^

Sănătate

Ginecolog-endocrinolog

, Editorul medical
Ultima examinare: 20.11.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Un ginecolog-endocrinolog este un doctor de sex feminin care tratează diferite tulburări hormonale în organism. Să examinăm mai atent cine este ginecolog-endocrinolog, ce face doctorul și în ce cazuri ar trebui abordată.

Întreaga activitate a unui ginecolog-endocrinolog se bazează pe studiul hormonilor feminini și efectul lor asupra organismului. Hormonii sunt substanțe în glandele endocrine care exercită o influență specifică asupra organismului, care lucrează prin sistemul circulator. Există multe tipuri de hormoni, sunt prezenți în fiecare glandă.

Ginecologul-endocrinolog este angajat în studiul hormonilor ovarieni, adică progesteronelor, estrogenului și testosteronului. Estrogeni sau hormoni feminini sunt produși de glandele sexuale, în special ovarele. În corpul feminin, există, de asemenea, hormoni masculini, androgeni, care sunt de asemenea produși de ovare, țesut adipos și glandele suprarenale. Pentru un ginecolog, un endocrinolog, este important să se studieze hormonii masculi și feminini. Apropo, hormonii feminini se formează din hormoni masculini. Dacă ovarele sunt în ordine și funcționează perfect, atunci în fiecare lună, timp de două săptămâni în ovar, fierul lucrează productiv, ceea ce se numește "corp galben". Este această glandă care produce progesteronul, un hormon care este necesar pentru a determina sarcina în stadiile incipiente și pentru a alerta organismul în apropierea menstruației.

Ginecolog-endocrinolog - un medic care se ocupa cu diagnosticarea, prevenirea și tratamentul afecțiunilor ginecologice de sex feminin, cum ar fi papiloma, cistita, eroziune de col uterin, și alte coleitis. Ginecologul-endocrinologul ajută de asemenea la menstruația dureroasă, ceea ce indică un exces de hormoni masculini în corpul feminin.

Sfera intereselor profesionale ale unui ginecolog-endocrinolog este bolile endocrinologice ginecologice, care sunt direct legate de încălcarea funcționării organelor endocrine. Ginecologul-endocrinolog este implicat în selecția individuală a contracepției hormonale. Ginecologul-endocrinologul vă poate spune cum să evitați problemele cu sănătatea feminină.

trusted-source[1], [2]

Cine este un ginecolog-endocrinolog?

Un medic ginecolog-endocrinolog este un medic care studiază și tratează sănătatea femeilor. Medicul studiază funcțiile hormonale ale corpului feminin, se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor care sunt asociate cu o lipsă sau exces de hormoni în anumite organe. Complexul profesional ginecolog-endocrinolog se apropie sau se potrivește cu tratamentul unui organism feminin. Cine este un ginecolog-endocrinolog este un medic care va ajuta la reglarea fundalului hormonal al unei femei.

Acordați atenție că în cazul în care organismul are tulburări hormonale și orice hormon este în exces, atunci există încălcări cu metabolismul. Ca urmare, astfel de defecțiuni hormonale pot duce la supraponderali și vergeturi pe corp, din care este imposibil să scap de. Aceasta este o ocazie pentru a merge la o consultare cu un ginecolog-endocrinolog.

Când trebuie să merg la un ginecolog-endocrinolog?

Să se adreseze ginecologului-endocrinolog în cazul în care în timpul pubertății, și este de 15 ani fata încă nu are menstruație.

 • De asemenea, este necesară consultarea unui medic pentru ciclurile menstruale prelungite, profunde și dureroase.
 • Dacă în timpul actului sexual există durere în abdomenul inferior și, de asemenea, un miros neplăcut, descărcare, mâncărime. Atunci când urinează, există o senzație de arsură și există o întârziere în menstruație.
 • În zona genitală, apar neoplasme, în glanda mamară există condensări.
 • Când planificați sarcina și debutul activității sexuale, cu disfuncție ovariană, menopauză și endometrioză.

Consultarea cu un medic ginecolog-endocrinolog diferă semnificativ de o consultație ginecologică convențională. Prima diferență este durata de recepție, de obicei de la 30 de minute la o oră. În timpul conversației cu pacienții, medicul învață despre toate detaliile despre viața unei femei și a rudelor sale. O astfel de conversație face posibilă dezvăluirea unei predispoziții la patologii și tulburări hormonale.

Ginecologul-endocrinolog este angajat în compilarea calendarului menstrual, determinând exact datele ovulației. Acest lucru este valabil mai ales pentru femeile care au hemoragii și disfuncții ale ovarelor. Compilarea calendarului menstrual este un ajutor esențial pentru un ginecolog-endocrinolog, ceea ce face posibilă diagnosticarea. Calendarul menstrual trebuie administrat femeilor care au disfuncție lunară și ovariană neregulată.

