^

Sănătate

PCR (Reacție în lanț de polimerază, Diagnosticare PCR)

Analizele pentru papilomavirusul uman: cum să se predea, să descifreze

Papilomavirusul uman este un pericol grav. Diagnosticul este necesar pentru a determina tulpina infecției și riscul oncogenității acesteia. Astfel de informații permit să se facă planul de tratament cel mai potrivit și mai eficient.

Chlamydia: detectarea Chlamydia trachomatis

Diagnosticarea chlamidiei cu PCR este cea mai sensibilă și mai specifică metodă utilizată în laboratoare în prezent. Sensibilitatea metodei este de 95-97%, iar specificitatea este de 95-98%.

Infecția cu mioplasme: detectarea micoplasmelor

Micoplasmele sunt clasificate ca microorganisme patogene condiționate. Acestea persistă și parazitează membranele celulelor epiteliale și pot fi localizate atât extra-, cât și intracelular.

Gonoreea: detectarea gonoreei

PCR permite determinarea prezenței ADN-ului gonococilor în mod direct și cantitativ, exprimându-le concentrația în materialul de testare. Materialul investigat poate fi spută, lichid lavaj, urină, punctat din diferite organe și chisturi etc.

Infecția cu Helicobacter: detectarea Helicobacter pylori

Sensibilitatea diagnostică a PCR pentru detectarea Helicobacter pylori în probele de biopsie ale mucoasei gastrice este de 88-95,4%, specificitatea fiind de 100%; în coprofiltrate - 61,4-93,7% și, respectiv, 100%.

Tuberculoză: detectarea tuberculozei cu Mycobacterium

Spre deosebire de diagnostic serologic infecție metode de tuberculoză care detectează anticorpii la Mycobacterium tuberculosis, PCR poate detecta ADN-ul Mycobacterium tuberculosis direct și cantitativ exprimă concentrația acestora în materialul.

Infecția cu papilomavirus uman: detectarea papilomavirusului uman

Virusurile de papilomavirus uman (HPV) sunt virusuri oncogene care conțin ADN mici, care infectează celulele epiteliale și induc leziuni proliferative.

Herpes: detectarea virusului herpes simplex tip 1 și 2

Recent, pentru diagnosticul infecției cu HSV folosind identificarea ADN HSV 1 și 2 în materialul veziculelor și ulcerele ale pielii sau ale mucoaselor (inclusiv conjunctiva ochiului) prin PCR (foarte sensibile, specifice și metoda de diagnosticare rapida).

Infecția cu cytomegalovirus: detectarea citomegalovirusului

Virusul din sângele unui pacient care utilizează PCR este utilizat pentru a diagnostica infecția cu citomegalovirus și a controla eficacitatea tratamentului antiviral.

Infecția cu HIV: detectarea virusului imunodeficienței umane (PCR vich)

Cantitatea directă de ARN HIV prin PCR permite o predicție mai precisă a ratei de dezvoltare a bolii la persoanele infectate cu HIV, mai precis decât numărul de celule CD4 + și, prin urmare, evaluarea mai exactă a supraviețuirii acestora. Conținutul ridicat de particule virale se corelează de obicei cu o afectare pronunțată a statutului imunitar și cu un conținut scăzut de celule CD4 +.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.