^

Sănătate

Trace Elemente

Feritina din sânge

Feritina este un complex de hidroxid de fier solubil în apă cu o proteină apoferitină. Se găsește în celulele ficatului, selesinka, măduva osoasă roșie și reticulocitele.

Transferrinul din sânge

Transferinul se referă la beta-globuline. Funcția principală a transferinei este transportul fierului absorbit în depozitul său (ficat, splina), în reticulocite și precursorii lor în măduva osoasă roșie. Transferinul este capabil să lege ionii altor metale (zinc, cobalt, etc.).

Capacitatea totală de legare la fier a serului de sânge

Capacitatea totală de legare la fier a serului de sânge este indicatorul concentrației de transferină. Rețineți că, atunci când se evaluează conținutul transferinei măsurat prin capacitatea de legare a fierului total de ser, acesta este umflat cu 16-20%, pentru că atunci când mai mult de jumătate din saturația de fier a transferinei se leaga de alte proteine.

Fier în sânge

Conținutul total de fier în organismul uman este de aproximativ 4,2 de aproximativ 75-80% din cantitatea totală de fier incluse in hemoglobina, 20-25% fier sunt rezervate, 5-10% parte miogiobina conținut 1% în enzime respiratorii, catalizarea proceselor de respirație în celule și țesuturi.

Iod în urină

Iodul este un oligoelement prezent în natură în cantități mici. În apa de băut, conținutul de iod este nesemnificativ, astfel încât cea mai mare parte a acestui oligoelement intră în corpul uman cu hrană. Cea mai mare concentrație de iod din fructele de mare (aproximativ 800 mcg / kg); în special bogat în alge de iod.

Cupru în urină

Analiza pentru cupru în urină este folosită în principal pentru a diagnostica și a evalua eficacitatea tratamentului bolii lui Wilson-Konovalov. Excreția cuprului în urină cu boala Wilson-Konovalov este, de obicei, mai mare de 100 μg / zi (1,57 pmol / zi), dar poate fi mai mică la frații tineri înainte de apariția simptomelor bolii.

Cupru în sânge

Cuprul este unul dintre cele mai importante micronutrienți esențiali necesari vieții umane. În organismul adult, conține 1,57-3,14 mmol de cupru, iar jumătate din această cantitate cade pe mușchi și oase, 10% pe țesut hepatic.

Clorurile din urină

Cantitatea de clor din urină depinde de conținutul său în alimente. La sugarii cu urină, foarte puțin clor este excretat, deoarece conținutul său în laptele matern este scăzut. Tranziția la nutriție mixtă conduce la o creștere semnificativă a conținutului de clor în urină. Cantitatea sa în urină crește în conformitate cu utilizarea tot mai mare a sarei de masă.

Clorurile din sânge

Conținutul total de clor la oameni sănătoși, cu o greutate corporală de 70 kg este de aproximativ 2000 mmoli sau 30 mmol / kg. Clorul este principalul cation extracelular. In corpul uman, este în principal în starea ionizate sub formă de săruri de sodiu, potasiu, calciu, magneziu, etc.

Magneziu în sânge

Magneziul este cel de-al patrulea element din corpul uman după potasiu, sodiu, calciu și cel de-al doilea cel mai abundent element din celulă după potasiu. Corpul uman conține aproximativ 25 g de magneziu, 60% din acesta face parte din țesutul osos, iar majoritatea restului stocului este în celule. Doar 1% din cantitatea de magneziu total este conținută în lichidul extracelular.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.