^

Sănătate

A
A
A

Tuberculoză: detectarea tuberculozei cu Mycobacterium

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 18.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Mycobacterium tuberculosis în material este în mod normal absent.

Spre deosebire de diagnostic serologic infecție metode de tuberculoză care detectează anticorpii la Mycobacterium tuberculosis, PCR poate detecta ADN-ul Mycobacterium tuberculosis direct și cantitativ exprimă concentrația acestora în materialul. Materialul testat poate fi spută, lichid lavaj, urină, punctat din diferite organe și chisturi etc. Testul are specificitate specifică și sensibilitate ridicată (mai mult de 95%). Diagnosticul microbiologic al tuberculozei este în prezent principala metodă de identificare a pacienților și de monitorizare a eficacității tratamentului. Cu toate acestea, testele microbiologice pentru tuberculoză sunt extrem de lungi și au o sensibilitate scăzută (detectarea probelor pozitive nu depășește 50%). Diagnosticarea tuberculozei prin PCR are o mare importanță diagnostică (timpul studiului este de 4-5 ore). Pentru a detecta ADN-ul, este suficient să existe aproximativ 10 micobacterii în materialul testat. Detectarea ADN-ului de mycobacterium tuberculosis în material prin PCR este necesară în următoarele cazuri:

  • detectarea rapidă a sursei de infecție;
  • diagnosticul de tuberculoză pulmonară;
  • diagnosticarea tuberculozei localizării extrapulmonare;
  • monitorizarea eficacității tratamentului anti-tuberculoză;
  • detectarea precoce a recăderilor.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că utilizarea PCR pentru diagnosticarea tuberculozei nu înlocuiește metoda bacteriologică.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.