^

Sănătate

A
A
A

Infecția cu cytomegalovirus: detectarea citomegalovirusului

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 18.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Detectarea particulelor de virus în sângele pacientului prin PCR este utilizată pentru diagnosticarea infecției cu citomegalovirus și pentru controlul eficacității tratamentului antiviral. Spre deosebire de metodele de diagnostic serologice ale infecției cu citomegalovirus, care a detecta anticorpii la citomegalovirus, PCR poate detecta prezența citomegalovirusul direct și cantitativ exprimă concentrația sa ser. Detecția citomegalovirusului este de mare importanță în diagnosticul patologiei perinatale.

 Transmiterea intrauterină și perinatală a citomegalovirusului poate avea consecințe grave. Infecția cu citomegalovirus în timpul sarcinii apare adesea sub formă subclinică și este însoțită de simptome relativ neexprimate. PCR în astfel de cazuri permite descoperirea factorului etiologic al bolii. Materialul pentru studiu poate servi ca un sediment urinar celule (nou-nascuti), epiteliul cervical femei bolnave canal, lichid amniotic, razuitura din conjunctiva și ale tractului urogenital, saliva, punctiformă ficatul.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.