motorii și pentru a preveni spasmele, utilizați medicamente antispasmodice.

Drotaverinul este un antispasmod activ care se relaxează pe mușchii netezi ai tractului gastrointestinal și ai vaselor de sânge. Are efect analgezic, extinzând vasele și contribuind la saturarea lor cu oxigen.

Drotaverina clorhidrat penetrează bariera placentară. Femeile gravide și care alăptează și copiii în vârstă de 0-12 ani nu sunt repartizați.

Pacienții sunt prescris intramuscular pentru 40 - 80 mg cu un interval de opt ore. Medicamentul este bine tolerat, reacțiile alergice și alte evenimente nedorite sunt extrem de rare.

Tratamentul plăgii după operație se efectuează de la prima zi până la vindecarea completă, o dată sau de două ori pe zi, conform indicațiilor. Se efectuează pentru a preveni infecțiile purulente și procesele inflamatorii. De fiecare dată în timpul pansamente spălate agenți antiseptici, de exemplu, cu betadină și alcool (70%), pentru a inspecta și reaplicat mai multe straturi de tifon impregnate cu antiseptic și fixați-le cu un bandaj steril.

Betadina este un antiseptic complex, care este un compus iod cu polivinilpirolidonă. Contactul cu pielea eliberează un ion activ de iod din compus, care reacționează cu proteine celulare pentru a forma iodamine. Poate fi folosit pentru o perioadă lungă de timp fără riscul dezvoltării imunității. Are un efect bactericid, fungicid, distruge virușii și protozoarele. Aceasta durează mai mult decât produsele care conțin iod anorganic, practic nu irită suprafața tratată. Influentează, până când culoarea dispare de pe suprafața pielii. Contraindicat în cazul sensibilizării la iod, funcția tiroidiană crescută, femeile însărcinate și care alăptează, sugarii. Nu este utilizat împreună cu alți agenți antiseptici pentru uz extern care conțin argint, hidroperiton, clorhexidină, preparate enzimatice și medicamente care conțin mercur.

În timpul perioadei de recuperare, pacientul poate fi prescris tratament fizioterapic: terapie - ultra-înaltă frecvență, laser, magnetic; diadynamics; electroforeză.

Toți pacienții după o intervenție chirurgicală este sculptata exerciții de respirație accelerată: respirații adânci sau baloane de umflare pentru ventilație ca prevenirea dezvoltării pneumonia de stază și alte complicații ale sistemului respirator. Această gimnastică se recomandă să fie făcută de câteva ori pe zi, în special în timpul unei odihnă prelungită a patului.

Alimente dietetice

Pentru câteva zile imediat după eliminarea curburii intestinelor cu ectomia părții intestinului, substanțele nutritive, lichide, oligoelemente și vitamine sunt administrate pacientului intravenos prin intermediul unui picurător. După trei sau patru zile starea pacientului este stabilizată și este posibil să se mănânce în mod natural.

Începe cu dieta zero, nutriție naturală, care își propune să ofere un corp minim de nutrienți esențiali, prevenind în același timp contracția activă a musculaturii netede a intestinului, și gazare, afectând în mod negativ vindecarea țesuturilor pe zona operată.

Dieta zero implică aportul alimentar frecvent (de 8 ori pe zi) în porții mici (nu mai mult de 300 g) numai în stare lichidă. Alimentele și băuturile sunt încălzite până la 45 ° C, norma zilnică de lichid este de aproximativ doi litri, alimentele nu sunt sărate.

Poți să mănânci: un bulion slab din soiurile de carne dietetică - carne de vită, iepure, piept de curcan și piure de cartofi; decoction de terci de orez piure; carnea degresată și o băutură de la șolduri de trandafir; jeleu și măr de copt; jeleu și nu ceai puternic.

Apoi dieta № 1a, presupunând să mănânce de șase ori pe zi, toate - într-o formă caldă, lichidă și înfundată

Puteți mânca: hrișcă șters, orez, ghiveci de grâu pe bulion sau lapte, diluat cu apă (1: 4); freze supe din cereale pe bulion de legume; proteine pentru omogenizare; aburi de pește de soiuri cu conținut scăzut de grăsimi sub formă de sufle; jeleu, ceai puternic, proaspăt din fructe dulci.

