^

Sănătate

A
A
A

Chlamydia: detectarea Chlamydia trachomatis

 
, Editorul medical
Ultima examinare: 18.10.2021
 
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Chlamydia trachomatis în materialul din uretra este în mod normal absent.

Diagnosticarea chlamidiei cu PCR este cea mai sensibilă și mai specifică metodă utilizată în laboratoare în prezent. Sensibilitatea metodei este de 95-97%, iar specificitatea este de 95-98%. Detectarea Chlamydia trachomatis într-un material din uretra utilizând PCR se utilizează în următoarele cazuri:

  • Screeningul la o populație cu risc crescut de infecție;
  • detectarea Chlamydia trachomatis în urină;
  • rezolvarea unor rezultate discutabile din alte metode de cercetare;
  • controlul eficacității tratamentului.

În infecțiile urogenitale ale Chlamydia trachomatis în materialul uretral, PCR este detectat în 15-40% din cazuri. Chlamydia trachomatis joacă un rol important în dezvoltarea prostatitei cronice. Cele mai interesante în acest sens sunt cazurile de prostatită cronică abacteriană. Materialul pentru studiu poate fi secretul prostatei, obținut după masaj, ejaculare, biopsie.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.