^

Testosteronul și femeile

, Editorul medical
Ultima examinare: 20.11.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Testosteronul este foarte important pentru femei. Este important nu numai pentru că toată lumea dorește să facă dragoste cu participarea activă a acestui hormon. Există încă multe argumente în favoarea testosteronului.

Testosteronul și sănătatea femeii

Dacă o femeie a suferit o intervenție chirurgicală ovariană timp de 30 de ani, atunci în proporție de 70% dintre femei după câțiva ani nivelul hormonului scade. Ea devine aproape la fel ca în cazul menopauzei. Datele triste.

Este deosebit de îngrijorător faptul că femeile rămân îndelung înșelate de sănătatea lor. Prietenii și chiar și medicii încep să vă asigure, spun ei, este în regulă dacă operația este făcută pentru tine la vârsta de aproximativ 30 de ani. Vi se spune că ovarele sunt încă normale și vor funcționa calitativ chiar și până la 50 de ani. Nu credeți, astfel de cuvinte sunt delirul unor oameni care probabil nu au informații.

Experții medicali cred că hormonii picătură la un nivel extrem de scăzut, datorită faptului că, în timpul îndepărtarea uterului prins și tăiat artera uterină, rezultând în sânge rău va curge la ovare. Deci, ei vor lucra prost și vor produce testosteron.

Expertiză

Dacă o femeie se îmbarcă pe terapia estrogenică, rezervele și cantitatea totală de testosteron, care anterior circulă liber în organism - scade, ceea ce duce la consecințe negative. Estrogenul crește cantitatea de globulină de proteine care leagă hormonii sexuali.

Globulina în numărul de alte roluri se leagă de un număr foarte mare, se poate spune, principala doză de testosteron. Acest lucru explică de ce, după o histerectomie, cele mai frumoase fete și femei își pierd greutatea musculară, corpul lor devine slab și urât.

Datorită lipsei de testosteron, scăderea mușchilor, adaosul de grăsime corporală, atracția sexuală, excitabilitatea și interesul pentru sexul opus sunt pierdute. Cine ar dori acest lucru, vă rog să-mi spuneți?

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Reglați aportul de hormoni

Concepția greșită este că oamenii sunt acuzați de astfel de rezultate triste ale unei operațiuni. Adevărul este diferit. După operație, este necesar să se ia suplimente adecvate în cantități corecte, în funcție de caracteristicile corpului dumneavoastră. Dacă luați suplimente care conțin testosteron și estradiol - faceți parțial pentru lipsa de hormoni. 

Doctorul te va ajuta.

trusted-source[10], [11], [12]

Femeile, știi?

Femeile, știi?

Mulți medici nu pot să-și reglementeze opinia dacă să atribuie testosteron femeilor sau nu. Prin scrierea de prescripții pacienților, ei încă nu știu sigur dacă testosteronul ar trebui inclus în prescripție și, prin urmare, femeile pot primi tratament inadecvat. Dragi femei, știi că ai nevoie de testosteron, ca și de oamenii tăi?

Desigur, la bărbați, nevoia de testosteron este mult mai mare decât cea pentru femei, dar pentru femei acest hormon este pur și simplu vital pentru a menține ordinea în organism. Adevărat, femeile moderne sunt foarte luminate și știu ce și cum trebuie să facă, astfel încât nivelul hormonal al organismului să fie holistic și să se autosuzească. Luați teste hormonale și aflați adevărul despre fondul hormonal.

Când medicul scrie ceva, asigurați-vă că îl consultați și îi cereți să prescrie medicamente care să compenseze hormonii lipsă și să neutralizeze excesul altora.

Testosteronul cu moderatie, iubire fara frontiere

Adaptarea corectă a cantității de testosteron și a altor hormoni necesari pentru o viață sexuală de calitate și fericire în general, încercați să vă iubiți, să nu recurgeți la situații critice cu un fond hormonal. Fii fericit, vei face asta și ceilalți fericiți.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.