^

Sănătate

Cercetarea sistemului de hemostază

Rata de coagulogramă

Norma coagulogramei este foarte importantă. De fapt, analiza ar trebui să corespundă unor cifre acceptabile. Orice abatere indică prezența unor probleme în corpul uman. Mai multe detalii despre această problemă pot fi găsite mai jos.

Coagulare

Coagulograma este un tip de analiză a sângelui. Se efectuează numai în scopul studierii capacității de coagulare. Aceasta este o problemă foarte urgentă pentru ziua de azi.

D dimer

Când fibrele de fibrină sunt scindate, se formează fragmente de D-dimeri. La determinarea conținutului de D-dimeri cu ajutorul antiserului specific, se poate determina în ce măsură fibrinoliza, dar nu fibrogenoliza, este exprimată în sângele testat. Conținutul crescut de D-dimer este unul din markerii principali ai activării sistemului de hemostază, deoarece reflectă atât formarea fibrinului în sângele studiat, cât și liza acestuia.

Produse de degradare fibrinogen / fibrină

Produsele de degradare a fibrinogenului / fibrinei se formează în organism după activarea sistemului de fibrinoliză (interacțiunea plasminelor cu fibrinogen și fibrină), care se dezvoltă ca răspuns la formarea fibrinilor intravasculare. Produsele de degradare a fibrinogenului / fibrinei au acțiune antitromboplastină, antitrombină și antipolimerază.

Alpha 2 antiplasmin

Alpha2-antiplasminul este principalul inhibitor de plasmină cu acțiune rapidă. Suprimă activitatea fibrinolitică și esterază aproape instantaneu. Mecanismul său de acțiune se bazează pe faptul că previne adsorbția plasminogenului în fibrină, reducând astfel cantitatea de plasmină generată pe suprafața cheag și, prin aceasta încetinind dramatic fibrinoliza.

Plasminogen

Plasminogenul (profibrinolizina) este un precursor inactiv al enzimei plasmină (fibrinolizină). Determinarea plasminogenului este esențială pentru evaluarea stării sistemului fibrinolitic.

Proteina S

Proteina S este o glicoproteină plasmatică dependentă de vitamina K. Acesta circulă în sânge în două forme: liber (40%) și asociat cu componenta C4 a complementului (60%). Ele sunt în echilibru dinamic, dar numai proteina liberă este activă. Proteina S este un cofactor al proteinei C în procesul de inactivare a factorilor de coagulare Va și VIIIa.

Proteina C

Proteina C - o dependentă de K glicoproteine plasmatice de vitamina. Acesta este sintetizat de ficat ca o proenzimă inactivă care, sub influența complexului trombină trombomodulinului este transformată într-o formă activă. Proteina C activată - enzimă anticoagulant inactivare selectiv factorilor Va si VIIIa prin hidroliza lor în prezența calciului ionizat, fosfolipide si cofactor - proteina S, prevenind astfel transferul protrombina în trombină.

Timpul de coagulare activat (ABC)

Metoda de determinare a timpul de coagulare activat (ABC) permite să controleze și să ajusteze nivelul de heparizarea al pacientului în timpul funcționării organelor artificiale (mașini inimă-plămân, un rinichi, ficat, hemosorbția artificial) count neutralizant doza de sulfat de protamină și evaluează caracterul complet al neutralizării heparinei.

Heparina din plasmă

Heparina este o polizaharidă sulfatată, sintetizată în celulele mastocite, nu penetrează placenta. Multe dintre ele se găsesc în ficat și plămâni. Se transformă antitrombina III într-un anticoagulant imediat. Cu fibrinogenul, complexele de plasmină și adrenalină formează acțiuni anticoagulante și fibrinolitice.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.