În absența complicațiilor, aceștia continuă dieta nr. 1b, care, pe lângă cea precedentă, include: biscuiți din pâine albă; carne de vită cu brânză și chifteluțe; legume fierte (abur), carne și pește sub formă de piure; smântână.

Aproximativ două-trei săptămâni după operație, la externarea din spital, se prescrie dieta nr. 1. Restricțiile sunt mai puțin - temperatura alimentelor este caldă sau în interior, produsele care activează secreția de suc gastric și peristaltismul intestinal nu sunt recomandate. Este permisă utilizarea produselor de acid lactic, a biscuiților, a prăjiturilor cu conținut scăzut de grăsimi, a pâinii de ieri. Primul și al doilea fel de mâncare sunt fierte și aburi, ingredientele lor sunt măcinate.

Trecerea la modul obișnuit de viață are loc pentru aproximativ o lună și jumătate.

trusted-source[54], [55], [56], [57]

Medicină alternativă

Inversiunea intestinelor nu poate fi încercată acasă. Utilizarea medicamentelor alternative sau a medicamentelor homeopatice nu va rezolva problema, ci va exacerba numai aceasta. Dar ca o măsură preventivă a curburii intestinelor, în perioada de recuperare, tratamentul alternativ și homeopatia pot ajuta. Cu toate acestea, înainte de a lua un tratament alternativ, este necesar să consultați un medic responsabil.

Inversiunea intestinelor poate provoca cauze diferite. Pentru unele dintre ele, de exemplu, patologiile congenitale, prescripțiile pentru medicina alternativă sunt puțin probabil să funcționeze. Cele mai multe dintre celelalte sunt supuse ajustării.

Factorul unui risc grav de umflare a intestinelor se numește constipație cronică. Aici puteți aplica cu succes tratament alternativ.

Recomandările cele mai simple - dimineața pe stomacul gol, luați o lingură de ulei vegetal în gură și ghemuiți-vă în gură cât mai mult posibil, scuipați resturile (acestea trebuie decolorate) și clătiți-vă gura. Această procedură elimină și intoxicația organismului.

Exista dimineata pentru salata de mic dejun "broom" din sfecla rosie, morcovi si varza fin tocata cu ulei vegetal.

Infuzie de sfecla pe apa. 0,5 kg de culturi radacini pentru a curăța, tăiați, turnați un litru de apă clocotită, lăsați-o să fiarbă timp de trei-patru ore. Apoi se toarnă 150 g de zahăr și o linguriță de drojdie uscată, pusă într-o zi într-un loc întunecat. După o zi, se scurge. Mănâncă o jumătate de cană de trei până la patru ori pe zi. Relaxează musculatura intestinului, are un efect anticonvulsivant și antiseptic, normalizează peristaltismul.

Zgura zerului cu celandina. Pentru 3 litri de ser vor avea nevoie de un pahar de planta fin tocata si de zahar granulat. Curatati celandina cu zahar, turnati-o pe o bucata de tifon, legati-o intr-un nod, puneti-o intr-un castron cu ser, acoperiti cu tifon si puneti-l intr-un loc intunecat timp de 14 zile. Îndepărtați mănunchiul, răsuciți-l, evacuați-l. Păstrați borcanul cu quass în frigider, sub nylonul capacului. Mananca 1/2 ceasca de doua ori pe zi timp de o jumatate de ora inainte de masa. Curs - 14 zile, după două sau trei zile pentru a termina schema rămășițelor de kvass.

Tratamentul cu ierburi poate ajuta nu numai la constipație, ci și la intoxicații și intoxicații alimentare.

Ca un laxativ, puteți pregăti un decoct din coaja de cătină: 100 g de materie primă zdrobită se toarnă un litru de apă, pentru a arde o oră într-o flacără slabă (nu fierbe). Se lasă să se răcească, se scurge.

Mănâncă de cinci sau șase ori pe zi, o lingură cu o jumătate de oră înainte sau o oră după masă.

Când se consumă prea mult, rădăcina calamusului ajută foarte bine , mănâncă o jumătate de linguriță de rădăcină zdrobită a calamusului și o bea cu apă.

