^

Teste hormonale pentru scăderea în greutate

, Editorul medical
Ultima examinare: 19.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Dacă o persoană știe ce nivel de hormoni are acum în organism, poate să o controleze. Și, de asemenea, greutatea dvs. Datorită echilibrului hormonal. Pentru aceasta, este important să faceți teste hormonale la timp.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Când este optimă efectuarea testelor hormonale

În mod ideal, o persoană ar putea face un test pentru echilibrul hormonal în 20 și 30 de ani. Apoi, veți ști exact care echilibru de hormoni este optim pentru dumneavoastră. În 20 sau 30 de ani, o persoană se poate mândri încă de sănătate excelentă, și în continuare egală cu acest nivel.

Ce teste pentru hormoni sunt necesare?

Există un astfel de lucru ca hormonii ovarieni. Acestea sunt principalele hormoni din corpul unei femei, fără care nici un proces de fertilizare și reproducere nu este posibil. Hormonii ovarieni sunt hormoni care sunt produși de ovare. Ele ajută sistemul reproducător feminin să-și îndeplinească optim funcțiile de bază ale reproducerii.

Mai întâi de toate, trebuie să faceți o analiză a acestor hormoni. Acestea includ

  • progesteron
  • estradiol
  • testosteron
  • DGEA
  • DHEA-S

Dacă știți exact ce hormoni aveți în organism în exces și care nu sunt suficienți, puteți să le reglați nivelul (desigur, la recomandarea medicului). Și pentru a fi sănătoși, salvând de mult funcțiile lor feminine.

Știți că analiza acestor hormoni este cu atât mai importantă cu cât mai trăiți. Cu fiecare an de viață, este mai important să știți echilibrul hormonal. Deci, puteți să vă controlați nevoile în tratarea și prevenirea diferitelor boli.

Și, cel mai important, luând în considerare niște hormoni, vă puteți controla greutatea.

De ce este o femeie atât de importantă în ceea ce privește hormonii ovarieni?

Dacă o femeie se află în perioada de menopauză, este important pentru ea să verifice nivelul hormonilor ovarieni, astfel încât să poată controla greutatea și, cu ajutorul unui medic, să dezvolte un program care să o reducă.

Hormonii ovarieni trebuie verificați în 1-3 zile din ciclul menstrual. În special, trebuie acordată atenție relației dintre estradiol și progesteron. Aceste teste sunt mai bine realizate în ziua 19-22 a ciclului menstrual.

Dacă o femeie a îndepărtat uterul, ea are nevoie în mod special de aceste teste, deoarece fondul hormonal după o astfel de operație este încălcat, în special, deoarece femeia este prescrisă de hormoni. Și începe să câștige în greutate. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să vizitați endocrinologul o dată la șase luni.

Fiți atenți!

Dacă o femeie a îndepărtat uterul, unul din tuburi sau două, dacă a supraviețuit operației pentru a elimina unul sau două ovare, trebuie să testați cu siguranță hormonii ovarieni.

Acest lucru va identifica motivele pentru care ați schimbat greutatea și bunăstarea și în timp pentru a lua măsuri.

Teste de estradiol

Dacă estradiolul din sângele femeii lipsește, toate obiceiurile vieții sale sunt perturbate. Se face rău cu memoria, somnul este rupt, energia este aproape la zero.

Că știați: bara inferioară la un nivel de estradiol într-un sânge - 90-100 pg / ml. Acest lucru este prevazut ca femeia are un ciclu menstrual normal si nu exista menopauza inca.

Dacă o femeie are ovulație, atunci nivelul de estradiol din sânge crește semnificativ - până la 300-500 pg / ml.

În timpul perioadei în care progesteronul este produs în organism (așa-numita fază luteală), estradiolul nu este produs din nou atât de intens: nivelul său este notat de medici de la 200 la 300 pg / ml.

Ar trebui să știți acest lucru pentru a vă controla greutatea și bunăstarea. Dacă nivelul de estrogen din organism este depășit sau insuficient, medicul va prescrie terapia hormonală, care o echilibrează.

trusted-source[5], [6], [7], [8]

Ce este important să știți despre estradiol

Când o femeie are o perioadă de menopauză, nivelul de estradiol din corpul ei poate fi foarte scăzut. În timpul întreruperii menstruației, o femeie poate arunca ceva în căldură, apoi în frig, mușchii ei pot să dureze. Ea poate suferi de insomnie, schimbări de dispoziție, memoria slăbește.

Aceasta înseamnă că nivelul de estradiol din sânge este mai mic de 80 pg / ml. Dacă acest nivel se găsește în corpul dvs. Cu ajutorul testelor, trebuie să-l ridicați pentru a elimina toate aceste simptome nedorite.

După cum reiese din studii internaționale, semnele nemențiale postmenstruale în bunăstarea unei femei pot fi eliminate numai dacă nivelul de estradiol este crescut dacă este sub 80-90 pg / ml.

Numai la un nivel mai înalt, estradiolul poate afecta mușchii și sistemul cardiovascular al unei femei, ajutându-se să facă față sănătății proaste în timpul menopauzei.

Efectuați teste hormonale la timp și fiți sănătoși atunci când consultați medicii.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.