^

Hormonul testosteron: ce înseamnă pentru organism?

, Editorul medical
Ultima examinare: 20.11.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

Distribuitorii de toate dungi și straturi care oferă medicamente hormonale, în special parfumuri, despre testosteron în compoziția lor revendică mult. De exemplu, dacă cumpărați crema unică pe o bază, veți obține "blocuri de construcție", testosteron și estrogen, care se vor baza pe progesteron. Unde este adevărul aici și unde este minciuna? Luați în considerare informații importante.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Este testosteronul un mit sau o inventie?

Este testosteronul un mit sau o inventie?

"Blocurile de construcție" sunt cu adevărat necesare pentru ca celulele grase să fie arse și testosteronul ajută la construirea corpului tău mai sexy și mai frumos. Pot cosmeticele cu compoziție chimică, care sunt oferite de distribuitori, conțin cu adevărat testosteron? La urma urmei, din biologia simplă, se știe că pentru producerea testosteronului, implicarea ovariană în femeie și în testicule este necesară pentru bărbați.

Există o serie de excepții atunci când testosteronul nu mai este produs sau nivelul său este semnificativ mai mic. De exemplu, dacă aveți un moment de menopauză.

Există o serie de alte motive:

  • din anumite motive, ați suferit o histerectomie (excizia uterului)
  • ai avut o ligatură a tuburilor uterine

și, poate, au existat și alte intervenții chirurgicale care au condus la o întrerupere a producției de testosteron. 

Ca urmare, în organismul dvs. Prea mult hormon progesteron este produs în doze mari, și atunci când există o mulțime de aceasta, testosteronul nu este produs.

Majoritatea oamenilor cred că nivelul de testosteron scade atunci când începe menopauza. Acest lucru este adevărat. Chiar înainte ca menopauza să vină odată cu încetarea eliminării sângelui, glandele suprarenale reduc producția de androgeni la jumătate. Din aceasta rezultă că testosteronul, care sub puterea ovarelor tale, este oprit deloc.

Blocurile de molecule, importanța hormonilor, opinia medicilor

Cine este de vina pentru producția insuficientă de testosteron în timpul menopauzei? Acestea sunt așa-numitele molecule - "blocul", al cărui nivel este redus la jumătate din cauza producției inadecvate de hormoni în general. Majoritatea medicilor se confundă cu alegerea și nu își dau seama că pierderea de estrogen duce la lipsa de testosteron tocmai din cauza dispariției așa numitelor celule "bloc".

Din aceasta rezultă că, datorită nivelului scăzut al testosteronului, mușchii își pierd puterea și scad volumul. Iată rezultatul: înainte ca menstruația să înceteze (cu câțiva ani înainte), femeile câștigă rapid greutate. Pe lângă toate dezavantajele, principalul lucru este o scădere puternică a dorinței sexuale și a excitabilității sexului. Iată motivul ratei scăzute a natalității în țară. Gândiți-vă, de ce nu treceți testul pentru nivelul de testosteron în sânge la timp?

trusted-source[9], [10], [11]

Sex și testosteron

În timpul nostru, o femeie normal dezvoltată trebuie să trăiască sexual timp de 30-40 de ani după terminarea perioadei menstruale. Se pare că o femeie trebuie să trăiască jumătate din viața ei fără hormoni suficienți. Ați auzit vreodată de un bărbat care ar dori să trăiască jumătate din viață fără testosteron? 

Producția este terapia de substituție hormonală, care este prescrisă de medic.

Horror feminin - cum este?

Dacă corpul feminin trebuia să sufere o hiperectomie, în timpul căreia ovarele au fost îndepărtate, înseamnă că vă așteaptă schimbări mai importante în sănătatea dumneavoastră.

În decurs de o zi sau două după operație, cantitatea de hormoni are timp să cadă la norma critică, cantitatea de testosteron scade imediat și nu se mai răspândește atât de repede împreună cu sângele prin organism.

trusted-source[12], [13], [14], [15], [16], [17]

Testosteronul și voi

Testosteronul este necesar cel puțin pentru satisfacția calitativă în timpul actului sexual, astfel încât trebuie să apreciați importanța acestui hormon. Cum fără ea? În absența testosteronului, pe lângă activitatea sexuală, o persoană pierde multe alte procese utile. De exemplu, controlul greutății.

Nu permite acest lucru, controlând nivelul hormonilor din organism. Acest lucru se poate face, la fiecare șase luni, întorcându-se la endocrinolog pentru analiza hormonală.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.