Ajută la perfuzarea cu șoricelul : o linguriță de apă cu apă fierbinte, un minut mai târziu - să se scurgă, puțin rece - să bea.

Consecințele otrăvirii alimentare pot fi compensate prin administrarea de cicoare : 25 g de materii prime uscate zdrobite pentru a prepara un pahar de apă fiartă abundentă, înfășurați și lăsați-l pe timp de noapte. Beți o zi în trei până la patru mese înainte de a mânca o jumătate de oră. Pentru a bea infuzie de cicoare, este necesar, având în prealabil golit un stomac, pentru ce bea trei pahare de apă sărată. Puteți curăța stomacul de mai multe ori.

Se prepară, de asemenea, o perfuzie cu frunze de zmeură uscată sau frunze de menta. Sunt beți pe stomacul gol dimineața și noaptea. Ar trebui să beți încet, cu gume mici.

Homeopatia se referă, de asemenea, la metode conservatoare de tratament, prin urmare este inacceptabilă eliminarea acestei probleme cu preparatele homeopate.

Pentru a preveni balonarea și a combate constipația cronică, precum și bolile inflamatorii intestinale, există multe medicamente, cum ar fi:

Causticul (Causticum) - se folosește pentru constipație cu fecale dure, uscate, uneori cu secreții mucoase; defecarea apare cu mare dificultate și stres;

Bryonia (Bryonia) - cu mucoase uscate ale trecerii anale, rect, aceleași senzații în gură, sete puternică, în placă de limbă, nu este nevoie să se defecteze; balonare; pot fi utilizate la femeile gravide;

Hydrastis (Hydrastis) - constipație cronică la pacienții care iau mai mult timp laxative; gravide, care doresc să mănânce carne, nu feluri de mâncare vegetale;

Natrium muriaticum (Natrium muriaticum) - fisuri, fracturi de anus cu sângerare; Trageți după scaun; membranele mucoase depășite; toate acestea fac ca pacientul să fie supărat; renale pareză rectală; constipație la pacienții cu dislocarea organelor interne ale pelvisului mic; pacienții sunt transpirați, foarte slabi, ca de exemplu sărate.

Reacțiile homeopate trebuie să fie prescrise de un medic homeopat care va studia anamneza, stilul de viață, obiceiurile și dependențele pacientului. Toate acestea sunt luate în considerare la întâlniri, iar auto-medicamentele, chiar și cu medicamente homeopatice utilizate în doze mici neglijabile, sunt nesigure.

trusted-source[58], [59], [60], [61], [62], [63], [64], [65], [66], [67], [68]

Profilaxie

Prevenirea inversării intestinelor este un mod de viață care nu predispune la dezvoltarea acestei boli. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele cu caracteristici anatomice congenitale ale organelor abdominale.

Previnerea preventivă a bolii respective constă, în primul rând, în respectarea unei diete. Leziunile prelungite cu saturație excesivă ulterior, consumul unei cantități mari de alimente de origine vegetală crește riscul unei răsuciri a intestinelor.

Se recomandă să mâncați mese mici într-o manieră regulată și variată, 4-5 mese pe zi, iar persoanele expuse riscului ar trebui să prefere alimentele lichide și mărunțite. Scoateți din dietă foarte fierbinte sau reci, alimente grase, afumate, sărate, alcool.

Este necesar să scapi de jena în timp. Cu o tendință la constipație din cauza peristalismului slab al intestinului, trebuie să consumați mai multe alimente vegetale, ceea ce normalizează mobilitatea intestinului și promovează o eliberare mai rapidă a corpului de la scaun.

Pentru constipație cauzată, de exemplu, de neoplasme, produsele care stimulează motilitatea intestinală trebuie eliminate din meniul zilnic. Întrucât, în acest caz, motilitatea intestinală activă poate provoca o întoarcere a intestinului.

În timp, tratați procesele inflamatorii acute ale peritoneului și ale infecțiilor intestinale, care pot duce la apariția aderențelor și a altor complicații.

trusted-source[69], [70], [71], [72]

Prognoză

Prognoza unei transformări a intestinelor depinde în mod direct de viteza de referință pentru ajutor medical. Cu un tratament în timp util, este favorabil, iar întârzierea timpului poate duce la moarte.

trusted-source[73], [74]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.