În timpul examinării pacientului, ginecologul-endocrinologul acordă o atenție deosebită creșterii, greutății, parametrilor figurii, stării părului și a pielii pacientului. Adesea examenul este însoțit de examinarea cu ultrasunete a organelor pelvine și starea oaselor.

Ce teste trebuie să trec la ginecologul-endocrinolog?

Atunci când se adresează unui medic ginecolog-endocrinolog, este necesar să se transmită un număr de teste care vor ajuta la aflarea cauzelor încălcărilor în corpul feminin, să facă un diagnostic corect și să prescrie tratamentul potrivit.

Ce teste trebuie să treci la ginecologul-endocrinolog?

Analize care vor determina starea reproductivă a doamnei. Analiza prolactinei, estradiolului, hormonului stimulator al foliculului, testosteronului și legării de proteine pentru acest hormon.

 • Screeningul diabetului zaharat: diagnosticul diabetului de tip 1 și de tip 2.
 • Diagnosticul toracic: toxoplasmoza, infecția cu citomegalovirus, infecția herpetică, rubeola
 • Diagnosticul glandei tiroide: anticorpi ai peroxidazei tiroidiene, hormonului stimulator al tiroidei, testului de absorbție a hormonului tiroidian, tireoglobulinei.
 • Vaginale, cervicale, fecale uretrale asupra definirii florii (colorarea conform Romanovsky). 
 • Vaginoză bacteriană, definiție calitativă: Lactobacillus spp., Mobiluncus curtissi, Gardnerella vaginalis, Bacteroides spp.
 • Mycoplasma DUO.

Toate aceste teste vor dezvălui boala, tulburările sau complicațiile funcționării normale a corpului feminin. Pentru ginecolog-endocrinolog, aceste teste reprezintă o descriere unică a lucrării corpului, care vă permite să găsiți cauza problemei și să o eliminați.

Ce metode de diagnostic utilizează ginecologul-endocrinologul?

În activitatea sa, ginecologul-endocrinologul folosește o varietate de metode de diagnosticare pentru a stabili un diagnostic precis și a identifica boala. Știința nu se oprește, iar noi substanțe chimice, hormoni și gene sunt descoperite în mod regulat. Detalii despre toate acestea pot fi învățate prin analiza sângelui. Prin urmare, datorită analizei sângelui, este posibilă identificarea cu ușurință a tulburărilor hormonale, fără a se efectua teste hormonale.

Metodele de diagnosticare pe care ginecologul-endocrinologul le utilizează în activitatea sa sunt strâns legate de activitatea altor specialiști din domeniul ginecologiei, în special de medicul ginecolog-chirurg. Infertilitatea, chistul ovarian, miomul uterin sau endometrioza sunt diagnosticate și tratate prin eforturi comune ale unui ginecolog-endocrinolog și ginecolog-chirurg.

Ce metode de diagnostic utilizează ginecologul-endocrinologul?

 • Torța-diagnostic.
 • Examinarea cu ultrasunete.
 • Diagnosticul glandei tiroide.
 • Diagnosticul nivelului hormonal.
 • Diagnosticul diabetului zaharat.

Ginecologul-endocrinolog se ocupă de diagnosticul stării hormonale a organismului, diagnostichează bolile care sunt asociate cu producerea anumitor hormoni. Endocrinologul ginecolog utilizează diagnostice complexe, deoarece permite determinarea stării pacientului cât mai exact posibil.

Pentru toate procesele din corpul uman este pe deplin responsabil pentru sistemul endocrin. Hormonii sunt responsabili pentru stabilirea și dezvoltarea organelor sistemului reproducător, dezvoltarea și dezvoltarea completă a corpului feminin. Datorită metodelor de diagnostic utilizate de ginecolog-endocrinolog, este posibilă identificarea și vindecarea oricărei boli asociate cu dezechilibrul hormonal.

Ce face un endocrinolog ginecolog?

Ginecologul-endocrinolog se ocupă de diagnosticul și tratamentul bolilor asociate tulburărilor hormonale și studiază funcțiile hormonale ale corpului femeii. Tot ceea ce se întâmplă în corpul uman este direct legat și depinde de sistemul endocrin. Se datorează influenței hormonilor faptul că organismul feminin și organele sistemului reproducător cresc. Sistemul endocrin afectează sănătatea fizică și starea psihoemoțională, precum și procesele metabolice din organism și, cel mai important, capacitatea de a concepe și de a suporta copilul.

Partea principală a activității ginecologului-endocrinolog este îndreptată spre studiul estrogenului. Estrogenul este un hormon feminin care vă permite să mențineți tinerețea, sănătatea și frumusețea. Dacă acest hormon în organism corespunde normei, atunci sănătatea femeilor la cel mai înalt nivel. Femeia se simte bine și arată foarte tânără, uneori mai tânără decât colegii ei. Dacă există un deficit de estrogen în corpul feminin, atunci sănătatea și aspectul femeii sunt adecvate. Lipsa de estrogen este de obicei cauzată de dispariția funcției ovariene, care poate duce la tulburări vegetative, adică, hipertensiune arterială, transpirație, modificări bruște ale temperaturii corpului. Sarcina unui ginecolog-endocrinolog este de a detecta astfel de eșecuri hormonale și de a le elimina.

