^

Teste hormonale: testosteron, FSH și hormoni tiroidieni

, Editorul medical
Ultima examinare: 19.10.2021
Fact-checked
х

Tot conținutul iLive este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze ([1], [2], etc.) sunt link-uri clickabile la aceste studii.

Dacă considerați că oricare dintre conținuturile noastre este inexactă, depășită sau îndoielnică, selectați-o și apăsați pe Ctrl + Enter.

În cazul în care organismul nu are nici un hormon sau, dimpotrivă, prea multe, poate suferi de excesul de greutate. Mai mult - despre hormoni atât de importanți precum testosteronul, FSH și hormonii tiroidieni, pe care depinde greutatea optimă și bunăstarea unei femei.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Testosteronul hormonal și rolul acestuia în corpul unei femei

De cât timp ați testat testosteronul în sânge? Știți cât ar trebui să fie, ca să nu vă îmbunătățiți viteza sunetului? Dacă organismul are 40-60 ng / dl de testosteron, este normal. Aceasta înseamnă că procesele hormonale asociate cu participarea testosteronului merg bine.

Detalii despre testosteron

Dacă nivelul testosteronului în organism este mai mic de 30 ng / dl, scrierea este dispărută: este o încălcare a dorinței sexuale, adică slăbirea, slăbiciunea, oboseala rapidă. În plus, nivelurile scăzute ale testosteronului sunt garantate în creștere în greutate și dezvoltare osoasă slabă, oase fragile.

Activitatea umană scade brusc cu o scădere a nivelului de testosteron sub 30 ng / dl. Acest lucru este dovedit de cercetarea științifică.

Prin urmare, în timp, contactați medicul pentru testarea hormonală și numirea dacă este necesar terapia hormonală. Și cu această analiză se poate găsi o imagine incompletă dacă se examinează numai saliva și urina. Aveți nevoie de mai multe teste de sânge pentru hormoni.

trusted-source[9], [10], [11], [12], [13]

FSH sau hormon de stimulare a foliculului

Este numit astfel pentru că stimulează dezvoltarea și activitatea principalelor organe feminine - ovarele. De fiecare dată înainte de ovulație, FSH pregătește ovarele pentru creșterea foliculilor noi.

Odată ce ovarele sunt slăbite, mai ales după o intervenție chirurgicală sau cu vârsta, și nu pot produce suficient de hormon feminin estrogen, pot fi determinate prin analize hormonale pentru o creștere accentuată a FSH în sânge.

ABC a muncii hormonilor: doze mari de FSH înseamnă întotdeauna o producție mică de estradiol. Apoi trebuie să fie urgent ridicată. Și FSH este semnalul creierului. Într-unul dintre site-urile sale - hipofiza - acest hormon este produs pentru a stimula activitatea ovarelor.

Cu un nivel scăzut de estradiol, medicul va prescrie terapie de substituție hormonală pentru dumneavoastră. Dacă, bineînțeles, îl contactezi la timp.

Pentru a vedea imaginea completă a corectitudinii și a nivelului suficient de producție de hormoni, este necesar să se acorde atenție nu doar la nivelul creierului FSH, ci și la producerea de hormoni de către ovare. Această testosteron, estradiol și progesteron.

Apoi, puteți alege tratamentul potrivit, deoarece imaginea generală a fundalului hormonal va fi clară.

Hormoni tiroidieni

Acestea sunt foarte revelatoare și importante în corpul hormonilor unei femei . Dacă glanda tiroidă nu produce suficient hormoni, o persoană poate avea fluctuații semnificative în greutate. Nu fi surprins atunci, dacă dintr-o dată, aparent fără motiv, recuperați și pierdeți în greutate.

Pentru a determina dacă nivelul hormonilor tiroidieni este suficient, aveți nevoie de o analiză pentru acești hormoni (nivelul lor):

  • Hormon tirostimulator
  • Т3
  • T4
  • Anticorpii shchitovidki (anticorpi antimicrosomalnii, antitireoglobulină)

Nivelul acestor hormoni din sânge vă va oferi o imagine exactă a terapiei care vă va fi prescrisă. Ce hormoni, produse de glanda tiroidă, în organism sunt excesiv, și ceea ce - un dezavantaj.

Acest lucru va determina controlul greutății corporale. În timp, prin urmare, să fie examinat de către un endocrinolog și să fie sănătos!

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.