^

Sănătate

A
A
A

Infecția cu HIV: detectarea virusului imunodeficienței umane (PCR vich)

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 19.11.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

HIV în material este în mod normal absent.

Metoda PCR pentru detectarea ARN HIV poate fi calitativă și cantitativă. Detectarea calitativă a ARN-ului virusului imunodeficienței umane folosind PCR este utilizată în următoarele cazuri:

  • screening-ul neonatal;
  • confirmarea rezultatelor unui test serologic de screening;
  • screening-ul la pacienții cu risc crescut de infecție;
  • soluționarea rezultatelor îndoielnice privind cercetarea imunoblot;
  • monitorizarea eficacității tratamentului antiviral;
  • definiția stadiului bolii (tranziția infecției la boală).

Cantitatea directă de ARN HIV prin PCR permite o predicție mai precisă a ratei dezvoltării bolii la persoanele infectate cu HIV, mai precis decât numărul de celule CD4 + și, prin urmare, să se evalueze cu precizie supraviețuirea acestora. Conținutul ridicat de particule virale se corelează de obicei cu o afectare pronunțată a statutului imunitar și cu un conținut scăzut de celule CD4 +. Un conținut redus de particule virale se corelează de obicei cu o stare imunitară mai favorabilă și cu un conținut mai mare de celule CD4 +. Conținutul de ARN viral în sânge permite prezicerea tranziției bolii la stadiul clinic. Probabilitatea de a dezvolta SIDA este de 10,8 ori mai mare la persoanele cu niveluri de HIV-1 în sânge de peste 10.000 copii / ml decât la persoanele cu HIV-1 în sânge sub 10.000 copii / ml. Cu infecția HIV, prognosticul depinde în mod direct de nivelul de viremie. Reducerea nivelului de viremie în tratament îmbunătățește prognosticul bolii.

Grupul de experți din Statele Unite a elaborat indicații pentru terapia pacienților cu HIV. Tratamentul este indicat pentru pacienții cu număr de celule CD4 + în sânge mai mic de 300 în 1 μl sau cu niveluri serice ale ARN HIV peste 20.000 de copii / ml (PCR). Evaluarea rezultatelor terapiei antiretrovirale a persoanelor infectate cu HIV se efectuează pentru a reduce conținutul de HIV ser HIV HIV. Cu un tratament eficient, nivelul viremiei trebuie să scadă de 10 ori în primele 8 săptămâni și să fie sub limita de sensibilitate a PCR (mai mică de 500 copii / ml) la 4-6 luni după începerea tratamentului.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.