O altă problemă cu care se confruntă un ginecolog-endocrinolog este un exces de estrogen în corpul feminin. Excesul acestui hormon este cauza tumorilor la organele genitale feminine, încălcări ale funcțiilor menstruale și ale ciclului, infertilitate. În plus față de estrogen, în corpul feminin există un alt hormon la fel de important - progesteron. Acest hormon este responsabil pentru starea de spirit, în special în timpul ciclului menstrual. Dacă progesteronul este normal, atunci femeia nu simte durere în timpul menstruației. Dar dacă nivelul hormonului este scăzut sau crescut, femeia așteaptă dureri în glandele mamare și perioade dureroase. Este o încălcare a progesteronului responsabilă de iritabilitatea și starea depresivă a unei femei.

Un ginecolog-endocrinolog ar trebui să facă teste pentru estrogen și progesteron, deoarece acești hormoni sunt responsabili pentru o sarcină normală. Este lipsa de progesteron - acesta este motivul pentru încercările nereușite de a rămâne gravide și avorturi spontane. Un hormon la fel de important în organismul feminin este testosteronul. Acest hormon este responsabil pentru performanța fizică și dorința sexuală. În cazul în care cantitatea de testosteron la o femeie este crescută, atunci organismul și corpul primesc modificări sub formă de: păr crescut, un pelvis îngust și umerii largi, pielea grasă și multe altele.

Studiul fondului hormonal al corpului feminin și influența hormonilor asupra activității vitale normale este tratată de un ginecolog-endocrinolog.

Ce boli sunt tratate de un ginecolog-endocrinolog?

Ginecologul-endocrinolog se ocupă de tratamentul încălcărilor în corpul feminin, care sunt direct legate de sistemul endocrin, precum și de tratamentul bolilor ginecologice.

Ce boli tratează ginecologul-endocrinologul:

 • Prematura și începutul pubertății și cauzele acesteia.
 • Apariția în corpul feminin a caracteristicilor sexuale masculine.
 • Sângerare uterină uterină la fete și femei adolescente.
 • Pubertate mai târziu și lipsa pubertății.
 • Pre-sindrom și tulburări ale ciclului menstrual.
 • Probleme cu metabolismul și sângerări uterine disfuncționale, care pot duce la anemie.
 • Endometrioza, tulburări hiperandrogenice, infertilitate.
 • Salpingoophyte, sindromul postovarectomiei, endometrita cronică.
 • Selecția individuală a contraceptivelor, inclusiv a medicamentelor hormonale.
 • Gestionarea și supravegherea sarcinii, care apare cu tulburări endocrine.

In plus, ginecolog-endocrinolog trateaza boli tiroidiene, ovariene si fanere, vagin, trompe uterine, uter, labiile mici si mari.

Sfaturi ginecolog endocrinolog

Fiecare medic are o serie de recomandări și instrucțiuni care ajută la menținerea corpului într-o stare sănătoasă. Vă oferim sfatul unui medic ginecolog-endocrinolog.

 • Respectați regulile de nutriție și exerciții fizice. Încercați să vă asigurați că greutatea și înălțimea dvs. Se potrivesc vârstei și standardului.
 • Mananca cat mai mult legume, cereale, fructe, verdease. Mâncați în mod regulat, dar în porții mici.
 • Fă-o în mod regulat. Pentru femei, cele mai bune opțiuni sunt înotul, aerobicul, tenisul și alergatul. Exercitiul nu numai ca contribuie la o figura frumoasa, dar, de asemenea, reduce anxietatea, previne retentia de lichide in organism si imbunatateste starea de spirit si imbunatateste starea de bine.
 • Purtați haine și țesături naturale, care nu stoarcă stomacul și nu constrânge pieptul, acordați o atenție deosebită calității lenjeriei. Înainte de debutul menstruației, reduceți consumul de alcool, gras, prajit, dulce, sărat, încercați să renunțați la fumat.
 • Utilizați o varietate de tehnici manuale. De exemplu, osteopatie viscerală sau craniană, acupressure. Tehnicile manuale sunt menite să normalizeze activitatea creierului, producția de hormoni, să scadă stresul și stresul, să normalizeze activitatea sistemului nervos și cardiovascular.

Un ginecolog-endocrinolog este un medic care este responsabil pentru funcționarea normală, sănătoasă a corpului feminin. Nu uitați să vizitați un ginecolog-endocrinolog, deoarece este un angajament că toate tulburările sau bolile vor fi identificate și eliminate în timp util.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.